Blote mama buik van Tamara

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. Iedere maandag zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Tamara blogt zelf op The mommy diaries en is momenteel hoogzwanger van haar derde kindje.  

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Ik ben Tamara, 24 jaar en mama van bijna 3 kindjes, Maxim, Floris en ik verwacht elk moment ons derde kindje, want ik ben 38 weken zwanger. Ik ben in het dagelijks leven thuismama voor de jongens en dus bestaan mijn dagen vooral uit de zorg voor de kinderen, het huishouden en alles daaromheen. Klinkt misschien een beetje saai, maar ik vind het wel heel bijzonder dat ik echt alles van mijn jongens heb meegemaakt de eerste jaren, (ook al zou ik stiekem nu wel weer eens aan het werk willen! haha).

Hoe oud zijn Maxim en Floris?

Maxim is 4 en Floris 2.

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Eigenlijk was ik best tevreden, ik had wel momenten dat ik graag wat wilde afvallen, maar ik ben altijd heel blij geweest met mijn lichaam.

Hoe kijk je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

Ik kijk steeds vol bewondering naar mijn lichaam. Vooral nu ik zwanger ben van ons derde kindje, kan ik niets anders bedenken dan dat ik het heel erg bijzonder vind wat er allemaal gebeurt in mijn lichaam en dat het gewoon in staat is om van bijna niets een mensje te laten groeien. Die buik, daar ben ik ook heel erg trots op! Als moest ik er in het begin wel erg aan wennen dat hij ineens zo snel dikker werd!

DSC_0150

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

Ik heb een periode gehad na de bevallingen van de eerste en de tweede dat ik heel erg onzeker was, natuurlijk, je hebt striae, je vel is allemaal wat losser en je kunt gewoon zien dat je lichaam even tijd nodig heeft om te herstellen. Gelukkig verdween na een paar maanden die onzekerheid wel weer, al vond ik het stiekem toch wel heel erg dat ik wat dikker bleef. Maar goed, die overtollige kilo’s en striae weerhouden mij er echt niet van om gewoon in een bikini rond te lopen in de zomer!

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borsten of benen?

Ja ik heb vooral op mijn buik behoorlijk wat striae, die inmiddels wel veel lichter geworden is. Ook was ik voordat ik weer zwanger raakte nog steeds overal wat dikker dan ik zou willen. Ik had me voorgenomen nadat ik gestopt was met borstvoeding wat aan mezelf te gaan werken, maar dat is er, mede door een nieuwe zwangerschap niet meer van gekomen.

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Op zich heel begrijpelijk, je lichaam word toch op bepaalde manieren ‘minder mooi’ van zwanger zijn. Ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat ze zo ontzettend blij was met haar lossere vel en striae! Haha. Maar echt, het is niet nodig om onzeker te zijn! Je lichaam heeft een topprestatie geleverd door een kindje te maken, dus je mag best trots zijn op je lichaam!

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Zoals ik al zei: wanneer je je onzeker voelt, bedenk dan wat een ontzettende prestatie jouw lichaam heeft geleverd. Er is een kindje in jouw buik gegroeid en uiteindelijk uit je buik gekomen. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen, net zoals je zelfvertrouwen! Zolang je dat in je hoofd houd en wat geduld hebt, komt het met dat goed voelen ook wel weer goed!


Bedankt voor het meedoen Tamara! En heel veel succes met de laatste loodjes. Ik ben toch zo benieuwd of je van een jongen of een meisje gaat bevallen!

Wil je ook meedoen aan deze challenge?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe.

4 gedachten over “Blote mama buik van Tamara”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten