Vorig jaar, toen ik net zwanger was, kwam ik deze eettafel tegen op Marktplaats. De nesteldrang deed zijn werk al en ik zag mezelf al knutselen aan deze grote tafel met een stel kinderen om me heen. Ik deed een bod, naar mijn idee te laag, maar je kunt het natuurlijk proberen. En de verkoper ging akkoord. De eettafel van 150x150cm was voor ons!

 

Gelukkig heb ik een grote auto. Maar met wat behulp van een andere meneer, die toevallig voorbij liep, ging de tafel maar net de auto in. Eenmaal thuis was het ook nog een enorme klus om de tafel boven in ons appartement te krijgen. Alleen de poten wegen al 20 kilo per stuk. Maar het is gelukt. Helaas heeft de tafel wat beschadigingen opgelopen in de reis hier naartoe. Eenmaal thuis ging er nog wel eens een glas water overheen. Tja, dat krijg je met katten die liever uit je glas drinken, dan uit hun eigen drinkbak.

De tafel had dus een opknapbeurt nodig. Het zat vol met vochtkringen en was niet mooi meer te noemen. Een aantal maanden lang twijfelde ik wat ik wilde doen. Het tafelblad donkerbruin en de poten wit? Dat leek me wel een leuk idee, maar past niet echt bij de rest van onze meubels. Dus besloot ik dat het wit moest worden. Helemaal.

Joost ging de tafel schuren en zorgde dat het stofvrij was en ik maakte ondertussen de verf vast klaar.

Voor

Als ik de voor foto zie dan denk ik echt bij mezelf, jemig Joyce, dat je dit hebt gedurfd! Maar goed, ik ben soms ietwat impulsief en doe dingen vaak al voordat ik er echt heel goed over na denk. Maar dat er iets met de tafel moest gebeuren stond vast.

Daar ging ik dan. Met de grondverf aan de gang. En zodra je dan de eerste vegen hebt geschilderd, is er eigenlijk ook geen weg meer terug.

Tijdens

Uiteindelijk was het tafelblad zo klaar. En was het tijd om alleen de poten nog voorzien van de grondverf.

Tijdens3 Tijdens2

Tussendoor heb ik eigenlijk geen foto’s meer gemaakt. Ik was bang met mijn witte handen mijn camera onder te smeren. Maar het heeft in totaal 3 dagen geduurd tot het klaar was. Na de eerste laag grondverf heb ik nog 2 lagen lak er overheen gesmeerd en tussendoor moest het natuurlijk urenlang drogen.

En zie hier; onze opgeknapte eettafel.

Na3 Na2 Na

De tafel is wit! Erg wit! Maar met wat spullen erop ziet het er niet zo extreem wit meer uit haha. Inmiddels zijn er ook al lagen met wortel en andere groentes overheen gesmeerd door Luuk, welke er met een schuurspons weer vanaf geschrobd moesten worden. Dus de nodige beschadigingen zijn ook alweer aanwezig op de tafel. Maar dat mag ook met een houten tafel. Als ik me er nu echt aan gaan ergeren, doe ik er misschien uiteindelijk alsnog wel een laag verf overheen op het tafelblad, in een wat donkerdere kleur. Maar we zullen eerst maar eens zien hoe lang het duurt tot ik hier op uitgekeken raak.

Knap jij ook wel eens zelf meubels op?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Fietsen met je baby
Next Opening Primark Rotterdam Zuidplein

11 thoughts on “De opgeknapte eettafel

  1. oh mooie tafel is het geworden zeg! Ik heb zelf eens een kast wit geschilderd die voor de badkamer was, toch niet helemaal mijn ding

  2. Ik heb in mijn eerste huisje precies hetzelfde gedaan. Ook mijn eettafel wit geverfd, knapt zo op. Ik hou er van meubeltjes op te knappen. Helaas vindt man het altijd een stuk moeilijker om er doorheen te kijken of hij geloofd niet dat ik het ook echt ga doen. Geen tijd of zo. Heeft hij misschien zelfs nog wel gelijk in. Maar ik vind het heerlijk. Love it!

  3. Mooi geworden zeg! Hier een vierkante tafel (140×140 geloof ik) van steigerhout in de greywash. En het latje waar Olivia altijd zit moet binnenkort weer geverfd, want idd: soms wordt er te hard gepoetst en dan poets je de verf zo mee 😉

  4. Mooi geworden. Ik heb ooit eens een salontafel geprobeerd op te knappen. Pff dat is dus niet gelukt en omdat ik geen zin had om weer van voor af aan te beginnen haalde ik bij een vriendin 2 kleine ikeatafeltjes op. En dat stond nog leuk ook.

  5. Opgeknapte oude meubels is leuk, vooral van die brocante meubels en dan in een felle of neon kleurtje daar hou ik wel van, helaas heb ik een hekel aan schuren dus een hobby zal het nooit van mij worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Fly Away met nOeser

2 augustus 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten