Blote mama buik van Marijke • MamaKletst
Persoonlijk

Blote mama buik van Marijke

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. In deze blote mama buik rubriek zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Marijke heeft afgelopen jaar een maagverkleining gehad en is (terecht) trots op de hoeveelheid kilo’s die er vanaf zijn, maar vindt haar buik er niet mooier op geworden.

Wie ben je?

Ik ben Marijke, 28 jaar en getrouwd met Arjan. Uit een eerder huwelijk heb ik twee kinderen; Demian en Danique. In het dagelijks leven ben ik lekker thuis met de kindjes en blog ik voor MAMA to the Max.

Hoe oud zijn Demian en Danique?

Demian is 8 jaar en Danique 6 jaar.

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Met mijn lichaam ben ik nooit echt tevreden geweest. Ik was namelijk altijd al stevig, pas toen ik in de pubertijd kwam en de lengte in vloog, begon het allemaal wat meer vorm te krijgen. Toch zag ik mezelf niet als slank.

Ik danste jaren tot ik 16 werd en daarna ging ik fitnessen. Later stopte ik daar ook mee en ging ik met een vriendin groepslessen volgen. Ik heb eigenlijk alles wel geprobeerd. De sportschool vond ik een confronterende ruimte en voelde me daar nooit op mijn gemak. Door een enorme depressie op mijn 17e was ik aan huis gekluisterd en kwam ik heel veel kilo’s aan.

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

Tijdens mijn zwangerschap van Demian zag ik mijn lichaam heel langzaam, maar zichtbaar veranderen. Van echt een zwangerschapsbuik kon ik niet spreken en dat vond ik heel erg jammer. Ik wilde heel graag trots die dikke buik showen, maar die was er eigenlijk pas op het eind een beetje.

De striae was bij mij wel heel zichtbaar, maar ook de buik die begon te hangen. Die hangende buik vond ik echt afschuwelijk. Dat merkte ik namelijk tijdens de zwangerschap van Danique. Hij was na Demian namelijk zó gaan hangen, dat mij bij elke echo gevraagd werd “het omhoog te houden”, anders konden ze er niet bij. De buik zal écht in de weg, bevallen was daarom ook best pittig. Ik kreeg die benen niet goed omhoog.

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

Als ik kijk naar mijn kinderen, ben ik onwijs trots. Maar, als ik kijk naar mijn buik wordt ik verdrietig. Als ik in een rap tempo de trap op ren, hoor je de flap van mijn hangbuik. Ik had daarom besloten om weer flink te gaan sporten in de sportschool en kreeg persoonlijke begeleiding.

Na keihard knokken en goed lijnen, mocht het niet baten. Geen één gram! Ook was ik zodanig aangekomen in kilo’s (van twee zwangerschappen wel 25 kilo), dat ik er helemaal klaar mee was. Ik heb daarom heel bewust gekozen voor een maagverkleining. Dat is op 24 oktober 2016 dan ook gebeurt. Sindsdien ben ik bijna 27 kilo afgevallen en wordt mijn buik er alles behalve mooier op. Toch kan ik mijn lichaam nu veel beter accepteren. Omdat ik weet; het wordt alleen maar beter en gezonder. Misschien niet mooier, maar daar is ook wel wat aan te doen.

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borst of benen?

Door de bevalling hing mijn buik dus al veel en de striae was zichtbaar op mijn buik, heupen en rug. Ook bij mijn borsten en bovenarmen. Dat is vooral van het aankomen gebeurt.

Het afvallen gaat vrij snel en dat zorgt ervoor dat mijn buik een flubberige uiterlijk krijgt. Mijn bovenbenen, bovenarmen en borsten hangen steeds meer. De striae gaat daardoor “rimpelen”, maar ik mag boffen dat ze zo licht van kleur zijn. Dan valt het minder op.

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Ik vind dat heel erg! Vrouwen offeren hun lichaam op om het meest kostbare bezit van de wereld te creëren. De buik is ons oventje, daar groeit een prachtig klein en wezentje in. En wij hebben de eer dit te mogen meemaken, dat is toch eigenlijk heel erg bijzonder? Ik snap de onzekerheid van vrouwen, die is en zal blijven, maar als je kijkt naar je prestatie, dan heb je het levende bewijs hoe veel je waard bent!

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

We hebben nou eenmaal niet allemaal het lichaam van een topmodel dat op een miraculeuze wijze opeens weer super slank is. Maar, is dat belangrijk? Ik vind van niet. Probeer je niet druk te maken om je lichaam, jij hebt een topprestatie mogen leveren! Om je goed te voelen moet je vooral doen wat voor jou goed voelt en niet wat andere mensen willen. Laat je niet beïnvloeden en volg je moederhart! Misschien heel erg cliché, maar hoe meer je naar jezelf luistert, hoe minder onzeker je eigenlijk hoeft te zijn.


Lieve Marijke, wat vind ik het onwijs stoer van je dat je mee hebt willen doen aan deze rubriek. Ik volg jouw verhaal natuurlijk vanwege mijn eigen keuze voor een maagverkleining en ik zie hoe goed je op weg bent. Ga zo door!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe. Je mag ook in een reactie onder dit artikel laten weten dat je graag mee wilt doen. 

Artikelen kunnen affiliate links bevatten. Als je hierop klikt en je koopt iets in de betreffende webshop, krijg ik hier een klein percentage van en het kost jou niets extra's. Wil je hier meer informatie over? Lees dan de disclaimer.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Cynthia
  11 mei 2017 at 16:47

  Wat een leuke rubriek! En wat stoer van Marijke dat ze op de foto gaat zo. Je bent hartstikke mooi!

  Je inspireert me en deze rubriek sowieso. 🙂

  In ieder geval mij. Ik vind het best eng, maar wil me bij deze ook opgeven voor deze rubriek.

  • Reply
   Marijke
   12 mei 2017 at 15:50

   Hi Cynthia, dankje voor je lieve reactie! 🙂 Leuk om te lezen. Het is spannend, maar ook een stukje acceptatie op deze manier. Liefs Marijke

 • Reply
  Kreanimo
  11 mei 2017 at 18:32

  Mooie rubriek.
  Mooie vrouw!
  Knap hoor om zo met blote buik te gaan!

  • Reply
   Marijke
   11 mei 2017 at 21:18

   Bedankt voor je lieve woorden 🙂

 • Reply
  Angélica
  11 mei 2017 at 23:13

  Ik vind jou en je buik prachtig. Erg knap en dapper wat je allemaal hebt doorstaan!

  • Reply
   Marijke
   12 mei 2017 at 15:52

   Dankje wel voor je lieve woorden! 🙂 fijn om te lezen! Liefs Marijke

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  12 mei 2017 at 14:25

  Zwanger zijn is inderdaad heel bijzonder. Ik vind de sporen die ze nalaten dan ook geen probleem.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Huishoudelijke wijsheid!My Profile

  • Reply
   Marijke
   12 mei 2017 at 15:53

   Gelukkig maar! 🙂

 • Reply
  Will
  22 mei 2017 at 11:35

  Petje af voor de vrouwen die zich zo bloot geven!!!
  Respect!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Scroll Up