De nieuwe Opperdepop

Begin dit jaar vond ik bij de kringloopwinkel al een oude versie van Albert Heijns Opperdepop. Toen wist ik nog niet dat er een nieuwe versie aan zat te komen. Ergens vond ik het zonde om het nieuwe boek ook al direct te kopen. En gelukkig was dat ook niet nodig, want ik won een exemplaar bij De Pan van Pien

Nu Luuk met de pot mee eet, vind ik soms erg lastig om weer een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Althans, de maaltijd zelf is geen probleem, maar ik zou graag wat meer variëren om Luuk zo alles te laten proeven. Ik vind het daarom heerlijk om wat door kinderkookboeken te bladeren om inspiratie op te doen.

Het nieuwe Opperdepop boek wordt geleverd in een heel mooi stevig blik, met daarop verschillende magneetjes. Luuk vond het al gelijk leuk om hiermee te spelen. Op deze manier is het ook nog eens erg leuk om het kookboek cadeau te geven aan een ander gezin.

Opperdepop2015

De buitenkant van het boek spreekt me al heel erg aan. Er staan mooie foto’s op de kaft en het heeft een fijne dikte. Het blijft ook goed openliggen tijdens het lezen. Dat vind ik niet heel onbelangrijk. Het is wel zo makkelijk als je het boek opengeslagen op het aanrecht kunt laten liggen tijdens het koken.

kinder-kookboek

Het boek staat vol met hele lekkere recepten. Ook de foto’s die erbij geplaatst zijn spreken me erg aan. Ze zijn kleurrijk en fris. En niet geheel onbelangrijk, ik krijg er honger van!

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken voor de verschillende leeftijden. En zoals je op onderstaande foto kunt zien, zijn sommige recepten voor 1 portie opgeschreven. Dit vind ik heel handig. Want soms is het makkelijk om voor Luuk alleen iets te maken. Omdat wij iets eten wat hij niet mag hebben.

opperdepop-albert-heijn

De recepten uit het boek die ik al heb uitgeprobeerd zijn erg lekker. En ook Luuk zat ervan te smullen. Al is dat niet heel moeilijk, hij is echt een makkelijke eter. Hopelijk kunnen we dat blijven stimuleren door hem verschillende gerechten aan te bieden. Het boek heeft een mooi plekje in de keuken gekregen, zodat we het er snel bij kunnen pakken als we inspiratie nodig hebben. Ik vind het een echte aanrader.

Het boek Opperdepop is te koop in de winkel en online voor maar € 9,99.

Heb jij het kookboek al?

11 gedachten over “De nieuwe Opperdepop”

  1. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik nooit apart heb gekookt voor Keano. Hij heeft vanaf dag 1 dat hij ‘vast’ voedsel mocht mee gegeten met de pot.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten