Blote mama buik van Nadezda

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. In deze blote mama buik rubriek zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Nadezda laat haar buikvet bevriezen in de hoop dat het sneller weggaat. 

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Nadezda, ik blog onder de naam Carrieremamma. Ik heb een zoontje. Ik ben docent aan de Hogeschool van Utrecht en woon samen met Jawie.

Hoe oud is je zoontje?

Hij is nu 29 weken oud.

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Ik was redelijk tevreden, maar welke vrouw is nou altijd tevreden. Ik deed aan fitness, yoga en lette op wat ik at.

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

Ik kwam in het begin heel snel aan. Doordat ik zo misselijk was ging ik de hele tijd preventief eten om de misselijkheid tegen te gaan. Daarna kwam ik gelijkelijk aan, mijn buik groeide mooi en werd gelukkig niet mega groot. Ik ben bij elkaar 14 kilo aangekomen. 

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

De eerste 7 kilo gingen heel snel, maar de laatste 7 gaan vreselijk langzaam. Ik ben op dit moment niet tevreden en daarom doe ik nu een afvalpoging bij Ladyline waar ik o.a. ook mijn vet op mijn buik laat bevriezen zodat het sneller weg gaat. Ik hoop voor de zomer in ieder geval 5 kilo kwijt te zijn!

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borsten of benen?

De zichtbare veranderingen vallen gelukkig erg mee behalve dan dat ik nog steeds 7 kilo zwaarder ben dan dat ik was. Ik heb geen striae gekregen, m’n borsten zijn wel wat slapper.

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Dat snap ik heel goed. Ik snap nu ook niet dat ik voor de zwangerschap ook wel wat kilo’s kwijt wilde. Nu kan ik alleen maar denken, wat was ik toen dan slank! En wat jammer dat ik het niet wat meer gewaardeerd heb. Zwanger zijn is ook niet niks voor een lichaam. Alles veranderd, je krijgt vaak veel ongemakken en ook na de zwangerschap ben je niet een, twee drie jezelf.

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Wacht niet te lang met uitstellen van het proberen te verliezen van de kilo’s  (als die je in de weg zitten). Hoe langer ze blijven zitten hoe moeilijker zee er af gaan. En zeg nou zelf, wat is het lekker om die zwangerschapskleding weg te kunnen doen en je gewone outfit weer aan te kunnen doen. Ik kijk er naar uit!


Bedankt voor het meedoen Nadezda. Ik had nog nooit gehoord van het bevriezen van je buikvet, maar hopelijk gaat het je brengen wat je ervan verwacht.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe. Je mag ook in een reactie onder dit artikel laten weten dat je graag mee wilt doen. 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten