DIY Olifant-astische traktatie

Door Thea – Onlangs heeft Isabel afscheid genomen bij haar gastouder. Ze zat er tijdelijk omdat de gastouder waar ze heen zou gaan zwangerschapsverlof had. Ze heeft er ruim 2 maanden gezeten, en dus is er een klein feestje met traktatie op de laatste dag!

Ik wist niet zo goed wat ik moest maken als traktatie en ging op zoek via Google en Pinterest. En kwam dingen tegen als beregezellig, en ik wilde ook graag zoiets. En het liefst iets met olifantjes, en zo kwam ik op olifant-astisch.
Ik vond een olifant en paste hem iets aan…

Benodigdheden: 
– traktatie (ik koos voor knijpfruit)
– grijs papier
– roze papier
– andere kleurtjes papier
– wiebeloogjes
– lijm
– schaar
– zwarte stift
– potlood
– plakband
– Mallen voor de olifant, klik hier om het PDF bestand te downloaden.
(- nietmachine)

Stap 1:
Ik knipte de mallen uit, trok die over op de kleuren papier. En daarna knipte ik alles uit. Alles 1x per olifant, behalve de binnenkant van de oren. Daar knipte ik er 2 per olifant voor.

TIP: Als je veel nodig hebt, niet dan 2-4 blaadjes (afhankelijk van dikte) in de hoeken aan elkaar. Trek dan de mallen over op elkaar. En knip dan de figuren uit. Doordat het vastgeniet zit, blijft het goed bij elkaar en heb je in 1x bijv. 3 lijfjes.

Stap 2:
Ik plakte het hoofd op de oren, en daarna het roze van de oren op de oren. Door dit in laagjes te doen en niet in 1x een hoofd, kreeg het een 3d-effect.

Stap 3:
Ik tekende met zwarte stift de slurf, de poten, en de staart. En schreef de tekst op de kaartjes.

Stap 4:
Ik plakte het hoofd en de oren op het lijf, en plakte daarna de wiebeloogjes op.
En tot slot plakte ik het kaartje aan de slurf. En met plakband op het laatst de knijpfruit aan de olifant.

En zo heb je dan een olifant-astische traktatie!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten