Blote mama buiken challenge

Het is de nachtmerrie van bijna alle zwangere vrouwen. Striae. Je kunt smeren wat je wilt, maar je krijgt het, of je krijgt het niet. Bij mij werden de eerste strepen zichtbaar vanaf de 16e week van mijn zwangerschap. Natuurlijk baalde ik hiervan, ik was al nooit trots op mijn buik, dat zou nu waarschijnlijk alleen nog maar minder worden. Maar er was maar weinig wat ik eraan kon doen, dus heb ik me er overheen gezet en heb vooral gehoopt dat het niet nog veel erger zou worden. 

Eigenlijk werd dat het wel, waar de bovenkant van mijn buik bespaart is gebleven (waarschijnlijk doordat Luuk al heel vroeg in de zwangerschap begon in te dalen?) werd de onderste helft van mijn buik alleen maar erger. Sterker nog, het liep aan een stuk door naar mijn benen. Na de bevalling schrok ik best van mijn buik, de eerste keer dat ik voor de spiegel stond. Niet eens vanwege de strepen, meer vanwege de gigantisch loszittende huid. Van de strepen baal ik inmiddels niet meer. Waarom zou ik? Kijk toch eens naar wat voor prachtige zoon ik er voor in de plaats gekregen heb!

Striaebuik800

Waarom ik de behoefte dan heb een foto van mijn blote buik en een deel van mijn bovenbenen te delen? Omdat ik het zat ben dat er zo negatief over een buik vol striae wordt gedaan. Natuurlijk is een buik zonder littekens mooier. maar waarom zou ik walgen van een lichaam die me geholpen heeft een baby groot te brengen? Het stikt van de mama’s die zich niet meer in een bikini durven te vertonen omdat ze striae op hun buik hebben. Dit is eigenlijk een schreeuw naar die vrouwen; schaam je niet! Wees trots op je lichaam en wat het je heeft gegeven!

Ik begrijp goed dat de schaamte vooral komt door de ongezouten mening van andere mensen, commentaar op het strand of in het zwembad. Maar echt lieve mama’s, het is niets om je voor te schamen. De mensen die ervan walgen, die zouden zich moeten schamen!

Ik daag je uit!

Baal jij van je buik na de zwangerschap, of ben je er juist trots op? Ik daag je uit een foto online te zetten van jouw buik na de zwangerschap. Wanneer je dit eigenlijk niet durft, mag het ook anoniem. Wanneer je de foto op Instagram of Twitter plaatst, gebruik dan #blotemamabuik, plaats je de foto op je blog, laat dit me dan even weten. Je mag de foto ook naar me toe mailen (info@mamakletst.nl).
Aan het eind van deze maand wil ik een blog online zetten vol met blote mama buiken, om voor eens en voor altijd duidelijk te maken dat dit geen buiken zijn om je voor te schamen. Doe je mee?

46 gedachten over “Blote mama buiken challenge”

 1. Goed dat je dit doet! Ik ben momenteer zwanger en heb (nog) geen extra straie, maar wat niet is kan nog komen natuurlijk aangezien ik nog zo’n 12 weken moet. We heb ik van mijn vorige zwangerschap wat striae op mijn heupen/lovehandles. Ik zal proberen of k dat een beetje goed op de foto kan krijgen!

  Beantwoorden
 2. Super gave challenge!
  Ik doe echter niet mee en dan niet omdat ik schaam voor mn straie want daar schaam ik me totaal niet voor, maar omdat ik me wel schaam voor de rest van mijn buik! Heb er 2 of 3 ofzo..
  Heel misschien dat ik het dan anoniem doe, maar ja dan weet ook iedereen nu dat het van mij afkomt haha!

  Beantwoorden
  • Je hoeft de foto uiteraard ook niet frontaal vanaf de voorkant te maken 🙂 En anoniem mag altijd, tegen die tijd is iedereen jouw omschrijving van je buik alweer vergeten denk ik 😉

   Beantwoorden
 3. Hier vanaf week 34 pas strepen helaas. Maar dat houd mij vooral niet tegen om in bikini te lopen op vakantie 🙂 want mijn pracht meisje is mee. Ik zou kijken of er een foto van komt.

  Beantwoorden
 4. Wauw, wat stoer dat je deze challenge bent begonnen! Heel goed initiatief denk ik!

  Ik heb nu nog een hele dikke buik, maar hopelijk over maximaal een week of twee niet meer 😉 Hier is nog geen streepje te zien, en ik hoop eerlijk gezegd wel dat het zo blijft. Maar ik weet dat het alsnog ieder moment kan gebeuren en dat je er niets aan kan doen.

  Behalve dus accepteren dat het zo is en genieten van je prachtige kind, inderdaad! 🙂

  Beantwoorden
 5. Ik schaam me echt niet voor mijn striemen, ik noem ze ook regelmatig mijn tijgerstrepen, ik heb nou éénmaal een volgroeide baby 42 weken in mijn buik gedragen! Een foto plaatsen durf ik echter niet, dit omdat ik mezelf te dik vind, het gaat dus om mijn vet 😀

  Beantwoorden
 6. Ik ben vandaag 32 weken zwanger van mijn eerste kindje, en rond de 15 weken kwam bij mij ook de eerste striae in zicht. Inmiddels zit ook een groot deel van m’n onderbuik en bovenbenen eronder. Ach, leuk is natuurlijk anders, maar stiekem vond ik de witte striae op m’n heupen best mooi, toen ik jonger was. Dus ik hoop maar dat het een beetje vervaagd en dat ik het stiekem net zo mooi ga vinden als toen 😉 Misschien dat ik ook nog een foto instuur!

  Beantwoorden
  • De strepen zullen vast en zeker vervagen, bij mij zijn ze nu na bijna een half jaar volgens mij al wel iets lichter geworden. Maar we zullen zien hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Misschien dat ik tegen die tijd gewoon opnieuw zo’n blog online zet.

   Ik hoop dat je mee doet, ook juist de zwangere striae buiken horen er wat mij betreft helemaal bij!

   Beantwoorden
 7. Ik doe ook graag mee!

  Ik zal kijken of ik een mooie foto kan krijgen van mijn ‘3 kindjes gedragen en inmiddels gestreepte en uitgezakte’ buik 😉

  Gaaf initiatief! Hopelijk veel respons!!

  Beantwoorden
 8. Goed dat je hier aandacht voor vraagt, maar ik weet niet of ik durf mee te doen. Zou betekenen dat ik überhaupt eerst een foto van mijn buik moet (laten?) maken en dat vind ik toch wel heel confronterend…

  Beantwoorden
 9. Wat een super challenge Joyce! Ik begon in het laatste trimester kleine streepjes te ontdekken en was bang dat het heel erg zou worden, maar gelukkig blijkt het achteraf mee te vallen. Ik doe graag mee, moet alleen nog even een goede foto maken 🙂

  Beantwoorden
  • Dank je! En gelukkig is het meegevallen. Ik was ook heel bang toen ik met 15 weken de eerste barstjes zag dat het heel erg zou worden, nu weet ik dat het altijd erger kan.

   Leuk dat je mee wilt doen, ik ben benieuwd naar je inzending!

   Beantwoorden
 10. Mijn buik heeft een ieniemiene streepje niet zichtbaar op foto’s en had ik weer helemaal strak getraind. Alleen het litteken van de keizersnede (onder de bikinilijn) gaat natuurlijk nooit weg. Ik hoop dat ik deze zwangerschap een flinke toeter krijg desnoods vol striae, zou me niks interesseren, zolang ons kindje maar gezond is. Showen met m’n blote buik doe ik niet, dat vind ik onzin, ik bedek m’n lijf liever omdat ik het privé houd niet omdat ik me er voor schaam.
  Buiken zijn er om o.a. kindjes in te dragen en borsten zijn er om die kindjes mee te voeden, dat is prachtig en mooi en daar horen dit soort littekens ook bij. Dapper dat je het zo lekker online knalt!

  Beantwoorden
 11. Wat ben ik trots op je! Fuck die schaamte! Ik heb geen kind in mijn buik groot mogen brengen, maar ook ik heb striae. Ik hoop dat er heel veel mama’s zijn die mee doen met de challenge! Ik heb respect voor jou! En voor alle vrouwen die mee doen!

  Beantwoorden
 12. Vind het echt een topinitatief en onwijs stoer dat je die foto gewoon online gezet hebt! Ik heb er ook 1 op IG gezet vanmiddag. Streeploos nog, dus ben benieuwd hoe dat aan het einde van deze tweede zwangerschap zal zijn, maar strak? Nee, dat wordt ie vast niet meer 😉

  Beantwoorden
 13. Doe niet mee.. Heb na mijn zwangerschap een super strakke buik weer terug en heb daar tijdens mijn zwangerschap en erna hard voor gewerkt maar wil niemand voor de kop stoten.. Heb een inieminie beetje strae bij mijn navel en verders niets.. Ja een lichte diastase..

  Vind het super dat je dit doet en gedaan hebt!

  Beantwoorden
 14. Wauw Joyce, wat stoer! En wat een goed initiatief! Ik kwam laatst weer een foto tegen van mijzelf, één dag na de zwangerschapstest, toen mijn buik nog zo plat als een dubbeltje was. Nu ben ik er alleen maar mee bezig dat diezelfde buik weer terug moet komen in zo’n kort mogelijke tijd. Redelijk onmogelijk en die buik (met een enkele tijgerstreep) is er natuurlijk niet zomaar, het is wel het huisje geweest van lieve Javian. Tijd dus om die buik meer te koesteren, dus ik ga ook mijn buik delen. Zal snel een foto (laten) maken en delen op mijn blog! 🙂

  Beantwoorden
 15. Wat stoer van je, een mooi initiatief! De laatste twee weken (L. kwam tien dagen na uitgerekende datum) kreeg ik pas streepjes. Ik heb er maar een paar, maar natuurlijk wel de nodige vetjes ;). Ik ga ook moed verzamelen om een foto online te zetten. Ik ga tenslotte ook naar de sauna en het zwembad…

  Beantwoorden
 16. Vanaf hier een staande ovatie! Wat onwijs stoer!!!!! Mijn baby was heel erg klein, en ook de bijbehorende buik, dus ik heb van de zwangerschap geen striae. MAAR ik ben als puber wel heel erg zwaar geweest met als gevolg dat ik op mijn dijen en taille voorzien ben. Door de jaren heen is het heel licht geworden, maar in bikini zie je het nog steeds. Lekker boeiend!

  Meid, het zijn tijgerstrepen. You have earned your stripes!

  Beantwoorden
 17. Stoer Joyce! Ik durf het zelf niet eerlijk gezegd =(. Mijn buik is ook echt een gemarmerd slap ding geworden. Hoewel hij al nooit strak was. MAar alsnog vind het wel echt een hele toffe challenge =). Ben benieuwd naar alle buikfotos straks!

  Beantwoorden
 18. Wat ontzettend stoer en leuk dat je dit doet, maar erg jammer dat het nodig is.
  Voor en tijdens mijn zwangerschap ben ik altijd bang geweest om striae te krijgen en in de allerlaatste twee weken (week 40 tot 42, jaja…) plopten ze ineens als popcorn tevoorschijn. Ik baalde als een stekker. Maar eigenlijk vanaf het moment dat ik m’n prachtige zoontje op de wereld had gezet ben ik meer en meer trots geworden op m’n lichaam. En ja ook op de striae die het bewijs vormen dat mijn lichaam 9 maanden die lieve kabouter heeft gedragen.
  Ondertussen zijn we 2 jaar verder, is m’n buik weer plat en zijn er hier en daar nog wat streepjes zichtbaar. ‘T boeit me niet. Kom maar op met die bikini.

  Beantwoorden
 19. Ik heb net m’n buik op twitter en instagram gezet…

  Mijn verhaal achter deze buik.
  Ik wil best mijn buik laten zien, ben er trots op, deze buik verteld mijn verhaal.
  Toen mijn buik begon te groeien bleek al snel dat er 2 mannetjes in woonden, helaas ging niet alles vlekkeloos en wilde een van de mannetjes niet goed groeien, tevens bleek z’n navelstreng niet goed doorbloed, met 24 weken zwangerschap kregen wij de meest moeilijke keuze ooit voorgelegd.. de navelstreng van dit mannetje dicht laten branden om zo z’n broer meer kansen te geven… gelukkig hebben we dit niet gedaan, hierna volgde een ziekenhuisopname die gelukkig 9 weken duurde waarbij elke dag weer spannend was met de vraag hoe gaat het met de mannetjes en wanneer moeten ze geboren worden.
  Met 31 weken kreeg ik de tijgerstrepen.. voor mij overwinningsstrepen want ik had ze maar mooi gekregen… wat was ik er trots op… met 34 weken had ik m’n doel bereikt en besloot mijn lichaam ook dat het genoeg was… acute Hellp en een spoedkeizersnede.. maar ik had maar mooi 2 prachtige gezonde zoontjes op de wereld gezet.. de ene was net iets meer dan een kilo, de ander bijna 2… jaja.. dit buikje had het mooi voor elkaar gekregen.
  De strepen staan voor mijn 2 zoontjes die lang genoeg in m’n buik hebben mogen wonen om gezond ter wereld te komen, het litteken van de keizersnede is de redding geweest van mijn leven (de gyn vertelde de volgende ochtend dat ze niet een paar uur langer hadden moeten wachten want dan had ik het niet overleefd)..

  Beantwoorden
  • Wat een bijzonder verhaal Debora. Fijn dat je het hier wil delen en super stoer dat je je buikfoto op Twitter hebt gezet. Ik ben je gelijk gaan followen. Bedankt ook voor je vermelding op Twitter!

   Beantwoorden
 20. Mooi, dat je dit doet! Ik ben het alleen niet ermee eens dat buiken zonder striae per se mooier zijn 😉 Ik denk dat dit ook met smaak te maken heeft 😉 Ik heb (nog) geen baby en/of striae op mijn buik, maar ik vind het prachtig om te zien!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten