De mijlpalen die Luuk had in het eerste jaar lijk ik sneller te vergeten dan verwacht. Ik was dus maar al te blij toen ik de mijlpalen tag van Charlotte voorbij zag komen. Want hoe leuk is om weer even stil te staan bij de mijlpalen van Luuk en daar af en toe naar terug te kunnen bladeren, als ik even niet meer weet hoe het nou precies zat. 

Wanneer sliep jouw kindje voor de eerste keer door?

Ik weet wel nog heel goed wanneer dat niet zo was. Joost’s collega’s kwamen op kraambezoek en die zeiden “Joost zei dat hij al doorslaapt, echt goed zeg!”. Ik kon alleen maar lachen. Joost had niet eens door dat ik iedere nacht met luiers en flesjes in de weer was haha. Maar we mochten echt niet klagen. Luuk was een goede slaper ’s nachts. De eerste dagen thuis sliep hij makkelijk 6 uur achter elkaar door. En wij sliepen door de wekker heen. Daar was de kraamhulp niet blij mee overigens haha.

Wanneer was het eerste echte lachje van jouw kindje?

Dat was op 3 mei 2014. Luuk was toen 6 weken oud. Die lach staat nog op mijn netvlies, het was zo geweldig om hem te zien lachen. En nog steeds. Ik smelt echt als hij naar me lacht. Inmiddels heeft hij dan ook heel goed door dat hij me daarmee vrij makkelijk kan inpakken.

Wanneer kreeg jouw kindje zijn eerste vaste hapje?

Met 4 maanden. Alleen is dat bij 2 dagen gebleven. Hij vond het niet lekker en ik vond het belachelijk dat ik die druk voelde vanuit het consultatiebureau en de mailtjes die ik kreeg. Nieuwsbrieven van winkels en mama-sites etc, die allemaal beschrijven hoe je het eerste hapje van je kind zou moeten aanpakken. Uiteindelijk zijn we met 6 maanden opnieuw begonnen. Stukjes brood, een groentehap en toen dat goed ging ook fruit erbij. Dat voelde tenminste goed.

Wanneer rolde jouw kindje voor de eerste keer om?

Luuk was nog net geen 3,5 maand oud toen hij voor het eerst op zijn buik rolde. Echt bizar snel. Hij had de smaak overigens wel direct te pakken en deed niet anders meer. Terug rollen deed hij rond de 5 maanden.

zomertag_luukstrand

Wanneer ging jouw kindje voor de eerste keer zitten?

Met 7 maanden. Ik trof hem ineens zittend aan in bed en toen ik hem daarna liggend op zijn speelkleed had gelegd zat hij weer binnen no time.

Wanneer kroop jouw kindje voor de eerste keer?

Ook met 7 maanden. Zodra hij kon zitten ging hij kruipen. En dat kon hij ook al heel gauw op een heel snel tempo.

37weken

Wanneer ging jouw kindje voor de eerste keer zelf staan?

Met 8,5 maand. Hij had het al eerder een keer in de box gedaan, maar daarna niet meer. In december kreeg hij het vertrouwen om te gaan staan en dat was het startsein naar de eerste stapjes. Als hij zich ergens aan vast kon houden ging hij écht niet meer kruipen. Het ging hem allemaal niet snel genoeg.

Wanneer kreeg jouw kindje zijn eerste tandje?

Met 9 maanden, vlak voor kerst. Daar was hij dan weer aardig laat mee haha. De rest van zijn tanden volgden vrij snel daarna. Inmiddels wachten we alleen nog op de 4 achterste kiezen en dan is zijn gebit compleet. Luuk heeft het helaas niet getroffen en heeft altijd vreselijk veel pijn bij doorkomende tanden en kiezen. Dus ik ben blij als het klaar is.

luuktandjes

Wanneer zei jouw kindje voor het eerst mama?

Dat weet ik dus niet zo heel erg goed. Ik heb het even teruggelezen in de maandupdates en daar schrijf ik dat hij toen hij 11 maanden was toch wel echt gericht mama zei. De klanken maakte hij 2 maanden eerder al.

En papa?

Dat zei hij ook rond 11 maanden, al veranderde dat later weer naar mama. Joost en ik werden allebei mama genoemd. Ook wel weer grappig eigenlijk. Zie je je kleine ventje helemaal blij worden als je man thuis komt en dan roept hij heel blij “mamaaaa!”.

eerstestapjes

Wanneer zette jouw kindje zijn eerste stapje?

Met 9 maanden. En ik was ervan overtuigd dat hij al heel snel zou lopen. Dit deed hij ook, voor zijn eerste verjaardag, alleen viel hij zo hard voorover dat hij het wekenlang niet meer durfde. Met 16 maanden liet hij los en liep goed en stevig. Maar de aanloop daar naartoe duurde vrij lang als je ziet hoe snel hij al het andere steeds deed.

Hoe onthoud jij de mijlpalen van je kind?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Valentijn met het hele gezin
Next Veters leren strikken in 8 stappen

4 thoughts on “De mijlpalen tag

  1. Hahaha ik denk dat mijn vent het ook niet door zou hebben als ik er ’s nachts uit moet voor voedingen en luiers. Zo zijn mannen 🙂 Leuk om te lezen dit! En leuk voor jezelf om de herinneringen weer even op te halen inderdaad!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Blaasontsteking tijdens je zwangerschap

21 oktober 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten