Blote mama buik van Minke

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. Iedere maandag zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Minke is zwanger van haar tweede kindje en viel voor haar zwangerschap maar liefst 15 kilo af. 

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Ik ben Minke, 25 jaar oud en ben de mama van Luca. En ik ben 37 weken zwanger van ons meisje. Ik blog op MamaMinke om iets voor mezelf te blijven doen en niet alleen maar bezig te zijn met opvoeding. Op mijn blog gaat het over geloof, kids en een hoop liefde. Helaas heb ik wat last van zwangerschapskwaaltjes waardoor een en ander stiller ligt dan ik zou willen, maar dat komt vast goed zodra de kleine geboren is.

Hoe oud is Luca en wanneer ben je uitgerekend?

Luca is 2 jaar en ons dochtertje moet nog geboren worden. Ik ben 17 november uitgerekend en we hopen haar rond die datum in onze armen te kunnen houden.

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Ik was vlak voor mijn zwangerschap 15 kilo afgevallen en daar erg trots op. Ik zat goed in mijn vel en vond het goed gaan zo. Uiteraard vond ik mijn buik iets te dik, maar dan ben ik vast een vrouw voor?

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

Bij mijn eerste zwangerschap bleef de buik best lang achterwege, dat vond ik wel jammer. Ik vond mezelf wel mooi, maar het was niet duidelijk dat ik al tegen de 40 weken aan zat qua buik. Nu heb ik dat ruimschoots goedgemaakt met een, in mijn ogen, enorme buik. Mensen vinden vaak dat ik nog lang moet als ze mijn buik bekijken. Ik ben er wel trots op, al zit hij soms behoorlijk in de weg.

P1030863

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

Helaas bleven er wat kilo’s aan plakken. Ik sport veel minder en hou erg van lekker eten. Geen beste combinatie. Na de geboorte van onze dochter en het herstel wil ik graag weer gaan sporten. Zo kom ik lekker in mijn vel en verdwijnen de zwangerschapskilo’s, hoop ik. Ik vond mezelf niet lelijk, maar vond wel dat de kilo’s eraf mochten. Tot ik zwanger werd en bedacht dat we dan beter konden wachten tot na de geboorte van ons tweede wondertje.

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borsten of benen?

De striae begint nu helaas ook te komen. Dat kon niet anders gezien de omvang. Op de foto’s nog niet goed te zijn, want die zijn van iets eerder. Maar ach, ik heb twee kinderen gedragen in mijn buik, daar mag je straks ook best iets van zien.

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Ik vind het jammer voor hen. Ik kan het me ook goed voorstellen, zeker met veel striae als gevolg van de zwangerschap. Maar we hebben wel iets moois voortgebracht en we mogen trots zijn dat ons lichaam dat kon. Daarom hoop ik dat ze er ook met trots naar kunnen kijken.

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Accepteer en laat los. Klinkt heel eenvoudig (misschien heb ik het zelf straks ook wel nodig dit te lezen), maar je kunt er weinig aan veranderen. Je lichaam heeft je het mooiste en bijzonderste gegeven wat je kunt krijgen, naar mijn mening. Wees daar trots op en laat het zien. Iedereen is mooi hoe zij er ook uit ziet. Je partner en kind(eren) vinden dat, probeer dat zelf ook. Je wordt daar zoveel gelukkiger van denk ik.


Bedankt voor het meedoen Minke. Ik ben echt zo benieuwd wanneer jullie kleine meisje geboren gaat worden! Succes nog heel even!

Wil je ook meedoen aan deze challenge?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe.

2 gedachten over “Blote mama buik van Minke”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten