In 2015 willen we geld besparen. Daarom besloten Joyce en ik de Budget Challenge op te zetten. 6 maandagen lang delen we onze tips en trucs om geld te besparen. Dit doen we door van te voren bedachte opdrachten. Vandaag delen we ieder 5 ultieme bespaartips met jullie. 

  1. Bedenk een weekmenu en doe 1 keer boodschappenIk heb in mijn omgeving gemerkt dat veel mensen dit heel lastig vinden. Wij maken 1 keer per week een weekmenu voor de hele week. En aan de hand daarvan bepaal ik welke boodschappen we nodig hebben. De gerechten waar we echt veel verse producten voor nodig hebben, probeer ik in het begin van de week te plannen. En als het echt niet anders kan maak ik nog een apart lijstje voor later in de week, waarin ik verse producten kan halen.Het weekmenu bepaal ik meestal door middel van de reclame folders. Ik kijk wat waar in de aanbieding is (en of ik niet meer geld kwijt ben aan benzine kosten om het ergens anders te halen) en we eten wat er die week in de aanbieding is. Dan is het natuurlijk ook nog de truc om niet van je lijstje af te wijken.
  2. Tank je auto niet helemaal volDeze tip is niet echt te doen als je dagelijks naar je werk moet rijden met je auto. Maar als je net zoals ik de auto eigenlijk alleen pakt als je hem echt nodig hebt, kan dit veel geld besparen. In plaats van voor € 70,00 de auto helemaal vol te tanken, doe ik dit voor € 20,00. Op deze manier ben ik sneller geneigd de fiets te pakken. Dus het is ook nog eens goed voor het milieu. En als je tank toch vol zit, denk je al sneller, ach ik pak de auto wel. Tenminste, zo is dat bij mij.
  3. Zoek je “nieuwe” spullen op Marktplaats en verkoop er je oude spullenMarktplaats, ik kan er wekelijks uren doorbrengen. Op dit moment ben ik druk met het vinden van nieuwe meubels voor in de woonkamer. En natuurlijk voor spullen voor mijn gastouderopvang. Om ervoor te zorgen dat ik niet teveel geld kwijt ben, zorg ik ervoor dat ik ook nog wat verkoop. Vaak speel ik dan quite, maar heb wel een totaal nieuwe inrichting in huis. Daar ben ik dol op!
  4. Stel een weekbudget in en probeer hier geld van over te houdenAls je alles dat je koopt gaat pinnen, heb je weinig inzicht in wat je allemaal uitgeeft. Wanneer je bijvoorbeeld een weekbudget van € 100,00 instelt en dit pint aan het begin van de week. Heb je duidelijker in beeld wat je uitgeeft en is het makkelijker om te beslissen of je iets wel of niet koopt. En de sport is dan natuurlijk ook nog om ervoor te zorgen dat je geld overhoudt. Zo kun je ook nog sparen.
    Volgende week laat ik jullie zien hoe wij rond komen met € 100,00 in 1 week.
  5. Bekijk aan het eind van je contractduur of je ergens anders goedkoper uit bentEn last but not least, hou het einde van je contractduur in de gaten. Van je mobiele telefoon, van je internet en televisie, je zorgverzekering (voor 31 december van het einde van het jaar) en ga zo maar door. Waar je vorig jaar nog voor het goedkoopste pakket hebt gekozen, kan dat nu totaal anders zijn. De prijzen veranderen constant. Dus je bent een dief van je eigen portemonnee als je dit niet in de gaten houdt.

Dit waren ze voor nu.
Joyce deelde ook 5 ultieme bespaartips met jullie.
Deel jij ook bespaartips op je blog? Laat je link achter op Twitter of Instagram met #budgetchallenge, dan neem ik ook zeker een kijkje op jullie blog.

Ik ben heel benieuwd of jullie zelf nog fijne bespaartips hebben. Laten jullie het weten in de comments? 

 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Mijn 5 favoriete series op Netflix
Next Mama valt af – De tweede week

2 thoughts on “Budget challenge – 5 ultieme bespaartips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Babyritme met 8 maanden

21 juni 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten