Een keukenprinses ben ik nooit geweest, een beetje koken uit een pakje, dat was het enige dat ik deed, maar het liefste liet ik manlief een hapje eten klaarmaken. Maar sinds ik alleen nog maar thuis werk, vind ik het leuk om wat te experimenteren met eten. Ik kook dus steeds vaker de meest lekkere gerechten en deel de recepten graag met jullie. Vandaag een lekker recept met kip en een zelfgemaakte saus.

Wat heb je nodig?

 • witte rijst
 • 2 eetlepels maïzena
 • 150 ml kippenbouillon
 • 3 eetlepels ketjap
 • 1/2 theelepel gemberpoeder
 • 1/2 theelepel chilisaus
 • 2 eetlepels olie
 • 1 kipfiletje (of 2, maar net wat je zelf wil)
 • 1 kleine ui, gehakt
 • 1 rode paprika (in stukjes)
 • cashewnoten

ThaiseKipCashew

Hoe maak je het klaar?

Kook de rijst zoals op de verpakking staat.

Los de maïzena op in de kippenbouillon en roer de ketjap, gemberpoeder en chilisaus erdoor. Zet deze mix even op zij.

Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de kip gaar, haal de kip uit de pan en zet het even apart.

Doe de rest van de olie in de wok en roerbak de ui, paprika en de helft van de cashewnoten. Roerbak tot de ui zacht is en roer ondertussen de saus goed door, zodat de maïzena zich weer mengt met de rest van de ingrediënten. Schenk de saus in de wok en laat het even koken. Voeg de kip weer toe en roer goed door tot de saus dik is.

Schep het naast de rijst op een bord en doe er nog wat cashewnoten overheen. Kroepoek erbij is ook erg lekker. Wij hebben eigenlijk altijd Java kroepoek erbij.

Eet smakelijk!

ThaiseKipCashew2

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Weekoverzicht #12: Barbecue!
Next Ouderschap, natuurlijk!

4 thoughts on “Diner – Kip cashew

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Sabi Suriname in het Tropenmuseum Amsterdam

30 oktober 2019
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten