Soms pak ik echt even uit op mijn werk (gastouder). Niet een knutselwerkje wat zo klaar is, maar echt even een projectje. En dat deed ik dus laatst weer. De poster met wat lente dieren haalde ik van de deur. Tijd voor een nieuwe poster! We gingen voor een wilde dierenposter! Dreumes had er zin in en bleef zeggen: “wow mooi!”

Benodigdheden:

 • kwast(en)
 • wit papier
 • gekleurd papier
 • schaar, plakband en lijm
 • vingerverf
 • washandjes (voor het schoonmaken)
 • zwarte en gekleurde stiften

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik heb eerst de basis van de dieren gemaakt. Ik wilde een kleurrijke poster met zoveel mogelijk dieren in zoveel mogelijke kleuren. Het was soms even hard denken en flink Google gebruiken maar gelukt. De basis maakte ik of met de voeten of met de handen.

Deze dieren hebben we gemaakt:

 • beer (hand, bruin)
 • ijsbeer (hand, wit)
 • pinguïns (voeten, zwart en wit)
 • walvis (hand, grijs)
 • krab (handen, rood)
 • schildpad (hand, 2 kleuren groen)
 • aap (voeten, bruin)
 • panter (hand, geel en zwart
 • giraffen (hand, geel en bruin)
 • olifanten (handen, grijs)
 • krokodil (hand, grijs)
 • leeuw (voeten, geel en bruin)
 • tijger (hand, oranje en zwart)
 • flamingo (handen, roze)

Afhankelijk van het kind ook kun je de kleuren gelijk doen of in delen. Zo heb ik bijv. bij de pinguïns gelijk zwart en wit gedaan. Maar koos ik bij de schildpad om de vlekken er later op te maken.
De gezichten, staarten en andere details heb ik met dunne kwast of stiften gedaan.
Ook deed ik er wat leuke teksten bij, zoals “GRRR” en “diep in de zee”. Leuk voor broer en zus die al kunnen lezen.
Van sommige dieren hebben we er twee omdat het leuker staat, zo houden een olifant de staart van de ander vast. En twee slingerapen zijn leuker dan een.

Dreumes liet ik ook snippers plakken, namelijk op de zon en de vijver voor de flamingo’s. (Verder heeft ze ook geholpen met het opplakken van de dieren.)
Ik heb de gekleurde vellen aan elkaar gemaakt (in delen) door ze aan de achterkant met plakband vast te maken en de dieren erop geplakt. Hier en daar plakte ik wat extra’s zoals ijsschotsen, wolken, tak met bladeren en gras bij de krokodil.

Al met al hebben we er vier keer aan gewerkt en hangt er nu een poster vol wilde dieren aan de deur. Waar een dreumes vaak bij stond om alles te benoemen en “mooi” te zeggen.
En broer, zus, papa en mama zijn ook enthousiast.

Show Full Content

About Author View Posts

Thea

Ik ben Thea, dertiger, single en mama van Isabel. Ik ben een Bewust Alleenstaande Moeder (donor anoniem). Werk fulltime in de kinderopvang, vrijwilliger, vrolijk, open en (te) lief. En niet te vergeten: hou van bloggen.

Previous Weekoverzicht #95: OITNB, regen en een middagje boten kijken
Next Gezichtsmaskers van Maybeauty

11 thoughts on “DIY wilde dierenposter met je dreumes of peuter

  1. leuk, ik vond/vind het ook erg leuk om te doen. Ik brainstorm al op een nieuwe poster voor na mijn verlof 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Zoek de buitenlucht op met de kids

18 november 2020
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten