Een Dracaena van het beste van de kweker

Groene vingers heb ik nooit gehad. Ik ga niet voor mijn plezier in de aarde graaien om plantjes te planten. Wat dat betreft is het dus niet heel erg dat we geen tuin hebben, maar een balkon. Ook in huis overleven planten en bloemen het vaak niet lang. Als ik eraan denk mijn planten water te geven, geef ik ze vaak teveel, waardoor ze niet lang in leven blijven. Daarnaast vind ik een mooie plant vaak ook behoorlijk prijzig. Niet wetende dat je ze ook online kunt kopen voor een leuke prijs.

Groen in huis

Soms vind ik het wel jammer dat ik zo slecht ben in planten verzorgen. Ik vind groen in huis namelijk wel heel erg leuk. Het kan net de inrichting afmaken en ik vind het ergens ook altijd een beetje rust uitstralen. En nee, met nepplanten ervaar ik dat niet zo. Tenzij het hele mooie (en dure) nepplanten zijn, maar die zijn boven ons budget.

Regelmatig sta ik in een tuincentrum naar allerlei mooie planten te kijken, maar met de wetenschap dat het vaak niet heel lang meegaat bij ons thuis, vind ik het zonde er tientallen euro’s aan uit te geven.

Planten online bestellen

Nog niet eerder had ik van de mogelijkheid gehoord om planten online te bestellen. Maar het verbaast me niet. Want alles is immers online te koop tegenwoordig. Bij Het beste van de Kweker kun je online planten bestellen. Een mooie Orchidee of net als ik een Dracaena. Orchideeen vind ik prachtig, maar ik wilde deze keer eens iets anders.

Al snel werd mijn bestelling een grote kartonnen doos bezorgd. Ik was erg benieuwd hoe het was ingepakt en alles zat stevig in de doos vastgemaakt. Een zakje om de pot heen, zodat de aarde er niet uit zou vallen en er was geen beweging in de planten te krijgen in de doos. Een stevige verpakking dus. Het enige nadeel vind ik dat 1 van de bladeren dubbelgevouwen heeft gezeten. En dat zie je nu (een paar weken later) nog steeds. Maar goed, dat is dan gewoon de achterkant van de plant.

De verzorging gaat goed!

Ik zei het net al, een paar weken geleden was dat blad al gevouwen. De Dracaena kamerplanten staan dus al een paar weken op de kast en ze zien er nog steeds goed uit. Ik ben er zo blij mee! De verzorging is erg makkelijk. Als de aarde droog voelt, doe ik er wat water bij en verder laat ik het met rust. Meestal hoef ik dus maar 1 keer per week met de gieter door het huis te lopen. De kat vindt de planten helaas iets te interessant en geeft het steeds kopjes of zet haar tanden erin. Maar goed, zelfs daar kan de plant blijkbaar tegen.

Een plant cadeau geven

Ik ben fan van het beste van de kweker en ik heb een nieuw adres gevonden voor toffe cadeau’s. Vooral voor een housewarming vind ik dit echt leuk om cadeau te geven. De planten worden standaard geleverd zonder bloempot, maar die kun je er voor weinig bij bestellen. Of je gaat daarvoor naar een andere winkel. Ik had deze witte potten al in huis, maar volgens mij heb ik die ooit een keer bij de Ikea gekocht.

Maar het is ook leuk om het jezelf cadeau te doen. Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten. Want ik vind het echt goedkoop. Je koopt al een mooie orchidee vanaf 16 euro en de Dracaena is te koop vanaf 10 euro. En vanaf 25 euro hoef je geen verzendkosten te betalen, wat ik zelf ook altijd een enorm pluspunt vind.

Ik ga in elk geval vrolijk door met het voorzichtig water geven van mijn plantjes, om er hopelijk nog heel lang van te kunnen genieten.

Heb jij groene vingers?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten