Het Kerstkaarten schilderij

Kerstkaarten.  Ontvang jij ze nog?  Of beter gevraagd verstuur jij ze nog.  Ik beken ik ben erg slecht in versturen.  Elk jaar neem ik het me weer voor.  En nu al twee jaar achter elkaar komt kerst sneller dan ik het versturen kan. Erg jammer vind ik. Kaarten versturen en ontvangen, ik blijf het iets magisch vinden.  

Kerstkaarten zijn leuk om te versturen

Laatst deed ik mee aan een swap.  Hieraan deden 100 mensen mee.  De pret van kopen,  pakketjes maken en versturen was al zoiets geweldigs.  En dan mocht ik zelf ook een pakketje uitpakken.  Zo leuk.

Een Kerstkaart versturen is niet veel anders. En geeft mij in ieder geval een goed gevoel. Iemand heeft de moeite gedaan om mij persoonlijk een kaartje te sturen. Het digitaal versturen met 1 druk op de knop naar honderden mensen vind ik niet speciaal. Eerlijk gezegd doet me dat ook weinig. En om die reden wil ik dit jaar echt kaarten gaan versturen.

Als ik een goed gevoel heb bij het krijgen van een Kerstkaart, zullen meer mensen dat dan niet hebben? En is Kerst er niet om even aan elkaar te denken. De magie van Kerst zijn werk te laten doen. Ik pleit dan ook om kaarten weer gewoon over de post te gaan versturen. Doe jij met mij mee?

Maar Kerstkaarten waar laat je die?

Dat is de vraag die mij bezig hield. Zo veel als vroeger krijgt niemand meer. Deuren vol geplakt met kaarten. Nee die tijd is echt geweest. Maar wat kan ik dan wel doen met de kaarten die ik toch nog elk jaar ontvangen mag.

Normaal zet ik ze in de kast. Maar daar staan ze maar een beetje in de hoek. Nee dit jaar wilde ik het anders gaan doen.

Een houten kralen slinger maken met knijpers. Ooit gezien bij Marieke blogt. Een beetje aanpassen met wat kerst elementen dat is een goeie optie. Maar niets van dit heb ik op het moment in huis. En ik moet mijn knutsel verzameling toch een beetje op orde krijgen en dus wilde ik het maken met spullen van wat ik in huis hebt.

Het Kerstkaarten Schilderij

En zo ontstond het idee van een Kerstkaarten schilderij. Ik had nog een oude schilderij liggen die niet meer bij mijn interieur past. Bovendien zat er een scheurtje in. Maar overal zie ik een knutsel project in. Weg gooien kon ik de schilderij niet. Ooit zou het van pas komen. En zo stond dit ding mij al maanden in de weg.  Maar ineens had het dan eindelijk zijn doel gekregen….

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

  • Oud schilderij
  • Kerst inpak papier
  • lint of touw
  • Lijm ( pistool)

Werkbeschrijving:

  • Om te beginnen heb je een oud schilderij nodig. Die van mij is 40 x 40 cm groot. Ik kan me heel goed voorstellen dat je dit niet in huis hebt. Kijk eens bij kringloop winkels. Mooi hoeft het niet te zijn. Zolang het frame maar mooi strak van vorm is. Dit maakt het spannen van het inpak papier makkelijker. Een schilderij met een mooie lijst kan uiteraard ook maar dan moet je echt het doek los maken van het frame.
  • Vorig jaar had ik bij de Ikea rollen inpak papier gehaald. Een echte aanrader. Mooi dik papier en mooi van materiaal en kleur. Ook hadden ze er mega grote rollen voor het grote werk. Echter hebben wij het gekochte maar het beroemde houten speelgoed keukentje nooit ingepakt. Mijn dochter wilde er direct mee spelen en was er zo verliefd op dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om het in te pakken.  De mega rol pakpapier was dus nog over. En kon prima dienst doen voor de kerst kaarten schilderij.
  • Je pakt het schilderij eigenlijk in.
  • Aan de achterkant heb ik het op het frame vast gelijmd.
  • Dan ga je horizontaal en verticaal een lint of touw spannen. Aan de achterklant heb ik het met een druppel lijm hier en daar vast gezet zodat het niet kan verschuiven.
  • Als het goed droog is kan je je nieuwe Kerstkaarten schilderij ophangen en is het klaar voor gebruik.

Laat de kaarten maar komen

Verstuur jij nog Kerstkaarten? Waar laat jij je gekregen Kerstkaarten?

Veel knutsel plezier!

1 gedachte over “Het Kerstkaarten schilderij”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten