De maagverkleining van Marlous

In de aanloop naar mijn maagverkleinende operatie, ben ik heel druk met het lezen van andermans verhalen. Dit zijn verhalen die niet altijd even leuk zijn, maar ze komen over het algemeen allemaal één ding overeen: Iedereen is blij met de afgevallen kilo’s. Om de tijd tot mijn eigen operatie te overbruggen, wil ik 10 mensen aan het woord laten, die een maagverkleining ondergaan hebben. Om te laten zien hoe groot de verandering is in lichaam, maar ook geest. Marlous werd geopereerd en pakte daarna haar nieuwe leven op. Met resultaat!

Inhoudsopgave

Even voorstellen

“Ik ben Marlous, ik ben 30 jaar oud en moeder van twee Kids. Een jongen Milan van vier jaar oud, en een meisje Noa van 10 weekjes oud. Ik ben huismoeder en woon samen met mijn vriend en kids in hendrik-ido-ambacht.”

Ik was bang dat mijn vriend liever een mooie slanke vriendin wilde

“Overgewicht speelde een hele grote rol in mijn leven. Ik had eigenlijk altijd al last van overgewicht, maar pas na de bevalling van de eerste werd het heel erg. Ik kreeg een andere mentaliteit, een soort van ‘ik heb een man en een kind, dus waarom zou ik slank moeten zijn?!’ ik had er zelfs een beetje vrede mee, of eigenlijk mezelf er bij neergelegd dat ik bijna de 130 kilo aantikte. Maar diep van binnen was ik dood en dood ongelukkig. Ik raakte mezelf totaal kwijt in mijn overgewicht, en werd iemand die ik niet wilde zijn.

Ik werd een jaloers en verzuurd type, en in mijn relatie speelde het ook een grote rol. Ik was bang dat mijn vriend me niet aantrekkelijk zou vinden, en liever een mooie slanke vriendin wilde. Of dat hij altijd naar slanke vrouwen keek. Elke dunne vrouw was in mijn ogen concurrentie, want zij waren slank, en ik niet.

Een dagje uit met ons gezin was een ramp, overal slanke meiden, ik hield mijn vriend goed in de gaten of hij naar ze keek of niet, dacht ik dat hij naar ze keek, was heel onze dag verpest. En wat denk je van een terasje pakken, ik ging echt niet zo te koop zitten hoor, waar iedereen me kon zien. En dan die vreselijke blikken als je iets at, je ziet ze elkaar aantikken en achterom kijken, soms lachen, soms een zucht van ‘ kind wat doe je jezelf aan’ en soms werd je zelfs uitgescholden of werd er keihard gezegd dat ik wat minder moest eten of dik en lelijk was.

Er werd naar me geknord, of mijn postuur wekte agressie op bij mensen. De naam ‘bolle’ of ‘vetzak’ werden meer genoemd dan mijn eigen naam. Ik werd een kluizenaar, ging alleen naar buiten voor de boodschappen (en snoep, chocolade etc) en toen snel weer naar binnen, veilig met mijn eten.”

Een verwijzing naar het ziekenhuis

“Op een gegeven moment was ik het zat. Niemand zag wie ik echt was, of wie ik wilde zijn. Ze zagen alleen maar die ‘dikke’ maar wie ik van binnen was, zagen ze niet. Dus ik besloot naar de huisarts te stappen, mijn verhaal te doen en een verwijzing naar het ziekenhuis voor het maagverkleining traject. Ik kreeg een doorverwijzing, en buiten belde ik gelijk het Maasstad ziekenhuis voor een afspraak, want ik wist het echt zeker, ik wil dit. Ik wil niet meer het overgewicht zijn, maar gewoon Marlous. Ik ben 07-07-2015 geopereerd in het Maasstad ziekenhuis. Na een jaar in een traject gezeten te hebben inclusief op de wachtlijst staan.”

De operatie was de start van het nieuwe leven

“De operatie is me goed bevallen, ik vond het doodeng toen ik afscheid van mijn vriend, moeder en zoontje moest nemen toen ik de OK ingereden werd, maar de pijn en de operatie is me echt meegevallen. Nadat je ontwaakt op de uitslaapkamer is het nieuwe leven echt begonnen, ik vond het zo spannend! Want hoe zou mijn lichaam reageren op deze heftige operatie, en zou ik überhaupt nog wat kunnen eten? Of genieten van eten?

Ik mocht eigenlijk al vrij snel naar huis, toen heb ik gelijk mijn leven weer op gepakt. Ik heb nooit mijn eten gepureerd of afgewogen, en de eerste dagen at ik gewoon melkliga, en merkte al snel dat eten voor mij geen enkele probleem gaf, ik at gewoon als een normaal en slank mens.”

De resultaten

“Ik ben in totaal 61 kilo afgevallen. Ik woog 129 en toen 68 kilo. Helaas nu 72 door een zwangerschap. Maar ik ben heel erg tevreden, en voel me een gelukkig en gezegend mens. Die operatie was de beste keus ooit. Ik hoop de 65 kilo te kunnen halen, dan voel ik me het beste.”

Overtollige huid

“Ik heb niet overdreven veel overtollig vel, maar wel vel en geen mooie platte buik of het lichaam van iemand van 72 kilo. Dat is natuurlijk logisch en het ‘litteken’ van mijn lichaam van toen ik nog dik was, of de schade die het dik zijn achtergelaten heeft.

Ik heb geen mooie strakke benen, en ook geen mooie platte buik. Het blubbert en flubbert. Maar toch vind ik mezelf mooier dan toen ik zo zwaar was. Maar daardoor loop ik niet in een bikini op het strand of bij het zwembad, maar met een zwemjurkje.

Ik ben bij een plastische chirurg geweest, die heeft het allemaal mooi uitgetekend hoe de operatie mijn benen en buik ohja en armen want ook die flubberen ontzettend mooi strak zou gaan maken, want dat wilde ik wel echt, maar helaas kreeg ik een afwijzing bij de zorgverzekering. Probeer het over een jaar nog een keer. Toch zou ik het zo over doen. Ik heb er geen seconde spijt van gehad.”


Bedankt voor het meedoen Marlous! Wat ben je enorm veranderd!

1 gedachte over “De maagverkleining van Marlous”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten