Blote mama buik van Sylvie

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. Iedere maandag zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Sylvie heeft PCO en heeft voor ze zwanger werd van zoontje Ivar, twee miskramen gehad.

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Ik ben Sylvie, 28 jaar oud en sinds ruim een jaar ben ik moeder van ons zoontje Ivar. Op dit moment ben ik fulltime thuis, maar wel opzoek naar een baan. Tot nu toe zonder succes. In het dagelijks leven blog ik op C’est Sylvie.

Hoe oud is Ivar?

Ivar heeft net zijn eerste verjaardag gevierd en is dus 1 jaar oud

Hoe keek je naar je lichaam voor je zwanger werd?

Ik baalde zo van mijn lichaam! Niet zozeer omdat ik het lelijk vond, maar omdat het maar niet zwanger wilde worden. Ik had twee miskramen achter de rug voordat ik Ivar kreeg, er was PCO vastgesteld en daarom kreeg ik hormonen (clomid) om onze kansen te verhogen. Daardoor kreeg ik last van een opgezwollen buik, waardoor het leek of ik 15 weken zwanger was. Nee, ik was allesbehalve blij met mijn lijf.

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

Het is een understatement om te zeggen dat ik trots was op mijn zwangere buik. Ik was er gigantisch blij mee! Het was onzeker of ik vanwege mijn baarmoederafwijking (uterus bicornis) de zwangerschap zou kunnen voldragen, maar dat is gelukkig gelukt. Elke week die voorbij ging was weer een week dichter naar een goede start voor ons kindje. Ik vond het dus wel erg spannend om zwanger te zijn, maar was ook ontzettend dankbaar dat het na twee jaar zover was. De striae die na zo’n 30 weken ontstond nam ik voor lief.

IMG_5190

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

Mijn lichaam zal nooit meer zo worden als voor de bevalling, maar dat vind ik niet erg. Mijn leven zal ook nooit meer zo worden als voor de bevalling tenslotte. Ik kan goed leven met de veranderingen die mijn lijf heeft ondergaan en ik stap ook gerust in mijn bikini om met Ivar te gaan zwemmen.

Waar ik wel best van baal is dat ik nog steeds PCO lijk te hebben. Ik had gehoopt dat mijn hormonen door de zwangerschap “ge-reset” zouden worden en ik weer een regelmatige cyclus zou krijgen, maar dat is dus niet het geval.

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borsten of benen?

Ik was vrij snel weer terug op gewicht, maar nu na een jaar is mijn striae nog steeds vrij donker. Ook is mijn buik niet meer zo strak als eerst, maar de pantybroekjes van de HEMA doen wonderen (ik heb anders een soort “flubje” boven mijn broekband hangen). Ook is mijn BH wat minder gevuld na het stoppen met de borstvoeding.

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Ik kan het heel goed begrijpen. Als ik nu terugkijk naar foto’s van vroeger denk ik “was ik toen maar wat gelukkiger met mijn lijf geweest!” Dat lijf komt niet meer terug, al kun je denk ik door gezond eten en bewegen wel heel dicht in de buurt komen. Maar zoals ik al zei, mijn striae en loshangende velletje kunnen mij weinig schelen nu ik uiteindelijk toch een kindje heb mogen krijgen. Al heb ik natuurlijk ook wel baalmomentjes…

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Het is heel makkelijk gezegd – en op onzekere momenten lukt het mij ook niet hoor – maar probeer je lichaam te accepteren en wees trots op wat het je heeft gebracht. Plan B is om een leuk setje nieuwe kleding te gaan kopen!


Bedankt voor je verhaal Sylvie. Volgens mij is het (helaas) een bekend verhaal voor veel moeders.

Wil je ook meedoen aan deze challenge?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe.

1 gedachte over “Blote mama buik van Sylvie”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten