Blote mama buik van Angelique – Jonge mama’s blog

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. Iedere maandag zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Angelique kwam na haar eerste zwangerschaps kilo’s aan omdat ze plat moest liggen. Ze had namelijk last van lekkend hersenvocht na het verkeerd zetten van de ruggenprik. 

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Ik ben Angelique. Een jonge mama van 21 jaar. Ik heb twee prachtige kinderen. D. en A.. Ik ben getrouwd met Q. In het dagelijks leven ben ik een trotse mama en ik hou me veel bezig met mijn blog Jonge Mama’s Blog. Ook ben ik actief op Instagram.

Hoe oud zijn je kinderen?

Mijn dochter D. is geboren in 2011.En mijn zoontje A. is geboren in 2014.

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Voor ik zwanger werd van Danique was ik erg slank. Ik zat prima op gewicht en was erg trots op mijn lichaam. En voor de zwangerschap van Aaron was ik erg veel aangekomen. Dus ik was heel erg onzeker over mijn lichaam.

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschappen?

Tijdens de zwangerschappen vond ik mezelf erg mooi met kleding aan. Zonder kleding vond ik mezelf minder mooi. Omdat ik erg veel last van striae had. Mijn buik groeide erg snel.

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

Na de bevalling van Danique voelde ik me erg dik. Door een verkeerd gezette ruggenprik had ik last van lekkend hersenvocht. Daardoor kon ik alleen maar platliggen. Dus de kilo’s vlogen eraan. Maar na de bevalling van Aaron ben ik erg veel afgevallen. Ik ben nog wel altijd onzeker over mijn lichaam, want niet alle vetrollen zijn weg. Maar met corrigerend ondergoed camoufleer ik het een en ander.

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borsten of benen?

Vooral mijn buik en bovenbenen zijn erg veranderd. Daar heb ik striae op zitten. Dat vind ik eigenlijk wel erg vervelend, maar ik heb inmiddels wel geaccepteerd dat het bij me hoort. En dat het een aandenken is aan beide zwangerschappen. Ook heb ik loshangend vel.

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Dat begrijp ik volkomen. Je hele lichaam verandert. Veel vrouwen voelen zich minderwaardig als ze zien dat bekende sterren na een zwangerschap gelijk weer een perfect lichaam hebben. Dit is vaak niet de realiteit. Het wordt vaak nog perfecter gemaakt met Photoshop.

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Blijf in jezelf en het moederschap geloven. Dan voel je je ook beter over hoe je er lichamelijk uitziet. Maar de allerbeste tip die ik andere mama’s wil meegeven is dat je je buikje als trofee moet beschouwen. Daar heeft immers een kindje in gegroeid, jouw kindje! Ik vind dat je dus juist trots op jezelf moet zijn. Dan accepteer je ook dat het allemaal niet zo snel weggaat zoals de bekende sterren je willen doen geloven. Je bent perfect en mooi zoals je bent. Geloof dat!


Bedankt lieve Angelique, bedankt voor het meedoen! Wat een heftig verhaal over de verkeerd gezette ruggenprik. Gelukkig ben je een deel van de kilo’s inmiddels wel kwijt.

Wil je ook meedoen aan deze challenge?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe.

7 gedachten over “Blote mama buik van Angelique – Jonge mama’s blog”

    • Heftig he, vond ik ook! Daarom heeft Angelique gastblogs geschreven over de gang van zaken met de ruggenprik. Ze komen vanaf komend weekend online op mijn blog 🙂

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten