Een kinderboek die leuk, spannend en ook nog eens leerzaam is. Dat is toch wel ‘Bram en het Zoldermysterie’. Het boek is geschreven door Michael Reefs en eerlijk is eerlijk. Ik ben fan! Het verhaal greep me van begin tot eind. Ik doe mee aan de blogtour omtrent dit boek en tijdens deze tour kun je op verschillende blogs lezen wat iedereen van dit boek vindt. 

Waar gaat het boek over?

Bram (10) heeft het moeilijk: het huis waarin hij is opgegroeid is gesloopt, hij moet zijn vrienden achterlaten en tot overmaat van ramp moet hij ook nog eens verhuizen naar het grote landhuis van zijn opa en oma. Daar is het stil… en eng! Bram hoort vreemde geluiden op zolder. Hij hoort iemand lopen. Als hij gaat kijken, wordt zijn zusje meegenomen door de angstaanjagende Zolderschimmen. Hij ontdekt dat hij via dozen de hele wereld over kan reizen en belandt in een hels avontuur in een poging zijn zusje te redden. Lukt het hem om de enge zoldermannen te verslaan?

Wat vond ik van het boek?

Wat is dit een leuk boek om te lezen. Het is spannend, een tikje vreemd en ook nog eens leerzaam. Van begin tot eind leefde ik mee met Bram en het avontuur dat hij beleeft. Het is een fantasie verhaal met bizarre wendingen. En na het lezen van het boek zou ik willen dat ik ook zou kunnen reizen met behulp van kartonnen dozen.

Het boek is leerzaam door de verhalen over de verschillende steden op de wereld waar Bram terecht komt. En je kunt door middel van de QR codes in het boek ook nog eens via de telefoon of iPad meer te weten komen over de plaats van bestemming. Dat maakt het boek interactief en interessant voor de doelgroep, die over het algemeen toch liever op de iPad speelt dan een boek leest.


Kijk eens hoe gaaf! Mijn recensie staat in het boek gedrukt!

Informatie over het boek

ISBN: 9789082190991
Uitvoering: Hardcover
Formaat: 14 x 21,5 cm
Omvang: 272 blz.
Verschenen: oktober 2017
Genre: Fictie 8 – 11 jaar

Je bestelt het boek hier.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (32), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (6) en Maik (4). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een BSO en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous De maagverkleining van Marije
Next Jaxx zijn eerste verjaardag!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

13x leuke kinderboeken voor in de vakantie

6 juni 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten