Voor Luuk vulde ik een aantal keer de dreumes tag in, met 14,5 maand en toen hij net 2 jaar geworden was. En ik nam me bij de laatste keer voor Luuk al voor om dit ook voor Maik te gaan doen. Nu Maik net 14 maanden is, leek het me leuk om het voor de eerste keer in te vullen. Want wat eet hij het liefst, waarmee speelt hij het liefst en wat maakt hem zo geweldig?

Wat is zijn leeftijd?

Maik is op dit moment 14 maanden oud. Dat tweede jaar lijkt altijd nog sneller te gaan dan het eerste.

Wat is zijn favoriete eten?

Dat is gelijk een lastige vraag. Maik eet eigenlijk alles, ik kan niets bedenken wat hij niet lekker vindt. Maar pasta gaat er toch altijd nog het allerbeste in. Naast brood met pindakaas.

Het meest favoriete tussendoortje?

Banaan, dat is echt Maik’s favoriet. Hij vindt een rijstwafel, koekje, soepstengel ofzoiets ook heel lekker, maar een banaan vindt hij echt heerlijk. Al het fruit eigenlijk wel.

Wat is zijn favoriete drinken?

Water en melk. Dat komt ook omdat hij nog nooit iets anders dan dat heeft gehad. Hij krijgt ’s morgens en ’s avonds nog een fles melk met wat pap en de rest van de dag drinkt hij alleen maar water.

Favoriete televisieprogramma?

Dat is helaas Peppa Pig. Och, wat heb ik een hekel aan dat stomme varken. Maar Maik vindt het geweldig. Gelukkig vindt Luuk het steeds minder leuk worden en staat het nog nauwelijks aan. De Teletubbies vindt Maik trouwens ook leuk. Hij staat altijd te sjansen met de zon (die baby).

Favoriete boek?

Maik interesseert zich nog helemaal niet in boeken. Luuk had dat al wel op die leeftijd, dus het is wel grappig om daar verschil in te merken. Maik vindt voorlezen niet veel aan. Hij trekt de boekjes liever uit elkaar en scheurt er bladzijdes uit. Maar daar is mijn hart niet zo tegen bestemd. Ik vind dat zo zonde!

Favoriete speelgoed?

DULPO! En dan vooral de DUPLO poppetjes. Daar loopt hij het liefst de hele dag mee rond.

Favoriete kleur?

Daar merk ik nog helemaal niks van. Zou volgens mij ook vrij bijzonder zijn met 14 maanden.

Wat maakt hem verdrietig?

Als hij zijn zin niet krijgt, is hij erg verdrietig. Met pruillip en al. Ik ben best gevoelig voor zijn gehuil. Dat komt ook omdat hij vrijwel nooit huilt. Zelfs als hij valt, huilt hij niet. Dus als hij huilt, vind ik dat enorm zielig. Gelukkig merk ik inmiddels steeds vaker verschil tussen zijn ik-krijg-mijn-zin-niet-huiltje en zijn huil omdat er echt iets is.

Hoe noemt hij papa en mama?

Papa en mama.

Wat is zijn favoriete knuffel?

Sjef. Ik betrap hem er nog wel eens op dat hij zijn hoofd tegen Sjef aan legt. Die twee zijn echt dikke vrienden. Verder heeft Maik helemaal geen favoriete knuffel, ook geen speen. Makkelijk kind hoor!

Een favoriete activiteit?

Lopen, Maik doet niets liever momenteel. Daarnaast vindt hij het heel leuk om naar muziek te luisteren en daar op te dansen.

Wanneer slaapt hij?

Meestal slaapt hij van 19:00 tot 06:00. De ene keer slaapt hij iets later en de andere keer is hij iets vroeger wakker. Veel later is hij in elk geval bijna nooit wakker. Tenzij hij bij opa en oma logeert.

Wat maakt hem druk?

Maik is eigenlijk nooit druk. Het is een heel rustig kind. Wel vindt hij het heel erg leuk om met Sjef te spelen. En als ik met hem fiets, kletst hij honderduit. Maar echt druk wordt hij er niet van.

Wat maakt hem geweldig?

Zijn lach, zijn gebrabbel, zijn geknuffel. Hoe hij de wereld ontdekt. Ik vind het allemaal prachtig om naar te kijken. En het is gewoon een heerlijk mannetje.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Kersttradities Baby’s Eerste Kerstmis
Next Maagverkleining: Ik heb een datum!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Hoe overleef ik een vliegreis met een baby

11 oktober 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten