Elke zondag blik ik terug op mijn week in ‘de week in foto’s’. Dit doe ik door middel van de foto’s die ik deel op Instagram. Afgelopen week leken we een rustig weekje tegemoet te gaan, maar dit werd bruut verstoord door het sprongetje van Luuk. Inmiddels lijken we de ergste piek gelukkig achter de rug te hebben. 

01

1. Zaterdagochtend keken we naar oude afleveringen van programma’s op RTL4, vanwege het 25 jarig bestaan van RTL4. Luuk keek met ons mee, in de zon. 2. Zaterdagavond maakte ik foto’s van mijn scooter, want deze werd op Marktplaats gezet. Hij staat al maanden ongebruikt in de schuur. Zo zonde! Vooral van het geld dat het elke maand voor verzekering kost. 3. Zondagochtend wilde ik Luuk uit bed halen en toen zat hij in bed. Hij was helemaal uit zichzelf gaan zitten. Dat was een baby moment card waard! 4. Maandagochtend kwam Luuk lekker over ons bed heen rollen. Een rustige start van de dag.

02

5. Liggen is voor baby’s mama! Nu Luuk zelf kan gaan zitten, treffen we hem niet meer liggend aan in bed. Hij gaat terwijl hij nog slaapt zelfs zitten. En weet dan door de vermoeidheid niet hoe hij weer moet gaan liggen. Nou ja. Het is vast een fase. Hopelijk 1 die gauw voorbij is, want ’s nachts je bed uit moeten omdat meneer is gaan zitten is niet zo heel prettig. En kijk, de bodem van zijn bed is laag gezet! 6. Maandagavond voor het slapen gaan nog even lekker met papa spelen en lachen. Dat was wel even fijn, nadat hij de hele dag eigenlijk alleen maar had gehuild. 7. Celblok H is weer begonnen! Yes. Dat vind ik zo’n fijne serie. 8. Dinsdag ging het gelukkig weer beter met Luuk. Na zijn fles knuffelden we nog wat voor hij voor zijn middagdutje weer lekker naar bed zou gaan.

03

9. We gingen samen op pad om wat boodschapjes te halen en een pakketje op te halen bij het postkantoor. Dat pakketje kregen we niet mee. Dus bleven we even wachten tot papa met de bus uit Utrecht kwam om mee te helpen. 10. ’s avonds begon Luuk te spoken. Hij was elke keer aan het huilen. Gillen zelfs. Helemaal overstuur. Dus besloten we dat hij even bij me mocht komen zitten. Uiteindelijk is hij zelfs bij ons gebleven ’s nachts. Hij sliep best, maar wel op mij, of tegen me aan. En zodra ik me bewoog, werd hij weer wakker, ging zitten en vervolgens huilen. We waren helemaal stijf de volgende ochtend. 11. Met een slaperig hoofdje wakker worden in het grote bed. Even aan papa laten zien dat Luuk nog steeds niet in zijn hum was. Ik bereide me voor op een vreselijke huildag. 12. Dus besloot ik zen te gaan kleuren. Op die manier zelf rustig te worden. En dat ging aardig!

04

13. Ook de volgende kleurplaat kwam af. Luuk was rustig. Deed alsof er niets aan de hand was. Sliep zijn normale slaapjes en was gezellig. 14. Maar woensdagavond zaten we weer op de bank samen. Waar we in eerste instantie dachten dat hij vreselijk veel last had van zijn tandjes. Begonnen we vanaf woensdagavond te twijfelen of het niet toch iets anders zou zijn. Weer sliep Luuk tussen ons in. Maar deze keer niet tegen ons aan. We haalden de nacht door en waren iets fitter de volgende ochtend. 15. Lekker kind heeft zijn speen weer achterstevoren in zijn mond. Hij vindt het lekker om op de ring van de speen te kauwen. 16. Luuk krijgt door dat hij het kleed kan optillen en over zichzelf heen kan leggen. Dit doet hij dus continue. Eigenlijk heeft hij dat speelgoed niet eens nodig. Het kleed is voldoende!

05

17. Donderdagavond was hels. Ik barstte in tranen uit op het moment dat Luuk op bed weer begon te krijsen. Van Joost moest ik met een koptelefoon op in de woonkamer blijven zitten en hij zou Luuk alleen zijn speen teruggeven, maar niet uit bed halen. Het ging totaal tegen mijn gevoel in. Maar het viel te proberen. Weer de hele avond huilen, huidcontact en weer niet toekomen aan werk zag ik niet zitten. Na een uurtje viel Luuk in slaap. Om een uur later opnieuw wakker te worden en te huilen. Na het teruggeven van zijn speen viel hij binnen 10 minuten in slaap. Zelf gingen wij bijtijds naar bed en ik was verbaasd dat ik de volgende ochtend wakker werd en het licht begon te worden. Joost z’n truc werkte! Ik voelde me direct enorm fit en had het gevoel dat ik de hele wereld aan kon op dat moment. 18. Ik gaf Luuk zijn eerste fles en we knuffelden wat af daarna. Ik bleef maar zeggen hoe goed het van hem was om in zijn eigen bedje te slapen. Wat hij beantwoorde met een grote lach. 19. Ik keek vrijdagmiddag Over Mijn Lijk terug. Wat een mooi programma vind ik dit. Een vreselijk onderwerp. Maar ik kijk het al vanaf het eerste seizoen. Het boeit me enorm en ik heb erg veel bewondering voor de deelnemers. 20. Aan het begin van de avond speelde Luuk vrijdag nog wat op zijn kleed. Hij had een goede dag gehad en het ziet er naar uit dat we “gewoon” met een sprongetje te maken hebben. Hopelijk hebben we de ergste piek nu gehad. Het lijkt er wel op!

We kijken erg uit naar komende week. Luuk en ik gaan samen lekker veel fietsen. Ik mag naar de opening van de Primark in Rotterdam. Waarschijnlijk ga ik met Luuk lekker een dagje naar de dierentuin. En vrijdagavond staat de allereerste date night van Joost en mij gepland sinds Luuk er is. Luuk blijft dan hoogstwaarschijnlijk ook voor het eerst een nachtje bij oma slapen. Een week vol met plannen dus!

Hoe was jullie week? 

Lees ook: Weekoverzicht #30

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Tweedehands ja of nee?
Next Blote mama buiken inzendingen

8 thoughts on “Weekoverzicht #29

  1. Wat fijn dat jullie het ergste lijken gehad te hebben met Luuk. Slaap en rust is heilig :). Leuke dingen heb je op de planning staan voor de komende week.

  2. Wat fijn dat het met Luuk allemaal wat rustiger lijkt te gaan. Jullie slaap en rust is net zo belangrijk. Leuke vooruitzichten voor aankomende week!

  3. Wat een stoere scooter heb je gehad! En ja over mijn lijk, heel bijzonder om dat te kijken en het maakt mij altijd weer extra dankbaar dat ik gezond ben en de mensen waarvan ik hou ook.

  4. Echt goed dat het is gelukt om meneer weer te laten slapen na zo’n helse dag. Ik heb respect! Ik ben zelf behalve poezenmoeder geen moeder en het lijkt me vreselijk om je kind de hele dag te zien (en horen) huilen! Tot donderdag, mevrouw! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Babyritme met 5 maanden

25 maart 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten