Iets voor jezelf doen is niet altijd even makkelijk. Ik betrap mezelf er regelmatig op dat het er een aantal dagen achter elkaar bij in schiet. Daarom vond ik deze opdracht van de mama challenge zo leuk. Afgelopen week was ik bewust bezig om elke dag iets voor mezelf te doen. Hoe dat ging vertel ik jullie graag. 

Met al het werken en alle hobby’s die stiekem steeds meer op werk beginnen te lijken, schiet tijd voor mezelf nemen er wel eens een beetje bij in. Dat is niet goed, dat weet ik best. Ik voel het ook goed aan mijn lichaam dat ik het te weinig doe. Ik ben te druk en daardoor steeds erg moe. Daarom nam ik afgelopen week elke dag minimaal een uur “vrij” om tijd voor mezelf te nemen. En dit deed ik op verschillende manieren.

Ik heb er veel  gelezen. Afgelopen week heb ik maar liefst 2 boeken uitgelezen. En dat allemaal door met enige regelmaat een half uur eerder naar bed te gaan. Een half uurtje lezen voor het slapengaan, zorgt ervoor dat ik mijn hoofd leeg krijg en daardoor veel beter slaap ’s nachts.

haken

Daarnaast ben ik volop aan het haken. Ik heb nog wat onafgemaakte projecten liggen en wil deze eerst afmaken voor ik met een nieuw project start. Bijvoorbeeld het dekentje van Luuk ligt nog steeds onafgemaakt in een bak naast mijn bed. Zo zonde! Niet dat Luuk nu onder een deken slaapt, maar dat gaat hij vast en zeker van de winter wel doen. En wie zegt dat hij volgend jaar winter nog steeds in zijn ledikant slaapt? Het zou wel leuk zijn dat hij er daadwerkelijk eens onder kan slapen.

Ook het kleuren doe ik nog regelmatig. Ik vind het heerlijk om dit te doen ’s middags als Luuk ligt te slapen. Ondertussen kijk ik dan een aflevering van een serie die ik volg. Momenteel ben ik met het laatste seizoen van Grey’s Anatomy bezig en dan is het kleuren daarbij heel fijn en ontspannend om te doen.

Ik merk dat het me goed doet om echt elke dag bewust even tijd voor mezelf in te plannen. Al is het maar een half uurtje. Ik ben er veel meer door uitgerust en krijg er heel veel inspiratie van, wat weer fijn is voor al mijn werk.

Ben je benieuwd naar wat andere moeders doen om tijd voor zichzelf te nemen? Lees dan de blogs van Tamara en Cassandra.
Doe jij mee aan de mama challenge en heb je over dit onderwerp geschreven? Laat dan de link achter in een reactie onder dit artikel.

Wat doe jij als je tijd voor jezelf neemt?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous IT girl
Next Blote mama buik van Malou

9 thoughts on “Doe een week lang elke dag iets voor jezelf

  1. Dit weekend toevallig heerlijk met manlief naar een food truck festival geweest. Was zo leuk (en lekker!) en weer echt even tijd voor onszelf. Dat gebeurd niet vaak tegenwoordig.

  2. Pingback: MamaChallenge: me-time, wat een onzin! Oh nee, toch niet.
  3. Pingback: Het is me-time time | MMopvrijdag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

LEGO DUPLO een goed cadeau idee

2 mei 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten