Het is weer maandag en dus is het tijd voor een nieuwe Kletsend de week door (kdwd). Nummer 11 alweer! Deze week ging Luuk weer wennen op de basisschool, waardoor Maik en ik veel een op een tijd hadden samen. Iets waar we allebei weer even aan moeten wennen. Ik bestelde nieuwe kleding, ging op controle bij de Obesitas Kliniek en we hadden een rustig weekend met elkaar. 

Maandag

Maandag was het weer weegdag. Ik had eindelijk mijn mijlpaal gehaald, onder de 85kg gekomen! Mijn BMI was ook zodoende gezakt dat ik van overgewichtsklasse 2 naar 1 ben gegaan. Wat een enorme verschillen in 3,5 maand tijd!

Luuk had weer een wenochtend op de basisschool en Maik ging voor het eerst mee met wegbrengen. Hij vond het er fantastisch, terwijl ik Luuk niet geheel tevreden heb achterlaten. Ik ging dus met gemengde gevoelens weer naar huis.

Thuis stond me een verrassing te wachten. Sjef had mijn laarzen te grazen genomen. Grrrrrr. Eigen schuld, want dan had ik ze maar moeten opruimen, maar ik had ze echt gemist bij de laatste check voor we de deur uit gingen.

Maik vermaakt zich niet echt zonder Luuk en gooit vooral met zijn speelgoed. We gaan dus wat eerder de deur uit om even rustig boodschappen te doen voordat we Luuk ophalen.

En kijk! Hij lacht. Hij had het zo leuk gehad op school. Hopelijk zet deze positieve lijn zich voort!

De jongens eten een croissant.

Luuk zelfs twee, waaronder een met chocolade. En ik eet een wrap met lekker veel groente.

Het hele weekend ben ik ziek geweest en vandaag ben ik nog niet fit. Als Maik slaapt, ga ik dus even op bed liggen, Luuk komt naast me liggen met de iPad.

Ook moe, zoals je kunt zien. Hij liet mij gelukkig wel een uurtje slapen, zo kwam ik nog een beetje van mijn hoofdpijn af.

Maik kreeg wel hoofdpijn toen hij wakker werd. Hij besloot de kast te koppen. Hallo blauwe plek en een bult!

Dinsdag

Na een drukke werkdag komen mijn nieuwe kleren binnen. Mijn kleding ontgroeid me op een rap tempo, alles is me steeds te groot. Dit jurkje maakt me wel heel blij, ik zie een taille tevoorschijn komen en sta een paar tellen met open mond naar mijn spiegelbeeld te kijken. Een momentje om vast te leggen.

Woensdag

Woensdagochtend werk ik en ’s middags vertrek ik naar Amsterdam. Het is tijd voor een nieuwe sessie bij de Obesitas Kliniek, we gaan meten en wegen. Als ik neerplof in de brede stoelen merk ik dat ik steeds meer ruimte over heb. De extra brede stoelen zijn sowieso altijd te breed voor me geweest, maar inmiddels moet ik wel heel erg naar de zijkant hangen om op de zijkanten te kunnen leunen. Goals!

Het lijntje in het grafiek geeft aan hoe hard ik afval. Harder dan gemiddeld, maar het is nog binnen de perken, dus iedereen was tevreden. Als ik zo doorga, zal ik het einddoel al snel halen. Maar mijn einddoel is lager dan die van het ziekenhuis, wat mij betreft ben ik dus net over de helft. We zullen zien wat het uiteindelijk gaat worden. Wat mij betreft ben ik nog lang niet klaar met afvallen!

Donderdag

Oh, mijn kleine brokkenpiloot. Als de jongens op het kinderdagverblijf zijn en ik aan het eind van de ochtend even in de app kijk wat ze hebben uitgespookt, zie ik dat Maik een tand door zijn lip heeft gehad. Niet zo ernstig dat ik gebeld ben, maar ik kan me voorstellen hoe hij eruit ziet.

Het viel gelukkig (op het eerste gezicht) mee. De tand was door zijn bovenlip gegaan en de zwelling zat vooral aan de binnenkant van zijn lip. Luuk wilde Maik graag duwen op zijn fiets. Handig hoor, zo’n hulpje!

En Maik en ik knuffelen fijn, terwijl Joost staat te koken.

Vrijdag

Het wegbrengen van Luuk ging deze keer een stuk makkelijker gelukkig. We mochten voor half 9 het klaslokaal al verlaten. Dus terwijl Luuk zijn derde wenochtend op de basisschool had, gingen Maik en ik boodschappen doen samen.

Ik ruimde thuis de keuken op, maakte wat schoon en Maik vermaakte zich ondertussen door in de gang te spelen en zat tussendoor steeds op een stoel naar de tv te kijken. Zo kunnen we wel wennen aan onze ochtendjes samen! Ik ga ’s avonds nog naar een verjaardag en kom heel laat thuis.

Zaterdag

Vandaag heb ik geen foto’s gemaakt. Ik heb uitgeslapen, zou eigenlijk gaan hardlopen voor het eerst sinds de operatie, maar ik kan het heel moeilijk warm krijgen momenteel en het was buiten al erg koud. Excuses of niet, ik besloot in elk geval om gewoon aan het werk te gaan toen ik wakker werd. En dat heb ik de rest van de dag gedaan.

Zondag

En zo zag mijn zondag eruit. Maik had een hangdag, dus we knuffelden wat af samen. Eerst aan tafel, want daar staan Luuk’s nieuwe vissen. Die kreeg hij alvast voor zijn verjaardag en daar kijken beide jongens heel graag naar. Uiteindelijk zijn we op de bank gaan hangen met zijn vieren. Een zondag, zoals een zondag hoort te zijn!

En nu is er weer een nieuwe week aangebroken. De week van Luuk’s verjaardag. Morgen heeft hij zijn afscheid op het kinderdagverblijf en hij gaat natuurlijk weer naar school deze week. Op Luuk’s verjaardag gaan we een dagje uit en we vieren uiteraard zijn feestje komend weekend. Bereid je dus vast voor op een feestelijke kdwd volgende week!

Wat zijn jouw plannen deze week?

Lees ook: Weekoverzicht #173

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Vtech Super Trike 4 in 1 interactieve driewieler
Next Het havermoutbadje bij waterpokken – de pokkentrol

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

10 slechtst gelezen artikelen in 2016

29 december 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten