Blote mama buik van Kirsten

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. Iedere maandag zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Kirsten is eigenlijk best tevreden over hoe ze eruit ziet na een zwangerschap. Uiteraard heeft ze ook wel eens haar onzekerheden. Maar dat hoort er gewoon een beetje bij, als vrouw zijnde. 

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Mijn naam is Kirsten, ik ben 21 jaar en moeder van Isa. Ik ben huismoeder en geniet van de ontwikkeling van mijn dochtertje. Ik ben net begonnen met een eigen bedrijf in armbandjes en probeer hiermee extra te verdienen, zodat we ook eens iets extra’s kunnen doen. Al heb ik mijn handen ook vol aan het huishouden en de dreumes hoor!

Hoe oud is Isa?

Isa is van 1 mei 2013 en is dus bijna 2 jaar.

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Ik ben een hele lange tijd veel te licht geweest en vond dit geen probleem. Totdat de stress wegging en ik steeds meer aankwam. Ik was helemaal niet meer tevreden over mijn lichaam en deed steeds nieuwe pogingen om af te vallen. Door het aankomen kreeg ik al striemen op mijn heupen.

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

Tijdens mijn zwangerschap vond ik mezelf heel mooi. Ik hoefde mezelf niet meer dik te vinden, want ik was gewoon zwanger. Het zorgt ervoor dat je je heel anders voelt, ook al is het aan de buitenkant nog niet te zien dat je zwanger bent. Met veel plezier trok ik strakkere kleding aan om met mijn buik te showen. Ik vond het heerlijk om zwanger te zijn.

Kirsten

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

Na mijn bevalling was ik eigenlijk nog niet zoveel bezig met hoe ik eruit zag. Ik zat helemaal op de mooie roze wolk. En vlak na de bevalling is het ook logisch en geen ramp dat je nog wat extra kilo’s met je meedraagt. Mijn gevoel erover wisselt nog wel eens over hoe mijn lichaam nu is. Soms denk ik dat er echt iets af moet. Maar ik heb de discipline niet om het lijnen vol te houden. En aan de andere kant maakt het me ook niet uit. Het interesseert me niet echt. Er zijn genoeg vrouwen die nog steviger zijn en die zichzelf ook mooi en goed genoeg vinden. Ik heb dan ook een heel mooi wonder mogen dragen en dit is nu eenmaal ook te zien aan de buitenkant. En corrigerend ondergoed helpt soms ook wel erg goed om jezelf even iets beter in je vel te voelen.

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borsten of benen?

De meest opvallende verandering aan mijn lichaam zijn mijn borsten die nog groter zijn geworden. Door de zwangerschap wordt het natuurlijk meer, maar ook na de bevalling is het er niet meer afgegaan. Ook heb ik striemen op mijn buik, bovenbenen en borsten erbij gekregen. Ik ben blij dat de striemen op mijn borsten bijna niet te zien zijn. Ook op mijn benen zijn ze erg licht en vallen hierdoor bijna niet op. En zeg nou zelf, wie ziet dat nou meer dan alleen mijn eigen vriend? Die op mijn buik vind ik wel heel erg. Maar ach, ik ben een vrouw die een kind heeft gekregen en ik heb daardoor mijn strepen verdiend. Mijn lichaam heeft er hard voor gewerkt om zo’n mooi wondertje op de wereld te zetten. Dus waarom zou ik moeilijk doen over een paar streepjes? Het is niet zo dat ik mijn dochter ga inruilen voor wat streepjes minder.

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Hier kan ik mij heel goed in vinden. En ik snap het volkomen. Ook ik heb hier last van gehad. En het is echt niet zo dat ik in bikini naar het zwembad ga. Maar ook een badpak vind ik niks. Ik ben nog maar 21! En als ik wel naar het zwembad ga, hou ik mijn buik de hele tijd in. Maar toch zit je met die onzekerheid. Alleen ben ik wel van mening dat je je er op een gegeven moment gewoon overheen moet zetten. Voor de eerste paar keer is het even wennen en erg moeilijk. Maar het wordt makkelijker met de tijd.

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Wees blij met wat je hebt. Je kunt wel heel slank zijn en in een maatje 36 passen, maar misschien is dat helemaal niet waar je gelukkig van wordt. Je moet maar zo denken, ik ben een vrouw en een vrouw heeft rondingen. Als mannen eerlijk zijn vinden ze dat ook veel mooier, want dan hebben ze tenminste iets om vast te houden!


Lieve Kirsten, wat ontzettend stoer dat je dit hebt gedaan. Ik weet hoe eng je het vindt om met je gezicht online te komen. Maar je hebt niets om je voor te schamen! Hopelijk help je andere vrouwen over de streep om minder onzeker te zijn. Bedankt voor je deelname!

Wil je ook meedoen aan deze challenge?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe.

6 gedachten over “Blote mama buik van Kirsten”

  1. Iedereen is prachtig zoals ie is! Beetje jammer dat je als vollere vrouw commentaar hebt op slanke vrouwen, om zo je eigen zelfvertrouwen omhoog te krijgen. Mannen zeggen dat ze een maatje meer mooier vinden als ze zelf een vrouw hebben met een maatje meer, hetzelfde met slanke vrouwen maar dan andersom. Het is maar net wat de vrouw wil horen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten