13 februari, een dag die in mijn heugen gegrift staat. Want, waar we eigenlijk pas op Valentijnsdag wilden testen, deden we het toch een dagje eerder. Het is vandaag alweer een jaar na de positieve zwangerschapstest. Op dat momenten wisten we nog niet wat een heftigheid we allemaal gingen meemaken tijdens deze zwangerschap. Want ondanks dat de angst daarvoor best aanwezig was, had ik ook nog heel erg de hoop dat het deze keer totaal anders zou zijn. 

Wat waren we teleurgesteld, toen bleek dat de zwangerschapstest die we deden, aangaf dat ik niet zwanger was. Nieuwsgierig als ik ben, wilde ik toch wel eens zien hoe zo’n digitale test nu in elkaar steekt. Dus haalde ik de test uit elkaar. En tot mijn grote verbazing stonden er twee hele duidelijke strepen op de plasstrip. Ik ben nog nooit zo snel richting Kruidvat gescheurd om een nieuwe test te halen. En ja hoor, binnen 2 minuten gaf de test al uitsluitsel. Hartstikke zwanger!

Toen ik zwanger was van Luuk, merkte ik het al aan de misselijkheid, maar die had ik deze keer niet. Ik was gewoon niet misselijk. Voelde me ook totaal niet zwanger. Hierdoor was ik best wel bang, met allerlei miskramen in mijn omgeving. Maar ja, geen bloed geeft moed en we bedachten een plan om het aan onze familie te vertellen. Met Luuk’s verjaardag zouden we de eerste echo vast en zeker al achter de rug hebben en dan zou de familie compleet zijn. Een mooi moment om het ze te vertellen.

Ja… Dat was een leuk idee. Tot ik exact 7 weken zwanger was en nog geen slokje water meer binnenhield. Ik bleef overgeven en ging het niet meer redden zonder medicatie. Bijna uitgedroogd was ik, dus besloten we dat we het toch al aan de familie moesten vertellen. Het kon niet anders, we hadden hulp nodig met Luuk. Dat was het startsein van de vele medische ellende die nog zou komende maanden daarna.

Het waren maanden waarin ik me vreselijk schuldig heb gevoeld richting Luuk. Verdrietig ben geweest omdat ik niet voor hem kon zorgen zoals dat zou moeten. En verdrietig van de afwijzing die hij me gaf als ik in het ziekenhuis had gelegen. Wat ik toen niet geloofde, is toch werkelijkheid. Mensen zeiden zo vaak tegen me dat Luuk nog zo jong was, dat alles absoluut goed zou komen. En het is zo. Het is goed gekomen. Sowieso is onze kleine Maik alle ellende meer dan waard geweest. En met Luuk is mijn band weer als daarvoor. Ik voel me niet meer schuldig, want ik heb gedaan wat ik kon en het was op die momenten niet anders.

Toch komt het op een dag als vandaag weer eventjes naar boven. Want wat waren we blij dat ons opnieuw een zwangerschap gegund was. Een zwangerschap die we vol vertrouwen, maar zeker niet zonder zorgen aangingen. En wat is Maik het allemaal waard geweest.

Denk jij nog wel eens terug aan je positieve zwangerschapstest?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Living Arrows 6/52 Luuk is blij in de auto
Next Dagje uit: Veiligheidsmuseum PIT in Almere

2 thoughts on “Een jaar na de positieve zwangerschapstest

  1. Wat heb jij toch een ongelooflijke rotzwangerschap gehad! Gelukkig is Maik alles waard, maar het is wel ontzettend stom dat dit soort zwangerschappen bestaan! Wel tof dat het moment van de test zo bijzonder was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Stop met digitaal pesten

10 maart 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten