Het is 23 oktober 2016, de uitgerekende datum. Toen we op 16 maart dit jaar de eerste echo hadden deze zwangerschap, hoorden we dat we rond 23 oktober opnieuw vader en moeder zouden worden. En hoewel ik achteraf gezien alleen maar blij ben dat we niet tot vandaag of zelfs langer door hebben hoeven lopen in zwangere toestand, is en blijft dit toch wel een hele bijzondere dag. 

Vandaag is Maik alweer 3 weken en 2 dagen oud. De eerste maand met Maik is gewoon alweer bijna voorbij, het is onvoorstelbaar. De weg naar de bevalling was vreselijk moeilijk en duurde lang. Ik overdrijf niet als ik zeg dat de afgelopen maanden de langste maanden van mijn leven waren. Ik heb mijn lichaam vervloekt deze zwangerschap en heb heel erg veel tranen gelaten om hoe ik me voelde en hoe ik het gevoel had dat mijn lichaam me in de steek liet.

Tegelijkertijd voelt het alsof Maik er altijd al geweest is. Luuk is ongelooflijk lief voor zijn kleine broertje. De gebroken nachten zijn pittig, maar wennen toch ook alweer snel. En het gaat over het algemeen erg relaxt allemaal. Het klopt allemaal, we zijn compleet en het voelt allemaal heel goed zo met zijn viertjes.

Foto door Troost Fotografie
Foto door Troost Fotografie

Het is bijna niet meer voor te stellen hoe verscheurd we ons voelden de eerste dagen na de bevalling. Luuk en Joost waren thuis, ik lag op de zwangeren afdeling in een ziekenhuisbed en Maik op de medium care van de neonatologie. Ik was ontzettend bang dat dat verscheurde gevoel ervoor zou zorgen dat ik me niet goed aan Maik zou kunnen hechten. En ik geef ook toe dat dit de eerste 48 uur van zijn leven best wel lastig was. Ik heb wel eens door mijn hoofd horen spoken dat ze zomaar mijn baby hadden kunnen verwisselen voor een ander, dat ik het toch niet gemerkt zou hebben. Dat is niet waar hoor, want toen ik Maik voor het eerst hoorde huilen aan de andere kant van de afdeling, wist ik zonder dat ik hem zag, direct dat hij het was. Daar was dus ineens mijn moedergevoel voor dat kleine mensje.

En dat gevoel is alleen maar sterker geworden de afgelopen weken. Mijn hart loopt over van liefde voor die twee kleine mannen van me. Net als voor die grote man van me, die me zo ongelooflijk heeft bijgestaan tijdens de bevalling en de pittige weken daarvoor. Voor mijn gevoel geniet ik veel meer van deze bijzondere eerste periode samen, dan toen Luuk klein was. Misschien komt dat omdat ik me er heel erg bewust van ben dat dit de laatste keer is dat we dit meemaken.

Ik maak zoveel mogelijk foto’s, filmpjes en probeer met man en macht ervoor te zorgen dat we deze periode goed vastleggen om er zo min mogelijk van te vergeten. Ik kan minuten, zo niet uren lang kijken naar dat kleine mensje wat ik het afgelopen jaar in mijn buik gedragen heb. Wat heb ik me zorgen gemaakt over hoe mijn lichaam het zou trekken en wat heb ik er altijd vertrouwen in gehad dat het met Maik zelf heel erg goed ging.

En dan is het ineens 23 oktober. De datum waar we maandenlang naar uit hebben gekeken. Een datum die ik nooit meer zal vergeten. Het bleek niet de verjaardag van onze jongste spruit te zijn. Mijn lichaam kon de zwangerschap niet meer aan, waardoor Maik al eerder ter wereld moest komen. Ach, elk nadeel heeft z’n voordeel. Zo kunnen we alleen maar nòg langer van hem genieten.

Vond jij de uitgerekende datum ook zo’n bijzondere dag? 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Geboortetraktaties voor de peuterspeelzaal
Next Ik had een geboortefotograaf bij mijn bevalling

8 thoughts on “De uitgerekende datum

  1. Ik moet zeggen dat ik stiekem mijn uitgerekende datum niet meer precies weet. Dat komt omdat hij verandert was dus was het nu 19 maart of 22 maart? Geen idee alleen dat ik het ook niet gehaald heb haha!

  2. Ik kan mij gied voorstellen dat het heel raar is als je DE dag niet haalt. Ik ben 40+6 welen zwanger geweest dus de uitgerekende datum hing maar stilletjes voorbij hier!

    1. Het lijkt me zo gek om de datum waar je zo naar uitkijkt in zwangere toestand voorbij te gaan. Ik heb het twee keer niet meegemaakt, dus ik kan me er maar weinig bij voorstellen 😉

  3. Jeetje, wat is Maik alweer ruim 3 weken bij jullie! Wat gaat dat snel he! Drie weken mét baby tegenover drie weken de baby nog in je buik hebben, een wereld van verschil! Gelukkig is het met die hechting helemaal goed gekomen en geniet je nu volop van je mannen! Hier was de uitgerekende datum ook wel een bijzondere datum hoor! Vond het bizar om te bedenken dat ik op dat moment nog zwanger had kunnen zijn van dat mannetje wat in zijn wiegje lag 🙂

    1. Het is inderdaad een wereld van verschil om die drie weken zwanger of juist al bevallen mee te maken. Ben blij dat het in ons geval dat laatste is. Had de drie weken niet willen missen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Geld sparen voor je kind

4 mei 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten