Onbewust was het een hele drukke week vorige week. En daar ben ik stiekem best wel moe van. Niet alleen ik, want ook Luuk lijkt vermoeider dan anders. Maar gezellig was het wel. Na de verplichting van een controle in het ziekenhuis deden we de rest van de week eigenlijk alleen maar hele leuke dingen gedaan. Kijk je mee naar onze week in foto’s?

Maandag

We begonnen de dag hectisch, ik zou Luuk naar mijn moeder brengen om op een rustige manier naar de diabetesverpleegkundige toe te kunnen voor nacontrole vanwege de zwangerschapsdiabetes. Maar m’n auto ging niet open. Dichtgevroren. Na veel geduld lukte het toch, kon ik de jongens inladen, de ruiten krabben en ik was nog maar net op tijd in het ziekenhuis.

geen-ja-geen-nee

’s Middags namen mijn moeder en ik de jongens mee naar de winkels. We hadden zin om te shoppen. Ik appte deze foto naar mijn aanplakzussie, of 1 van ons deze toevallig al heeft. Met de kerst doen we altijd veel spelletjes. Niemand had ‘m nog, dus hij ging mee.

cena

Luuk gedroeg zich keurig in de winkels, bleef de hele tijd bij ons en was lief en geduldig. Tot hij ineens weg was. We zochten de hele C&A af en dat viel niet mee door alle kledingrekken die kris kras door elkaar staan daar. En ineens zag ik hem zitten bij de paskamers. Blijkbaar vond hij het lang duren, waardoor hij besloot er maar even bij te gaan zitten haha. Een echte man.

vaderenzoon

’s Avonds had ik een afspraak bij een klant voor een website en toen ik thuis kwam traf ik de heren samen aan op bed. Mooi gezicht!

Dinsdag

baby-in-kinderwagen

Knock out in de kinderwagen, nadat we Luuk bij de peuterspeelzaal gebracht hadden. Wat was het vreselijk koud die ochtend, brrrrrrrr.

moederenzoon

Samen even knuffelen ’s middags. Luuk zit momenteel echt in een knuffelfase. Heel gezellig.

bruine-ogen

Soms blijf ik maar kijken naar zijn mooie ogen. Die kras op zijn neus is  van de kitten van mijn moeder. Die had hij zitten uitdagen. Het was al snel weg, maar hij bleef erover praten haha.

kinder-horloge

Ik ging ondertussen nog verder in de nieuwe babykamer voor Maik. Spullen uitzoeken en veel opruimen. Luuk vond een oud horloge van Joost en wilde ‘m graag om. Om vervolgens aan mij steeds te vragen hoe laat het was.

babynestje

Moe maar voldaan na twee drukke dagen ging ik slapen naast dit lieve kleine mannetje.

Woensdag

sinterklaas-peuterspeelzaal

Het was tijd voor de Sinterklaas viering op de peuterspeelzaal. Luuk staat achteraan in het oranje/blauwe pietenpakje. Hij vond het erg leuk. Ik bleef thuis bij Maik, want jongere broertjes en zusjes waren helaas niet welkom en mijn moeder was zo lief met Luuk mee te gaan.

gevulde-commode

Ik ging ondertussen aan de slag met het inrichten van de commode. Wat heeft deze heerlijk veel ruimte.

aerosleep

En Maik ging voor het eerst in zijn nieuwe kamer een dutje doen. In een campingbedje. Hij vond het niet heel fijn om daar alleen te liggen, dus het was helaas maar van korte duur. Daar moet hij duidelijk nog even aan wennen.

kip-siam

Als avondeten hadden we Kip Siam, zonder pakjes en zakjes naar recept van Geertje. Die meid kan koken zeg, dit is al het zoveelste gerecht dat heerlijk is!

Donderdag

november-overzicht

De maand december is alweer aangebroken en daarom maakte ik een collage met fijne momenten uit november.

maik-2-maanden

Maik was alweer 2 maanden oud! En natuurlijk schreef ik een update over hoe het met hem gaat.

muziekinstrumenten

In een groepsapp waar ik in zit ging het over muziekinstrumenten voor kinderen. En dit setje kwam van de rommelkamer vandaan. Luuk speelde er al de hele week veel mee. Zo leuk!

Vrijdag

gezocht-oproepje

Ik plaatste een oproepje op Instagram, maar ik wil het toch ook nog even hier plaatsen. Ik ben op zoek naar leuke (kleine) webshops (mag ook een Instagram of Facebook webshop zijn). Interesse in een samenwerking? Mail me dan vooral!

maik

Maik is kampioen in staren en dit doet hij het liefste de hele dag naar me. Ook lacht hij eindelijk naar me. En niet alleen meer naar andere mensen en de muur.

Zaterdag

ikea-keuken

Samen met mijn grootste kleine knul ging ik naar de Ikea voor de laatste spulletjes voor Maik’s nieuwe kamer. En natuurlijk namen we weer veel te veel mee. Luuk vermaakte zich uitstekend met het welbekende Ikea keukentje.

ikea-kinderkamer

En speelde verstoppertje in deze stoel.

ikea-ijsje

Natuurlijk kreeg Luuk ook een ijsje bij vertrek. Hij had zich zo goed gedragen in de Ikea.

sint-piet-auto

Die middag ging ik nog even langs wat winkels voor pakjesavond. En toen reed ik achter een 45 kilometer wagentje waar Sinterklaas en een Piet in zaten. De zon schijnt in de camera, maar als je goed kijkt zie je hun silhouetten wel haha. Overigens waren ze wel vervelend op de weg, dit was namelijk een 80 km weg waar zij dus in een slakkentempo overheen reden…

kinder-drumstel

Mijn vader en zijn vrouw kwamen nog langs. Ze waren Sinterklaas tegengekomen en die had cadeautjes afgegeven voor de jongens. Waaronder dit drumstel. Daar is mama blij mee zeg 😉

voor-en-na

’s Avonds hing ik halverwege de kamer van Maik in de breedte gordijnen op. Zo is het rommelgedeelte (wat overigens inmiddels netjes opgeruimd is) verstopt achter de gordijnen en hebben we toch een kleine kamer voor Maik kunnen realiseren. Nu alleen nog wat accessoires her en der, maar ik moet nog even wachten op de levering daarvan. En dan is zijn kamertje echt af! Binnenkort meer foto’s

Zondag

stokke-newborn

Pakjesmiddag! En Maik had er zin in zoals je kunt zien.

video-van-sint

We begonnen het uitpakfestijn met een Video van Sint. Luuk vond het geweldig om zijn eigen foto’s op de televisie te zien. Maar hij was net te jong om de hele video (van 8 minuten lang) gefocust te blijven. Wij hebben in elk geval heel hard gelachen allemaal.

pakjesavond

En toen was het tijd om uit te pakken! Jeetje wat zijn de jongens schandalig verwend!

brandweer-verkleed

Luuk wilde gelijk zijn nieuwe brandweerman pak aan. Hij heeft gelijk ook!

Lees ook: Weekoverzicht #117

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous De Nachtnanny – Een nieuw fenomeen
Next Kwetsbaar

2 thoughts on “Weekoverzicht #116: De babykamer en pakjesmiddag

  1. Leuk om mee te kijken bij andere moeders. Zag ik het goed dat jullie de Stokke hebben met daarop het zitje voor de baby? Is dat een aanrader? Zijn wij nu ook naar aan het kijken.

    1. Wat leuk Patricia, ik zie dat je zwanger bent, gefeliciteerd!!
      Ja dit is de newborn schaal voor op de Stokke Tripp Trapp. Net als bij onze oudste, wordt ie ook nu weer veel gebruikt. Ideaal omdat we vaak aan de eettafel zitten. En tijdens de maaltijden kan Maik gewoon bij ons aan tafel zitten/liggen zo. Wel zo gezellig 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Geld sparen voor je kind

4 mei 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten