Blote mama buik van Wiebke

Het is tijd om onze schaamte van ons af te zetten. Wij mama’s mogen gewoon gezien worden. Met striae, een blubberbuik of een buik zoals vanouds. Iedere maandag zal een mama vertellen over haar blote mama buik. En ze zal het natuurlijk ook laten zien. Wiebke was erg tevreden over haar lichaam voor haar zwangerschap, maar daar is sinds haar bevalling niets meer van over.

Inhoudsopgave

Wie ben je?

Ik ben Wiebke en ben de moeder van Tony. Ik blog op Fortunate Child.

Hoe oud is Tony?

Tony is 8 maanden oud.

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Ik was er stiekem heel blij mee. Ik was regelmatig aan het sporten en was net begonnen om mijn buikspieren op te bouwen.

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

Ik vond mezelf ontzettend mooi en was heel erg blij met de veranderingen en mijn groeiende buik. Ik baalde wel van de striemen die ik met 36 weken begon te krijgen, maar ik vond het erbij horen.

11817228_10204871843931722_787310963800776609_n

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

Ik voel me nog steeds niet thuis in mijn lichaam en was op al deze veranderingen niet voorbereid. Wanneer mensen je vragen stelt over de bevalling en de tijd erna, is praten over het lichaam niet iets wat daarbij hoort. Mijn bekkenbodem is ontzettend zwak en ik heb moeite om met lachen, niezen en dergelijke niet te gaan plassen. Mijn buik is in een staat waarvan ik niet wist dat het kan. En boven mijn schaambeen zit het litteken van mijn ongeplande keizersnede. Mooi is anders, maar het kan alleen maar beter worden.

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borsten of benen?

Mijn buik zit vol met striae, net als mijn borsten. Verder hangt er veel los vel op mijn buik.

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Ik begrijp het heel goed, maar vind het eigenlijk wel zielig dat het zo is. Sommige vrouwen schamen zich dood voor hun postpartum lichaam. De omgeving verwacht van je dat je na de bevalling gelijk weer de oude bent, maar dat is niet mogelijk. Er groeide negen maanden lang een klein mensje in je en een verandering van negen maanden is niet binnen een dag herstelt.

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Geef jezelf en je lichaam de tijd om te herstellen. Er is een klein mensje in gegroeid. Wees er trots op! Negen maanden duurde het om de ene kant op te gaan, dus geniet de negen maanden die tenminste nodig zijn om de andere kant op te gaan. Het maakt voor je baby niet uit of je striae hebt of niet. Je bent nu een mama en dat is zoveel beter dan een topmodel!


Bedankt voor je verhaal Wiebke, als ik zo naar je foto’s kijk weet ik zeker dat het goed gaat komen met je. Nu of binnenkort, maar dat maakt niet uit!

Wil je ook meedoen aan deze challenge?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe.

3 gedachten over “Blote mama buik van Wiebke”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten