Blote mama buik van Stasya

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. In deze blote mama buik rubriek zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Tijdens een vakantie was Stasya niet blij met haar lichaam in bikini en besloot daar iets aan te doen.

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Ik ben Stasya , ik heb een zoontje – Viktor en ik ben getrouwd met Jeroen. Voor 4 dagen per week heb ik een administratieve baan en in mijn vrije tijd blog ik op Pink Fairytale.

Hoe oud is Viktor?

Viktor is 15 maanden – Het is een kerstkindje.

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Ik vond mezelf nooit echt dun, maar ook zeker niet dik. Ik was “normaal”, vond ik. Veel moeite hoefde ik er verder niet voor te doen: ik had wel een fitness-abonnement, maar was meer een “sponsor”.

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

Zo’n groeiende buik vond ik wel schattig en uiteindelijk was ik er trots op tot op het eind. Maar al snel viel mij op dat niet alleen mijn buik ging groeien. Tijdens mijn zwangerschap verloor ik mijn baan, dus al dat thuis zitten kwam ook niet ten goede van mijn figuur. Uiteindelijk was ik zo’n 17 kilo aangekomen en dat is met mijn lengte (1.70) toch best veel. Ik zat niet lekker in mijn vel, ondanks mijn trotse buik. Het voelde alsof het nieuwe lichaam niet van mij was, ook al wist ik heus dat dit allemaal tijdelijk was.

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

Nu, 15 maanden later, pas ik eindelijk weer mijn oude broeken en ik heb er keihard voor moeten werken. De eerste kilo’s vlogen er natuurlijk vanaf, maar op een gegeven moment was het klaar. Ergens had ik nog hoop dat die extra kilo’s vanzelf zouden verdwijnen, zoals bij sommige vrouwen, maar helaas… Het omslagpunt kwam toen wij op zomervakantie gingen. Mijn lichaam weer in bikini zien was een wake-up call. Ik was inmiddels 7-8 maanden verder en ik wilde dit lichaam niet meer. Het werd tijd voor actie. Bij terugkomst heb ik een goede sportschool en een personal trainer gevonden. Een keer per week met de trainer, twee keer per week “zelf” trainen en tussendoor nog beter op het eten letten. En ja hoor, die laatste kilo’s gingen er ook vanaf! Ik voel mij weer fit en ik ben weer trots op mijn curves! Mijn lichaam is nog steeds anders en het zal nooit perfect worden, maar ik ben er nu weer blij(er) mee.

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borsten of benen?

Mijn onderlichaam is iets breder geworden. Ook al wordt het allemaal wat platter en strakker, de vorm is echt wel anders. Mijn borsten zijn nu een maatje groter en dat is toch wel een fijne bijkomstigheid. Striae op mijn bovenbenen is gelukkig een stuk minder geworden, maar hier en daar zitten nog steeds een paar streepjes.

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Oh, dat snap ik zo goed! Toen ik mezelf in die confronterende spiegels in de sportschool voor het eerst zag, wilde ik tegen mensen om mij heen zeggen dat “ik normaal niet zo ben”. Gek eigenlijk… Ik voelde mij totaal niet sexy en zo niet mezelf.

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Als je iets graag wilt veranderen – ga er gewoon voor. Als je niet bereid bent om er hard voor te werken, dan vind je het misschien nog niet erg genoeg. Het voelt zo goed om de eerste verschillen te merken en het is heerlijk om je doel te bereiken. Als dit soort dingen bij jou niet vanzelf gaan, dan betekent het niet dat je je oude lichaam nooit terug zult krijgen. Zolang je er hard genoeg voor werkt, is alles mogelijk.


Bedankt voor het meedoen Stasya. Wat goed dat je het sporten zo het opgepakt. Hopelijk word je nog blijer met je lichaam!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe. Je mag ook in een reactie onder dit artikel laten weten dat je graag mee wilt doen. 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten