Lezen, ik ben er dol op! Ik vind het dan ook jammer dat ik mezelf te weinig tijd gun om te lezen. Hoe lekker is het namelijk om tijdens de slaapjes van de kinderen midden op de dag even te gaan zitten lezen op de bank, in plaats van op te ruimen of achter de laptop te krijgen voor het verwerken van de administratie. In mijn Day Zero Project heb ik het doel ‘lees 20 boeken’ neergezet. Dat is me gelukt afgelopen jaar. Welke boeken ik zoal las?

Grey

Grey – E.L. James

In Grey, bekijk je de wereld van Vijftig tinten grijs opnieuw, maar dan door de ogen van Christian Grey. Je leest zijn woorden, gedachten, overpeinzingen en dromen. En op deze manier krijg je een andere kijk op de liefdesgeschiedenis van Christian en Anastasia. Christian Grey lijkt een man van totale controle; zijn wereld is duidelijk, gedisciplineerd en volstrekt leeg tot de dag dat Anastasia Steele zijn kantoor binnen valt. Hij probeert haar uit zijn hoofd te zetten, maar raakt meer en meer bevangen door gevoelens waar hij maar geen vat op krijgt. In tegenstelling tot andere vrouwen lijkt Ana dwars door zijn afstandelijke houding heen te kunnen kijken, voorbij zijn zakelijke successen en luxe levensstijl, recht in zijn gehavende ziel. Zal zijn samenzijn met Ana hem verlossen van de gruwelijke jeugdherinneringen die Christian elke nacht wakker houden? Of zullen zijn duistere seksuele verlangens, zijn dwangmatige behoefte tot controle en zijn zelfhaat deze jonge vrouw van hem wegdrijven en de broze hoop vernietigen die zij hem biedt?

Koop het boek hier.

onverminderd

Onverminderd – Rebecca Yarros

Onverminderd van Rebecca Yarros is rauw, realistisch en romantisch. Dat rauwe begint al bij de openingsscène, waarin Ember het dramatische nieuws krijgt dat haar vader is gesneuveld in Afghanistan. In die toch al kwetsbare periode komt ze er ook nog achter dat haar vriendje Riley het doet met haar huisgenoot. Ember vindt steun bij Josh, de ijshockeycoach van haar broertje. Maar ze kijkt wel uit om zich in een nieuwe relatie te storten…

Koop het boek hier.

morgen-ben-ik-weer-thuis

Morgen ben ik weer thuis – Simone van der Vlugt

Wanneer de elfjarige Britt na haar balletles niet meer thuiskomt, wordt al snel duidelijk dat dit geen gewone vermissing is. Britt en haar moeder leiden een rustig leven in Alkmaar, en zijn samen gelukkig. Lois en haar team worden op de zaak gezet en een Amber-alert is noodzakelijk. Er komen vage aanwijzingen binnen over een man die in de struiken van de balletschool heeft gestaan en over de sporen van een busje langs Britts fietsroute. Een uitgebrande bestelbus bij Eindhoven wijst op een ontvoering naar het buitenland.
Lois staat voor grote problemen, want over de grens heeft zij geen bevoegdheden meer.

Koop het boek hier.

samen-actief-in-je-gezin

Samen ACTief in je gezin – Denise Matthijssen & Denise Bodden

Wanneer in een gezin veel ruzies voorkomen en ouders en jongeren voortdurend met elkaar in situaties belanden die strijd of stress opleveren, is het moeilijk om dit te doorbreken. Vooral wanneer een van de kinderen problemen heeft zoals ADHD, dyslexie, angst, depressie of een chronische ziekte, is de kans hierop groot.

Dit praktische boek Samen ACTief in je gezin, gebaseerd op de populaire Acceptance en Commitment Therapy (ACT), een vorm van cognitieve gedragstherapie die gebruikmaakt van mindfulness, helpt je aan de hand van een stappenplan met oefeningen samen met je gezin deze vicieuze cirkel te doorbreken, weer met elkaar in gesprek te gaan en actief aan de ontwikkeling van de kinderen te blijven werken. Hierdoor blijven ouders en kinderen door alles heen veerkrachtig en verbonden. Voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 12 tot 23 jaar.

Je koopt het boek hier.

het-blogboek

Blogboek – Kelly Deriemaeker

Velen voelen zich geroepen om een blog te beginnen, weinigen houden het langer dan enkele maanden vol. Of je nu plannen hebt om jouw droomblog uit de grond te stampen of vindt dat jouw bloggoesting een flinke boost kan gebruiken: het ‘Blogboek’ bundelt alle kennis die longtime blogster Kelly Deriemaeker de afgelopen tien jaar verzamelde, en laat je achter met een hoop inspiratie, tips en tricks van andere succesvolle bloggers, frisse ideeën en vooral veel goesting om zelf aan de slag te gaan. Waarom bloggen mensen? welke blog wil je maken? Hoe vaak moet je posten? Hoe meet je je succes? Hoe krijg je meer bezoekers? Hoe vind je je focus? Dit boek biedt antwoord op deze en vele andere blogkwesties.

Je koopt het boek hier.

ik-verdrink-in-jou

Ik verdrink in jou – Jasinda Wilder

De zestienjarige Nell Hawthorne heeft verkering met Kyle Calloway, die ze al haar hele leven kent. Als Kyle overlijdt, stort haar wereld in. Op de begrafenis ontmoet ze Kyles oudere broer, Colton. Jaren later komen ze elkaar in New York weer tegen. Colton merkt dat Nell de dood van zijn broer nooit heeft verwerkt. Ze wordt verteerd door angst en schuldgevoelens. Hij beseft dat het geen goed idee is om iets met haar te beginnen, maar het gebeurt toch. Beiden moeten pijn en demonen uit het verleden zien te overwinnen.

Je koopt het boek hier.

iedereen-wist-het

Iedereen wist het – Lydia Gouardo

Lydia Gouardo’s lijdensweg begon op haar negende. Ze werd soms meerdere malen per dag verkracht door haar stiefvader en haar stiefmoeder deed niets om haar te helpen. Regelmatig werd ze dagen achtereen opgesloten op zolder. Soms, als ze erg werd mishandeld, liep ze weg, maar de politie bracht haar altijd binnen korte tijd weer thuis. Niemand greep in: de buren niet, de politie niet en ook de artsen in het ziekenhuis waar Lydia haar kinderen kreeg niet.Terwijl haar stiefvader er tegen hen zelfs over opschepte dat hij de vader van de kinderen was.

Na de dood van haar stiefvader in 1999 begon Lydia te beseffen dat wat haar was overkomen niet normaal was. En toen de zaak van Elisabeth Fritzl in Oostenrijk naar buiten kwam, gaf dat Lydia Gouardo de moed om eindelijk ook het verhaal te vertellen van de achtentwintig jaar dat zij door haar stiefvader werd misbruikt.

Je koopt het boek hier.

ik-ook-met-jou

Ik ook met jou – Conny Regard

Angel is op de vlucht voor de man met wie haar vader haar probeert te koppelen en ontmoet een leuke man op de verjaardag van haar broer Tony. Ze weet niet wie hij is. Als ze hem opnieuw tegenkomt en ontdekt wie hij is, besluit ze hem een lesje te leren. Maar wel op z’n Italiaans.

Je koopt het boek hier.

it-girl

IT-girl – Katy Birchall

Anna heeft verschillende doelen in haar leven:

1. Haar twee mooie, nieuwe (en enige) schoolvrienden houden door vooral niet haar gebruikelijke sociaal onbeholpen gedrag te vertonen.
2. Haar hond high-five leveren. Dit is waarschijnlijk het meest ambitieuze levensdoel uit haar lijst.
3. Dit jaar niet het haar van haar school ‘beauty queen’ in de fik steken.
4. Uitzoeken of 2 en 3 sociaal onbeholpen gedrag is of outcast gedrag.
5. Naar Afrika gaan om rijst uit te delen.
6. Zich in een kast verstoppen nu haar vader zich verloofd heeft met de beroemdste actrice van deze aardbol, haar leven zich in de schijnwerpers afspeelt en IEDEREEN binnenkort achter haar sociaal onbeholpen gedrag komt.

Je koopt het boek hier.

onvoorwaardelijk

Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover

Tate Collins ziet het al helemaal voor zich: keihard werken als verpleegkundige en slagen voor haar opleiding. Ze trekt in bij haar broer en ontmoet haar nieuwe buurman Miles Archer. Eén ding weet ze zeer: het is geen liefde op het eerste gezicht. Zelfs ‘ vrienden’ is een groot woord. Het enige wat ze gemeen hebben, is een ongekende wederzijdse aantrekkingskracht. Miles wil geen liefde. Tate heeft geen tijd voor liefde. Dus blijft over: seks.

De mysterieuze Miles heeft wel twee voorwaarden waar Tate zich aan moet houden: geen vragen over het verleden en geen verwachtingen voor de toekomst. Kan Tate dit volhouden? En wat houdt Miles voor haar verborgen?

Je koopt het boek hier.

een-weeffout-in-de-sterren

Een weeffout in onze sterren – John Green

Het boek gaat over Hazel. Zij is drie jaar geleden opgegeven wegens kanker. Dankzij een nieuw medicijn gaat het naar omstandigheden goed met haar en ze lijkt haar leven te kunnen rekken. Ze pakt haar studie op en wil niet als een zieke behandeld worden. Augustus (Gus), heeft kanker overleefd. Daar heeft hij wel een been voor moeten inleveren. Zodra Hazel en Gus elkaar ontmoeten vallen ze voor elkaar. Hazel houdt het alleen een tijd tegen, want ze wil Gus niet alleen achterlaten als ze de strijd tegen de kanker verliest.

Hazel laat Gus kennismaken met haar favoriete boek: An Imperial Affliction. Het boek is geschreven door Peter van Houten. Het gaat over een ziek meisje. En het boek houdt midden in het verhaal op. Samen besluiten ze opzoek te gaan naar Peter van Houten om hem te vragen wat er met de personages gebeurt op het moment dat het boek is opgehouden. Ze komen terecht in Amsterdam, waar de schrijver woont. Is hij wel zo fantastisch zoals ze zich hadden voorgesteld? In Amsterdam verandert hun hele leven samen.

Je koopt het boek hier.

kikkerinjebuik

Een kikker in mijn buik – Valerie Strategier

Valerie is zeven als blijkt dat ze nierkanker heeft. Er volgt een spoedopname in het ziekenhuis. Een van haar nieren wordt operatief verwijderd. Ze wordt bestraald. Tien maanden lang krijgt ze chemotherapie.

Bijna twintig jaar later kijkt Valerie terug op haar tijd als kankerpatiënt. Door de ogen van het kind van toen lees je de ondraaglijke taak van haar moeder om de haren van haar toch al kalende hoofd te knoppen. De onmacht van haar vader. De ontelbare pijnlijke prikken in haar hand. De misselijkheid. De afgedragen petjes. Het pesten op het schoolplein. Maar een kikker in mijn buik gaat ook over de jaren daarna. Over de angst voor terugkeer van de tumor, de mogelijke nawerkingen van de chemo en bestraling, over de problemen waar Valerie in haar puberteit tegen aanloopt.

Je koopt het boek hier.

Lekkerisdat

Lekker is dat! – Anne West

Joost en Sofie hebben een geheime relatie. Joost belooft Sofie elke keer weer dat hij Charlotte, zijn vrouw, voor haar gaat verlaten. Maar wanneer Charlotte de relatie ontdekt, zal Sofie moeten onderduiken. Het zogenaamde schuiladres blijkt bij de vader van Joost te zijn, in een verwaarloosde ijssalon. Sofie besluit ter afleiding de ijssalon nieuw leven in te blazen. Alleen blijkt Charlotte daar ook te zijn. En zij is natuurlijk erg boos op Sofie en is op wraak uit. Het is een ijskoude competitie: Let the games begin!

Je koopt het boek hier.

evadewiteenhuisinfrankrijk

Een huis in Frankrijk – Eva de Wit

Als vier vroegere studievriendinnen elkaar na jaren weer zien in een mooi landhuis in Frankrijk, vertellen ze elkaar hoe gelukkig ze zijn. Totdat één van hen besluit om open kaart te spelen. Melanie woont in Frankrijk in een mooi en opgeknapt landhuis. Ze is in Frankrijk gaan wonen voor Jean, de liefde van haar leven. Alleen weet niemand dat hij haar net heeft verlaten. Nina heeft een leuke baan als vertaler en ze heeft een relatie met Martijn. Maar Martijn mishandelt haar en ze vlucht weg van hem. Jessica heeft een hele drukke baan die ze eigenlijk niet aankan en ze heeft last van eenzaamheid. Daardoor krijgt ze een drankprobleem. Suus kampt met grote financiële problemen en ze is nog ongepland zwanger van haar derde kind ook! Zodra de vriendinnen open kaart spelen over hun problemen, verandert hun leven voorgoed.

Je koopt het boek hier.

gavoormij-jlynn

Ga voor mij – J. Lynn

Ga voor mij is het vervolg van dit boek. De negentienjarige Tess wil graag danseres worden. Helaas gooit een blessure roet in het eten. In de rest van haar leven loopt het ook niet helemaal volgens plan. Ze heeft een nare relatie achter de rug waar ze liever niet aan terugdenkt. Maar ze heeft ook een verboden kus gehad waar ze juist wel met veel plezier aan terugdenkt. Ze hoopt dat het iets kan worden tussen haar en Jase, de beste vriend van haar broer Cam. Maar hoe dat gaat lukken? Er is in allebei hun levens teveel gebeurd. Tijd voor plan B dus!

Je koopt het boek hier.

voorjoujojomoyeshead

Voor jou – Jojo Moyes

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.

Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Je koopt het boek hier.

VampInLove

Vamp in love – Marije van den Elsen

Fieke heeft alles netjes op de rit. Een wereld van verschil met een paar jaar geleden, toen ze door haar ouders uit haar appartement werd gezet. Nu zit haar vriendin Angela in een soortgelijke situatie: haar leven is een puinhoop. Ze zoekt haar toevlucht bij Fieke, in de hoop dat die een positief effect op haar zal hebben. Andersom realiseert Fieke zich dankzij haar vriendin dat ze té keurig is geworden. Ze wil weer eens gek, impulsief, onverantwoordelijk zijn. Nou, dan kan ze het krijgen ook!

Je koopt het boek hier.

geschonden

Geschonden – Souad

Souad, geboren in een dorpje op de Westelijke Jordaanoever, groeit op in een gezin waar haar brute vader de scepter zwaait. Op zeventienjarige leeftijd wordt Souad verliefd op een jongen uit haar dorp. Ze ontmoeten elkaar een paar keer voordat het noodlot toeslaat. Souad voelt zich moe en misselijk en realiseert zich tot haar grote schrik dat zij zwanger is. Als haar ouders erachter komen wordt er geen moment geaarzeld: Souad heeft de familie onteerd en moet sterven. Op een onverwacht moment besprenkelt haar zwager haar met benzine en strijkt een lucifer af. Zwaargewond weet Souad te vluchten, waarna ze door de dorpelingen naar een ziekenhuis wordt gebracht. Daar wordt haar kind twee maanden te vroeg geboren, terwijl haar lichaam is bedekt met derdegraads brandwonden. Maar zelfs in het ziekenhuis is zij niet veilig: haar moeder probeert de eer van de familie alsnog te redden. Souad overleeft ook deze aanslag, en weet naar het buitenland te vluchten.
Geschonden is een zeer aangrijpende getuigenis van een vrouw die weigert nog langer te zwijgen en op deze manier aandacht vraagt voor de positie van vrouwen in het Midden-Oosten. Souad schreef dit boek om andere vrouwen die het slachtoffer zijn van hun familie te steunen en hun te laten zien dat het mogelijk is een nieuw leven op te bouwen.
Souad woont en werkt momenteel in Europa. Ze is al ruim tien jaar getrouwd en heeft drie kinderen.

Je koopt het boek hier.

Kompas

Kompas – Isa Hoes

Kompas van Isa Hoes is het essay van De Maand van de Spiritualiteit 2015. Hierin beschrijft zij haar veranderende lichaam door de jaren heen, op de eerlijke en open wijze die we kennen van haar veelgeprezen autobiografische boek Toen ik je zag. Leidraad hierbij zijn de onderwerpen die in haar leven een belangrijke rol spelen: haar jeugd, relatie, carrière als actrice en de weerslag die deze aspecten fysiek op haar hadden en nog steeds hebben. Hoes constateert dat haar lichaam weliswaar geregeld duidelijke signalen afgeeft, maar dat het haar veel moeite kost om daar rekening mee te houden. De vaak gespannen interactie tussen lichaam en geest vormt de aanleiding voor een aantal interessante vragen: is het lichaam feitelijk een autonoom wezen dat je gevoelens en handelen aanstuurt? Of is je geest eigenlijk de baas? En wordt de innerlijke beleving van je lichaam anders naarmate je ouder wordt? Uiteindelijk moeten we een balans vinden tussen de twee, maar hoe doe je dat?

Je koopt het boek hier.

krijgnoutietenMamaKletst

Krijg nou tieten! – Claudia de Breij

Dat ik ooit een boek zou schrijven over zwangerschap leek me een jaar geleden nog even waarschijnlijk als dat Daphne Deckers een boek zou schrijven over de agrarische toepassingen van de rupsband in Litouwen. Praten over zwangerschapsverschijnselen vond ik wijvengezeik. Woorden als “voedingsbeha” en “zoogkompressen” kon ik alleen maar uitspreken als ik Adolf Hitler nadeed.’ Nu mét oorlogsverklaring aan Beatrijs Smulders! ‘Ik ben namelijk een reservevrouw. Als alle vrouwen op zijn, dan bel je mij. Mijn beste vrienden zijn mannen, ik haat winkelen en hou van praten over het ontstaan van het heelal, de nieuwe Volvo XC70 en de lippen van Angelina Jolie. En toch ben ik de aangewezen vrouw om jou door deze negen maanden heen te slepen. Want ik weet hoe het is. En mijn ervaring is dat je daar het meeste aan hebt. In Krijg nou tieten staan de verhalen van een vriendin die je zelfvertrouwen kan geven, alleen al vanwege dit simpele feit: een kind krijgen is geen kattepis. Maar als ik het kan, kan jij het zeker.’ Claudia Het ultieme boek voor aanstaande vaders en moeders Protocol voor de kraamvisite • Zeg dat het een mooi kind is. Kan niet schelen of het op E.T. lijkt of op een Efteling-Laaf, of op Robert Jensen, je zegt dat het een mooi kind is. Dat zou jij ook willen horen als je net een watermeloen door een knoopsgat hebt moeten duwen. Dat het dan tenminste een heel mooie watermeloen is. • Zeg tegen de moeder: ‘Jeetje, jij bent alweer helemaal op gewicht, hè?’ Kan niet schelen of de moeder op een walrus lijkt of op een hangbuikzwijntje, of op Robert Jensen, je zegt dat ze slank is. Dat zou jij ook willen horen als je de afgelopen negen maanden bent uitgegroeid tot de Teletubbie-versie van jezelf.

Je koopt het boek hier.

Zitten er boeken tussen die je nog niet hebt gelezen?

*Dit artikel bevat affiliate links

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (32), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (6) en Maik (4). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een BSO en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Gastbloggers gezocht!
Next Mijn droombadkamer

1 thought on “DZP: Lees 20 boeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

De kinderkamer inrichten doe je zo

6 juli 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten