Blote mama buik van Melanie

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. In deze blote mama buik rubriek zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Melanie is vorig jaar 12 kilo afgevallen, maar dit zit er nu ook alweer aan. 

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Ik ben Melanie de Reus, 25 jaar oud. Ik ben 5 en een half jaar getrouwd en samen hebben wij 2 hondjes en 1 dochter Sara.

Hoe oud is Sara?

Sara is 2 jaar en 7 maanden oud.

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Ik zat een tijd niet lekker in mijn vel dus was ik een beetje bezig met lijnen en sporten. Gezond eten voor dat ik zwanger werd.

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

Ik vond het heerlijk om zwanger te zijn. De eerste paar maanden viel ik alleen maar af omdat mijn eetlust een stuk minder was dan hiervoor.  Ik heb nog lang in mijn kleding gepast. En ik had een mooie buik die naar voren uitstak. Ik was vol zelfvertrouwen zwanger.

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

Mijn zelfbeeld is niet heel erg veranderd. De zwangerschap heeft mij wel wat zelfzekerder gemaakt. Natuurlijk zou ik het allemaal wat strakker willen. Ik ben vorig jaar 12 kg afgevallen. Maar helaas zit dat er ook weer aan. Zolang ik mij lekker in mijn vel vind zitten dan vind ik dat prima zo.

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borsten of benen?

Natuurlijk heb ik tijdens mijn zwangerschap striae ontwikkeld op mijn buik en is het allemaal wat losser gaan hangen. En zijn mijn borsten wat gaan hangen na de borstvoeding. Verder pas ik nog de kleding die ik daarvoor ook droeg.

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Dit snap ik erg goed. Vooral omdat in de media de vrouwen weer snel hun strakke buikje terug willen en dat vol trots showen.

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Kijk naar wat je 9 maanden in je buik heb mogen laten groeien, vol trots kijk ik naar de striae die ik heb ontwikkeld. Het was voor een goed doel en ik draag mijn “strepen” vol trots.


Bedankt voor het meedoen Melanie!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe. Je mag ook in een reactie onder dit artikel laten weten dat je graag mee wilt doen. 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten