Blote mama buik van Martine

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. Iedere maandag zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Martine’s lichaam voelde voor haar zwangerschap niet als die van haar. 

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Ik ben Martine, mama van een dochter, waar ik nu nog de hele dag bij kan zijn.

Hoe oud is je dochter?

Zij is nu 14 maanden oud.

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Ik vond mezelf dik. Hier een vetje, daar een vetje, dit niet goed, dat niet goed. Vooral kijkend naar wat er allemaal niet goed aan me was. M’n lichaam voelde ook niet als de mijne…

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

In het begin vond ik het erg vervelend dat ik al een ‘vetbuik’ had en daardoor het begin van de babybuik heb gemist. Maar naarmate m’n buik begon te groeien vond ik (vooral) die prachtig. Ik keek in de spiegel ook bijna alleen nog maar naar m’n buik, die uiteraard van alle kanten bekeken werd en uitgebreid ‘geaaid’.

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

Vlak na de bevalling kwamen de oude complexen weer even naar boven. “Bleh, ik heb een blubberbuik.” Maar al snel ging ik helemaal op in de baby en werd ik steeds trotser op m’n buik. Daar heeft dus wel dat kleine hummeltje in gezeten he!

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borsten of benen?

Ik heb een streepje of 6, en een kruis boven m’n navel (omdat ik m’n navelpiercing tot het eind heb gedragen) en ik heb de indruk dat de vorm wat veranderd is.

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Dat vind ik heel jammer! In onder andere Afrika ben je ‘raar’ als je géén striae hebt. You’ve earned your stripes!

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Hou in gedachten dat jouw lijf, en enkel de jouwe, jouw/jullie kindje heeft beschermd en veilig heeft laten ontwikkelen tot aan de bevalling. Daar mag je trots op zijn!


Bedankt Martine, voor het meedoen! Ik blijf natuurlijk via Facebook op de hoogte van het opgroeien van je kleine grote meisje en vind het heerlijk om dat zo te zien!

Wil je ook meedoen aan deze challenge?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe.

6 gedachten over “Blote mama buik van Martine”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten