Blote mama buik van Lisette

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. Iedere maandag zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Lisette is zwanger van haar eerste kindje en viel een aantal jaar geleden al 54 kilo af met behulp van een gastric bypass. 

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Ik ben Lisette, 29 jaar en ik woon sinds 11 maart 2015 samen met de liefde van mijn leven. Ik ben ook te volgen via Instagram @libby1985. Wij verwachten in april 2015 ons eerste kindje. Een zoon. In het dagelijks leven ben ik pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Daar werk ik met kinderen van 0 tot 4 jaar. Maar nu geniet ik even van mijn verlof en het aan kant maken van ons huisje.

Hoe lang ben je nu zwanger?

Op het moment van schrijven ben ik 36 weken zwanger.

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Ik ben altijd extreem zwaar geweest. Afvallen op de normale manier werkte niet. In augustus 2011 ben ik uiteindelijk een traject ingegaan voor een gastric bypass. 26 maart 2012 werd ik geopereerd. Na de operatie ben ik 54 kilo afgevallen. Ik kreeg een heel nieuw leven. En sinds 17 mei 2012 ben ik super gelukkig met mijn vriend. Hij vond mij al veel eerder leuk, maar ik heb dat nooit doorgehad. Ik denk dat ik op dat moment in mijn leven nog teveel met andere dingen bezig was.

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

Ik moest erg wennen aan het feit dat mijn benen ook weer steviger werden. Ik ging van broekmaat 40 naar een 42/44. Verder ben ik helemaal tevreden over mijn lichaam en ik vind het leuk dat je steeds meer buik begon te zien. Door het afvallen had ik wat los vel bij mijn buik, dus het duurde iets langer tot het mensen echt opviel. Het voordeel van het losse vel is wel geweest dat ik nu met 36 weken zwangerschap nog geen striae erbij heb gekregen.

LisetteBuik

Hoe denk je dat je naar jezelf zal kijken na de bevalling?

Ik hoop dat ik mijn oude figuur terug zal krijgen na de bevalling. Ik moet er wel echt aan wennen dat mijn benen zoveel dikker zijn geworden.

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borsten of benen?

Over mijn borsten ben ik nu zeer tevreden. Door het afvallen ging ik van een cupmaat D naar een A. Het leken net theezakjes en nu zijn ze lekker gevuld!

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Ik snap het zeker wel. Ik denk dat ik het zelf ook wel zal hebben. Al merk ik wel dat ik een stuk meer gewend ben doordat ik al zoveel striae en los vel had. Ik weet natuurlijk nu nog niet hoe ik erover zal denken na de bevalling. Wel wil ik alle vrouwen meegeven dat ze trots mogen zijn op hun lichaam. Je bent in staat geweest om iets prachtigs te creëren en op de wereld te zetten.

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Wees vooral positief. Hou van jezelf. Je hebt iets heel bijzonders bereikt!


Lieve Lisette, wat heb jij een mega metamorfose ondergaan een aantal jaar geleden. Heel erg knap van je! Ik hoop dat je je oude figuur weer terugkrijgt. En opnieuw gelukkig kunt zijn met je (nieuwe) lichaam. Inmiddels ben je bevallen van zoon Roxas. Van harte gefeliciteerd en heel veel geluk met je kleine mannetje!

Wil je ook meedoen aan deze challenge?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe.

4 gedachten over “Blote mama buik van Lisette”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten