Een keukenprinses ben ik nooit geweest, een beetje koken uit een pakje, dat was het enige dat ik deed, maar het liefste liet ik manlief een hapje eten klaarmaken. Maar sinds ik alleen nog maar thuis werk, vind ik het leuk om wat te experimenteren met eten. Ik kook dus steeds vaker de meest lekkere gerechten en deel de recepten graag met jullie. Vandaag een lekker recept met kip en een zelfgemaakte saus.
Wat heb je nodig?
- witte rijst
- 2 eetlepels maïzena
- 150 ml kippenbouillon
- 3 eetlepels ketjap
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel chilisaus
- 2 eetlepels olie
- 1 kipfiletje (of 2, maar net wat je zelf wil)
- 1 kleine ui, gehakt
- 1 rode paprika (in stukjes)
- cashewnoten
Hoe maak je het klaar?
Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
Los de maïzena op in de kippenbouillon en roer de ketjap, gemberpoeder en chilisaus erdoor. Zet deze mix even op zij.
Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de kip gaar, haal de kip uit de pan en zet het even apart.
Doe de rest van de olie in de wok en roerbak de ui, paprika en de helft van de cashewnoten. Roerbak tot de ui zacht is en roer ondertussen de saus goed door, zodat de maïzena zich weer mengt met de rest van de ingrediënten. Schenk de saus in de wok en laat het even koken. Voeg de kip weer toe en roer goed door tot de saus dik is.
Schep het naast de rijst op een bord en doe er nog wat cashewnoten overheen. Kroepoek erbij is ook erg lekker. Wij hebben eigenlijk altijd Java kroepoek erbij.
Eet smakelijk!
Klinkt als een heerlijk recept! Ik neem hem van je mee om te proberen 🙂
Klinkt goed en ziet er ook nog lekker uit!
lijkt me heerlijk!
Klinkt lekker, alleen die nootjes vinden wij niks, dus die dan niet 🙂
Ik bewaar m ff, ns een keer proberen 🙂
thx