DIY voor moederdag

Nog een paar dagen en het is Moederdag. Mocht je nog niks gemaakt hebben met je kind(eren) en dat nog wel graag willen doen. Dan heb ik vandaag wat suggesties voor je. In mijn werk als gastouder probeer ik elk jaar wat te maken. Ik werk met verschillende leeftijden. Dit zal je ook terugzien in mijn suggesties.

20160421_085021
Een vaas voor mama
Je hebt de volgende dingen hier voor nodig: Een lege pot, boetseerklei, knopen en bloemen.
Ik kocht de boetseerklei, de knopen en de bloemen bij de Action.
Je drukt de klei in stukken tegen de pot, je bekleedt de pot als het ware. Daarna strijk je het een beetje glad met wat water. Daarna druk je de knopen er tegenaan. Een soort mozaïekwerkje wordt het dan. Nog een dag laten drogen, en je kunt het inpakken.

Omdat we rekening moesten houden met de vakantie heb ik er nepbloemen in gedaan. Maar er kunnen natuurlijk ook echte bloemen in.

20160421_084025

Een doos vol liefde
Leuk voor de werkende mama!
Ik liet dreumes een doosje uitkiezen bij de Xenos. Ze koos de grootste natuurlijk. Deze verfde we rood en roze, en plakten er wat lieveheersbeestjes op (ook Xenos). In de doos deden we foto’s, chocolaatjes (Action), wat hartjes (gemaakt met een pons) en een (piepschuim) hart (Action) die we ook geverfd hadden.
Zo heeft mama altijd wat liefde in de buurt als ze aan het werk is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Fotolijstje
Ik heb in het geheim aan vader een foto gevraagd van mama en kind samen. En ik heb haar een fotolijstje laten beplakken met hartjes. Het fotolijstje scoorde ik lang geleden al bij de kringloop. En de hartjes heb ik gekocht bij de Hema.
Nog een gedichtje erbij, en zelf gekleurd inpakpapier en mama heeft een leuk kleinigheidje voor thuis of op het werk.


Bijenhuisje en vlinderhuisje
Een vondst op Pinterest. Ik zag het bijenhuisje voorbijkomen, en bedacht de vlindervariant voor de ander. Zo konden broer en zus allebei wat maken voor mama.
Ik wilde niet te veel geld uitgeven aan de bloempotjes. Dus koos ik een kweeksetje uit bij de Action. De zaadjes sla e.d. bewaarde ik. En de potjes verfde ik wit. (Dan dekt de verf beter en sneller).

Ik had nog wat boetseerklei over. Daar maakten ze bijen en vlinders van.
De potjes werden omgetoverd door de kinderen tot huisjes. Je kunt met ijzerdraad de bijen vlinders rijgen en in de potjes steken. Dan vliegen ze. Maar wij kozen ze ervoor los te doen.
Mocht je geen boetseerklei hebben dan kun je de bijen en vlinders ook met papier maken.

Hopelijk had je wat aan deze ideeën. Die natuurlijk ook goed te gebruiken zijn bij andere gelegenheden.
Veel knutselplezier en een fijne Moederdag!

2 gedachten over “DIY voor moederdag”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten