Steeds vaker twijfel ik over de naam van mijn blog. MamaKletst. Past het nog wel bij me? Past het nog bij de website die het inmiddels is geworden? Is het herkenbaar genoeg en spreekt het andere mensen aan? Of is het inmiddels tijd voor een nieuwe domeinnaam voor MamaKletst?

Meer dan mama

De laatste tijd merk ik, dat ik MamaKletst steeds meer als lifestyle blog omschrijf, dan als een mamablog. Bij een mamablog denk ik vooral aan artikelen over het moederschap, kinderen en producten voor moeder en kind. Maar MamaKletst heeft meer dan dat. Ik ben niet alleen maar mama, ik ben ook gewoon nog Joyce, met een leven dat meer dan alleen om kinderen draait. Is het dan wel handig om het woord mama in de titel en domeinnaam van mijn website te hebben?

Verschillende nieuwe namen

De afgelopen maanden zijn er verschillende potentiële nieuwe domeinnamen de revue gepasseerd. Domeinnamen die het niet geworden zijn, maar ook domeinnamen die echt wel potentie hadden en waar ik serieus een paar nachtjes over heb geslapen om een beslissing te nemen. Ik sparde met vriendinnen en met Joost, maar toch kwam dé naam maar niet naar voren. En de vraag “moet het echt?” kwam ook steeds vaker naar voren.

MamaKletst behouden?

Maandenlang dacht ik na over de naam van mijn blog. MamaKletst zegt toch eigenlijk ook alles? Mama Kletst. En mama’s kletsten écht niet alleen maar over de kinderen. Al is dat wel een onderwerp dat vaak aan bod komt. Maar mama’s kletsen ook over andere dingen. Hun lichaam, vriendschappen, hobby’s, boeken, recepten, huishoud dingen. De naam MamaKletst is dus eigenlijk heel breed en ik kan het exact zo aanpassen aan de onderwerpen die op dat moment belangrijk zijn in mijn leven.

Nieuwe input

Afgelopen jaar besloot ik naast MamaKletst een nieuw online magazine op te starten, voor en door moeders. Dat ging best goed en ik had een leuke groep bloggers gevonden die mee wilden schrijven, maar ik verloor focus voor MamaKletst. En dat is echt niet de bedoeling. Daarom heb ik het nieuwe platform uit de lucht gehaald en een deel van de bloggers meegenomen naar MamaKletst. Je vindt hier dus niet alleen nog blogs van mijn hand, maar ook van andere bloggers, met kinderen in andere leeftijden, bloggers met dochters en we hebben zelfs een mama in het buitenland mogen verwelkomen binnen het gezellige bloggersteam van MamaKletst. Er is veel nieuwe input dus, niet alleen van mij, maar ook van andere bloggers. En ik krijg daar onwijs veel inspiratie van.

MamaKletst blijft dus gewoon! Wat zou jij doen in deze situatie?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous 10x gedachtes vlak voor de bevalling
Next Babyritme met 11 maanden

4 thoughts on “Een nieuwe domeinnaam voor MamaKletst?

  1. Naam kan je alle kanten mee op. Niks mis mee. Ik heb toen mijn blog naam wel veranderd omdat ik een meer algemene naam wilde. Vond mijn oude naam me te veel beperken. Nu een combinatie van mijn namen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Gelezen: De cocktailclub

29 januari 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten