Luuk is steeds meer baby-af. Niet alleen qua uiterlijk is hij veranderd in een echte dreumes, maar zijn gedrag kan er ook wat van! Omdat ik de leuke en grappige momenten niet wil vergeten, heb ik besloten eens in de zoveel tijd een blog vol met dreumes avonturen online te zetten. Waarschijnlijk zijn het hele herkenbare dingen. Vandaag dus de eerste! 

De kattenbrokken eter: In de deuropening van de keuken hebben wij een traphekje. Dit, zodat hij, maar ook mijn gastkindjes, niet bij warme of gevaarlijke spullen kunnen komen. Dat hekje zit altijd dicht. Behalve een keer een maand of twee geleden. Luuk was lekker aan het spelen. Ik was een boek aan het lezen en besefte me dus pas na een paar minuten dat het wel erg stil was in huis. Luuk was duidelijk niet meer aan het spelen. Ik ging naar hem op zoek en hij bleek in de keuken te zitten. Hij zat op zijn gemakje de brokken van de kat op te eten en begon breeduit naar me te grijnzen (met zijn mond vol kattenbrokken). Ik kon mijn lach echt niet inhouden.

De poes straffen: Poes Zoey is af en toe in een hele vervelende bui. Dan gaat ze aan alle planten en bloemen vreten die ze in huis maar kan vinden. En ik vind dat niet zo nodig. Toen ik haar onlangs op haar kop gaf, kwam Luuk naast me staan en begon met een zware stem tegen haar te brabbelen en boos naar haar te gebaren. Ongelooflijk. Dat wordt nog wat!

Zoeken naar zijn speen: Hij gaat steeds meer begrijpen wat we zeggen. Als je hem vraagt waar zijn speen ligt gaat hij er ook echt naar op zoek en komt er meestal nog mee aanlopen ook. Hij doet het inmiddels ook met boekjes, zijn knuffel en zijn drinken. En als ik hem vraag of hij een boterham wil, loopt hij alvast naar de keuken.

dreumes-avonturen

Knipogen: Luuk kan erg goed knipogen. Als je naar hem knipoogt en hij heeft het door, dan knijpt hij allebei zijn ogen dicht, om daarna door zijn wimpers heen naar ons te gluren of we het wel zien.

Zijn “hoekjes-drang”: Wat het is weet ik niet, maar Luuk staat graag met zijn rug in een hoek. Het allerliefste nog in de hoek van de hoekbank. Maar het kan ook tussen zijn speelgoed, bij de muur of in zijn bed zijn. Hij zit het allerliefste met zijn rug in de hoek en ontspant dan helemaal. Zo lief!

Buik tegen rug: Als we bij hem op de grond komen zitten om hem een boekje voor te lezen, of met zijn blokken en auto’s te spelen, komt hij het liefst achter ons staan. Met zijn buik tegen onze rug. En in mijn geval zit hij dan ook nog door mijn haar te kriebelen. Helemaal rustig wordt hij daarvan.

Schoenen brengen: Als hij geen zin heeft om in huis te spelen, haalt hij zijn schoenen en legt ze voor ons neer. En is pas tevreden als we ze aantrekken en met hem naar buiten gaan.  Hoe bedoel je, hij bepaalt wat er gebeurt?

Zitten er herkenbare dingen voor je tussen?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Mama challenge 2015
Next Outfit van Zeeman

14 thoughts on “Dreumes avonturen – kattenbrokken en hoekjesdrang

 1. Ik weet dat ik ook altijd met het kattenvoer en de verpakking brokjes in de weer was. En gegeten heb ik ze ook, dat kan ik me nog gewoon herinneren :’)

  1. Hahaha, dan was je vast al iets ouder? Normaal staan de kattenbrokken en de kattenbak op een plek waar hij er niet bij kan (in de keuken dus, met het traphekje voor de ingang). Maar het smaakte hem wel geloof ik 😉

   1. Ik heb het op beeld vaststaan dat ik dat deed toen ik ongeveer net kon lopen, dus ook rond de leeftijd van Luuk. De herinnering is inderdaad wat ouder, misschien dat ik toen een jaar of 4/5 moet zijn geweest.

    1. Haha ah ik denk dat veel kinderen het doen als ze net kunnen lopen en bij de kattenbrokken kunnen komen 😉 Er gaat zo’n enorme wereld voor ze open. Alles moet ontdekt en geproefd worden 🙂

 2. Haha, wat een leuk idee! Ik herken vooral het feit dat ze je steeds beter begrijpen en ook doorkrijgen dat ze zelf dingen kunnen bepalen. Lise komt ook geregeld met haar schoentjes aanlopen als ze naar buiten wil 🙂

 3. Haha ik moest even lachen om het stukje over de poes ‘corrigeren’. Fahad heeft ook van die momenten dat hem achter het behang wil plakken. Als ik hem dan op zijn donder geef zie ik kleine Z dat ook doen. Hilarisch. Zeker als Fahad dan lekker droog terugkijkt van ‘wat moet je nou’. hahaha.

  1. Haha ja zo kijkt Zoey dan ook inderdaad. Die moet sowieso al vrij weinig van Luuk hebben, laat staan als hij haar ook nog gaat corrigeren 😉

 4. Vroeger at ik hondenbrokken…. En ja , alles is uiteindelijk goed gekomen! hahaha!
  Schijnbaar erg lekker dat dierenvoer , de meeste kinderen die opgroeien met huisdieren hebben dat op zijn minst wel eens gegeten…
  Voor mij was het vaste prik , als ik bij mijn toen beste vriendinnetje ging logeren vraten we altijd hondenbrokken… Beetje vreemd maar wel lekker. Denk ik! hahaha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Nijntje viert feest in de kerstvakantie + winnen

4 december 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten