Een naam voor je baby bedenken is zo makkelijk nog niet. Als klein meisje verzon ik allemaal namen voor mijn toekomstige dochter. Alleen voor een meisje, want een zoon zou ik niet krijgen. Naarmate ik ouder werd, wist ik dat ik ook gerust een zoon kon krijgen. Dus schreef ik in een boekje namen op die ik mooi vond. Ik had wel altijd meer namen voor een meisje, want dat was op de één of andere manier makkelijker.

In maart/april van vorig jaar kwam ik erachter dat ik zwanger was. En dus begon de zoektocht naar een geschikte naam. Aangezien ik nog heel lang moest wachten op een geslachtsecho, besloten we om een naam te bedenken voor een meisje en een jongen. Het lijstje die ik al een tijdje bij hield, werd erbij gepakt.

Voor een jongen had ik deze namen op mijn lijstje: Jonah, Levi, Jaxx en Liam. En voor een meisje had ik de volgende namen op mijn lijstje: Skye, Jolie, Bobby en Romée. Mijn vriend, Damiën, vond de namen Levi en Jaxx wel leuk, maar Jaxx was favoriet. Bij de meisjes kwamen we er niet uit.

De naam Jaxx hadden we samen gevonden in een serie. De stoere motorbende serie ‘Sons of Anarchy‘ gaat met name over de motorrijder Jaxxon. Hij wordt altijd Jaxx genoemd. Zo hoorden wij deze naam tijdens een avondje series kijken. Echt allebei zeiden we; leuke naam! Ondanks dat dat al vijf jaar geleden was, was de naam toch blijven hangen. We dachten er voor een jongen dus uit te zijn, tot we de naam bij mensen in onze omgeving hoorden. De naam is dan opeens toch minder bijzonder.

Een meisjesnaam was lastiger, want Damiën vond geen één naam op mijn lijstje leuk. Mijn favoriet was de naam Jolie. Op vakantie keken we de film ‘Walk the line’, toen we eindelijk een geschikte meisjesnaam vonden: June! Damiën zei eigenlijk als eerst dat hij het een leuke naam vond en na een tijdje vond ik het toch ook wel een heel erg leuke naam.

Uiteindelijk was ik zwanger van een jongetje! We hebben tot week 32 nog getwijfeld over de naam, omdat Jaxx toch opeens minder uniek was. Uiteindelijk besloten we om toch voor de naam Jaxx te gaan. We hadden deze naam al zolang in ons hoofd, dat geen één naam ook maar leuk klonk naast Jaxx. Ik heb nog even geprobeerd om Jonah als tweede naam erdoor te krijgen, maar daar trapte Damiën helaas niet in! Wie weet bij ooit een tweede kindje?

Hoe zijn jullie op de naam van jullie kindje gekomen?

Babyvoetjes afbeelding komt van Shutterstock.

 

 

Show Full Content

About Author View Posts

Tamara

Hoi! Ik ben Tamara (26) en ik ben sinds kort alleenstaande mama van een dreumes. Jaxx is geboren op 02-12-2016. Hij was erg ziek de eerste maanden door een koemelkallergie en reflux. Ik vind het erg leuk om te schrijven over mijn zoektocht naar biologische, koemelkvrije eet- en drinkwaren! Bloggen is naast mijn gezin, mijn tweede leven. Ik heb ook een eigen website waar ik op blog: www.mamavertelt.nl. Naast bloggen, werk ik ook nog 20 uur in de thuiszorg.

Previous Mijn blogdoelen voor 2018
Next Andrélon Skin doucheschuim

2 thoughts on “Een naam bedenken voor je baby

  1. Thank you Tamara for sharing Think of a Name for Your Baby post. I love the name Jaxx. Such a great name.
    I always love short one syllable names.

    What are the boys’ middle names?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Ochtendroutine als drukke werkende moeder

24 december 2020
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten