Begin september plaatste ik een artikel online waar ik erg nerveus voor was. Ik gaf mezelf bloot. Letterlijk. En ik bedacht de #blotemamabuik challenge. Wat was ik bang voor negatieve reacties. Maar die kwamen niet. Sterker nog, ik kreeg tientallen lieve reacties. Op het artikel zelf, maar ook via Facebook, Twitter en Instagram stroomden de lieve reacties binnen. Er was vooral veel respect. Respect voor mij. Dat ik zo’n foto van mezelf online durfde te zetten.

 

Ook bij Love 2 Be Mama werd de challenge opgemerkt en mijn foto kwam in het artikel te staan. En ook daar stroomde vooral via Facebook geweldige reacties binnen. Ik stond perplex. Dat het tonen van je blote buik als moeder zijnde nog maar zelden gebeurt vanwege schaamte, was me wel duidelijk. Maar dat het zoveel teweeg zou brengen had ik niet verwacht!

Door mijn oproep om massaal blote mama buiken te delen, verschenen er op Instagram een aantal blote mama buiken. Super gaaf om te zien! Zwangere buiken (waaronder die van Gwen!). Buiken met striae. Een strak getrainde buik. Een wat lossere buik, vanwege het kersverse mama zijn. Geweldig om zoveel input te krijgen. Maar bovenal mooi om iemands verhaal erachter te horen en lezen. Moet je blij zijn met die strak getrainde buik? Ja. Maar het valt in het niet als je weet dat deze mama een kindje verloren is.

Deel1Inzendingen

Het is totaal niet nodig om je te schamen voor je buik. Je huisje, waar maandenlang je kindje in heeft mogen wonen, groeien en uiteindelijk uit geboren heeft mogen worden. Een blote mama buik is er 1 om trots op te zijn!

Hopelijk wil jij, als mama zijnde, ook mee doen met deze challenge. Zoals je ziet kom je volledig anoniem (of je moet een linkje willen) in het artikel te staan. Maar op deze manier inspireer je andere vrouwen om ook hun blote buik te laten zien. Mee doen kan op verschillende manieren:

 • Plaats je blote mama buik op Instagram of Twitter, met hashtag #blotemamabuik (wanneer je een account hebt met een slotje, laat het me dan even weten, dan volg ik je!)
 • Mail de foto naar info [at] mamakletst.nl
 • Like MamaKletst op Facebook en plaats de foto op mijn wall. Of stuur het in een prive berichtje via die pagina.

Ik hoop dat het lukt om maandelijks, of om de maand een artikel vol met blote mama buiken online te kunnen zetten. Samen zorgen we er voor dat vrouwen zich minder gaan schamen voor hun buik. En vol trots hun buik aan de rest van de wereld willen laten zien.

Doe jij al mee?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Weekoverzicht #29
Next Handige bakjes enzo

27 thoughts on “Blote mama buiken inzendingen

 1. Ik heb inmiddels al vernomen dat het laten zien van een dikke buik ongepast wordt genoemd.. Net alsof ik volledig naakt op de foto ga en vreemde plaatjes deel.

  Lekker dubbel: mensen willen te pas en te onpas aan je zitten en doen dat dus ook, maar een foto laten zien kan dan weer niet. Heel vreemd hoor!

  1. Echt, belachelijk! Dat begrijp ik ook niet. Ik vind juist jouw foto’s zo ontzettend gaaf en sfeervol. En totaal niet ongepast!
   Lekker mee doorgaan dus. En als je het leuk vindt, mag je natuurlijk ook een foto voor in het volgende artikel insturen 🙂

 2. Ik ben super trots dat mijn zwangere buik met straie ertussen staat! Mooi artikel heb je ervan gemaakt, ik hoop dat er nog vele mama’s mee (durven) doen!

 3. wauw, echt respect voor al de mama’s die het durven! Ik moet helaas nog over die drempel heen… beetje bij beetje 🙂
  Ben vorige week met Aaron gaan zwemmen… eerste keer in badpak na mijn bevalling, dat was al een hele opgave voor me :p

 4. Mooie buiken hoor, mooie mama’s!
  Mijn buik is ook niet meer wat het geweest is…maar die print laat wel zien dat ik mama ben…en ik ben trots op wat ik er voor heb terug gekregen…een mooie dochter!

 5. Ik wil gerust wel een keer meedoen! 🙂 Moet ik wel even kijken wanneer ik een fotootje kan nemen. En is het echt de bedoeling van een buikje te posten na de bevalling of mag het ook een zwangere buik zijn , want daar heb ik genoeg foto’s van 🙂

 6. Heel mooi inspirerend idee. Soms ben ik best onzeker over mijn lichaam die veranderd door de zwangerschap, maar ook ik heb een blote buik foto op mijn blog staan. Een kindje maken is zo bijzonder, niets om je voor te schamen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekoverzicht #161

15 november 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten