Blote mama buik van Linda

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. Iedere maandag zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Linda sportte veel voor haar zwangerschap en kwam door het stilzitten tijdens haar verlof kilo’s aan.

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Ik ben Linda, 27 jaar oud en ik ben de mama van Aron. Ik werk als persoonlijk begeleidster op een woonvoorziening voor lichamelijk en verstandelijk beperkte ouderen. Ook blog ik op Linlicious Style.

Hoe oud is Aron?

Onze babyboy is 5 maanden oud. Het gaat zo snel!

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Ik sportte zo’n 3 á 6 keer per week en was aardig ‘strak en gespierd’ aan het worden. Dit was ook mijn doel. We waren inmiddels een jaar aan het proberen zwanger te worden. Pas toen ik letterlijk hardop zei dat ik nu een wasbordje ging kweken en niet meer bezig zou zijn met het zwanger worden, was het raak die maand.

IMG_7070

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

Vanaf 16 weken zwangerschap kwam er een mooi buikje tevoorschijn. Ik droeg vol trots shirtjes waarbij mijn buik mooi uitkwam. Toen ik eenmaal verlof had en dus niet meer dagelijks bewoog, groeide niet alleen mijn buik, maar stiekem ook de rest van mijn lichaam. Ik droeg echt helemaal van voren. Als ik dan in de spiegel keek, leek ik voor mijn gevoel echt groot. En dat terwijl ik maar een klein meisje ben. Toch vond ik het mooi om te zien hoe mijn buik groeide.

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

Ik liep 10 dagen over tijd en ben uiteindelijk ingeleid. Die laatste week heeft striae veroorzaakt op mijn buik en love handels. Hier moest ik in het begin even aan wennen. Het verlof en het niet meer dagelijks bewegen zorgde ook voor extra kilo’s, die voornamelijk naar mijn benen en billen zijn gegaan. Nu zit ik weer bijna terug op mijn gewicht. De striae op mijn buik is beduidend minder geworden. Ik ben niet ontevreden, maar kan niet wachten tot ik weer lekker kan gaan sporten. Ook is mijn navel ineens groter dan voorheen. Het litteken van mijn navelpiercing valt achteraf mee. Hij rekte behoorlijk uit tijdens de zwangerschap.

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borsten of benen?

Ja ik heb striae op mijn buik en love handels.

DSCN0068-001

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Nu ik zelf zwanger ben geweest snap ik het wel. Maar hier lijkt een soort taboe op te rusten. Zo van ‘je moet niet klagen dat je striae hebt, want je hebt wel een wondertje op de wereld gezet’. Dat klopt ook wel, maar wij vrouwen zijn dankzij de media geprogrammeerd om aan een bepaald ideaal beeld te voldoen. Het liefst wil je na je zwangerschap weer in je spijkerbroeken passen. Zeker als je ziet dat een Doutzen Kroes een week na de bevalling alweer strak in haar pak zit. Da’s toch wel even een bummer als het bij jezelf langer duurt dan gedacht.

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Luister naar je lichaam. Ontspan op z’n tijd en las een momentje voor jezelf in. Als je je niet goed voelt in je eigen lijf, blijf niet klagen maar onderneem actie om het te veranderen. Hou het doel voor ogen wat jij wilt bereiken. vergelijk jezelf niet met andere moeders. Zij zijn jou niet en jij bent hen niet.


Bedankt voor het meedoen Linda! Hopelijk kun je door het sporten weer (een deel) van je oude lichaam terugvinden.

Wil je ook meedoen aan deze challenge?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe.

1 gedachte over “Blote mama buik van Linda”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten