Blote mama buik van Malou

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. Iedere maandag zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Malou laat alle littekens op haar buik zien. 

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Ik ben Malou, 25 jaar oud en in november 2014 ben ik moeder geworden van Nomi. Ik ben nu zes jaar samen met Bart en we zijn in mei 2014 getrouwd. Ik blog zelf ook op Made By Malou.

Hoe oud is Nomi?

Nomi is nu 8 maanden oud..

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Op zich was ik best tevreden. Tuurlijk, er mochten best wat kilo’s af, maar ik voelde me niet onzeker over mijn lichaam.

3

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

Vanaf dat ik ongeveer 16 weken zwanger was, was ik echt trots op mijn buik. Ik droeg regelmatig strakke shirtjes waarin je mijn buik zag en ik vond hem echt mooi. Ik maakte iedere week een buikfoto en als ik ze nu terugzie, vind ik ze nog steeds erg mooi. Aan het einde van mijn zwangerschap was ik mijn buik wel een beetje zat hoor, maar ik was er nog steeds wel trots op. Het enige dat ik echt lelijk vond tijdens mijn zwangerschap, waren mijn voeten. Ik hield ontzettend veel vocht vast en dat was vooral in mijn voeten heel goed te zien. Ik paste bijna geen schoenen meer en ondanks dat ik iedere avond met mijn voeten hoog lag, bleven ze heel dik.

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

Aan het einde van mijn zwangerschap kreeg ik behoorlijk wat striemen. Ook werd het litteken van mijn navelpiercing veel groter en dat was natuurlijk ook niet erg mooi. Door de keizersnede heb ik een litteken en ik had al een litteken van de blindedarmoperatie, dus mijn buik is behoorlijk gehavend. De rest van mijn lichaam is eigenlijk niet echt veranderd.

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borsten of benen?

Ja ik heb veel striae dus, eigenlijk alleen op mijn buik. Oh, en heel ietsje op mijn bovenbenen trouwens, doordat ik veel vocht vasthield. En mijn buik is ontzettend slap. Ik had voor de zwangerschap ook geen strakke buik, maar mijn huid is nu echt slap geworden. Mijn borsten zijn ook wel iets slapper, maar dat had ik eigenlijk erger verwacht.

buik3

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Erg jammer. Ik snap het op zich wel hoor, mijn buik is er natuurlijk ook niet mooier op geworden. Maar je hebt er niks aan om je buik te verstoppen, toch? Wees er trots op; je kindje heeft erin gezeten!

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Trek je gewoon niks aan van anderen. Waarschijnlijk is je onzekerheid helemaal niet nodig en zien anderen jouw buik heel anders dan hoe je hem zelf ziet. Dus, schaam je er niet voor en stuur Joyce ook een mailtje dat je mee wilt doen aan deze rubriek haha. Zelf vind ik het altijd erg leuk om andere blote mama buiken te zien.


 

Lieve Malou, ontzettend bedankt voor het meedoen. Ik weet dat je het best wel spannend vindt om je buik te delen. Dus hopelijk krijg je er veel lieve reacties op! En je tip om mij een mailtje te sturen is natuurlijk een hele goede!

Wil je net als Malou ook meedoen aan deze challenge?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe.

9 gedachten over “Blote mama buik van Malou”

 1. hey wat leuk om je hier te zien Malou!
  Leuk om te lezen en inderdaad schaam je niet voor je buik!
  Onzekerheid zit vaak in je hoofd, dat weet ik maar al te goed.
  Je denkt dat mensen kijken, maar 9 van de 10 x is dat niet zo

  Beantwoorden
 2. Knap hoor ik schaam me ook voor me buik mijn kleine meid is woensdag 6 weekjes . Mijn buik is echt slap nog het lijk wel een zak, ik heb ook veel striemen.
  En het jeukt vanbinnen maar goed ik moet niet klagen this nog maar kort geleden. En we hebben wat moois voor terug toch?:)

  Beantwoorden
 3. Wat leuk dat jij ook hebt meegedaan Malou, ik twijfel al erg lang. Want ja die onzekerheid.. Stoer van je dat je het gewoon hebt gedaan en ik vind dat je nog een platte buik hebt hoor! 🙂

  Beantwoorden
 4. Stoer Malou!! Je buik is mooi, en het mag wat mij betreft best gezien worden dat je een kindje hebt gedragen, wissel je badpak en tankini dus gewoon maar in voor een bikini 😉

  Beantwoorden
 5. Ik vind het zo stoer, al die mamma’s die zich zo ‘bloot’ geven in deze rubriek! Respect! Misschien moet ik het ook maar eens doen.. 😉

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten