De laatste tijd ben ik druk aan het opruimen in huis om ruimte te maken voor de gastkinderen en om ook het huishouden makkelijker te maken voor mezelf. Ik ben namelijk niet zo’n huishoud prinses. Iedereen kent het gezegde wel, een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Maar klopt dat ook echt? 

Aan de linkerkant van de kamer stond alles wat al te koop stond. Rechts moest alles nog uitgezocht worden
Aan de linkerkant van de kamer stond alles wat al te koop stond. Rechts moest alles nog uitgezocht worden

Opruimen met hulp

Opruimen kan ik best, alleen als een kamer zo vol staat, dat ik niet weet waar ik moet beginnen, zorg ik ervoor dat de deur zoveel mogelijk dicht blijft. Maar toen ik twee weken terug besloot een stapelledikant te kopen voor de gastouderopvang, wist ik dat er ruimte gemaakt moest worden.

Mijn schoonzusje bood haar hulp aan. En hoewel ik daar eigenlijk niets van wilde weten, besloot ik de hulp toch maar te accepteren. Op een zaterdagmiddag gingen we de overvolle kamer in en zochten alles tot op de bodem uit. Ik pakte alles uit de kasten en gaf aan wat er mee moest gebeuren. Bewaren: Waar dan? Weg doen: Weggooien of verkopen? En zo gingen er 3 uur later 4 volle vuilniszakken en ongeveer 6 grote tassen met oud papier de kamer uit. Het was, met hulp, uiteindelijk zo gepiept.

Toch bleven er nog heel veel spullen over om te koop te zetten. Direct zette ik alles op de foto om op Marktplaats en Facebook verkoopgroepen te zetten en zorgde dat de spullen uit de weg in hoeken van de net opgeruimde kamer terecht kwamen. Hopelijk zouden we er snel vanaf zijn. Dat zou pas echt ruimte gaan geven.

Na het opruimen. Het stapelledikant past nu makkelijk in de kamer.
Na het opruimen. Het stapelledikant past nu makkelijk in de kamer. De mand met plaids ga ik nog te koop zetten en het blokkenkarretje met de hoeslakens krijgen nog een plekje.

Rommelmarkt

Twee dagen na het opruimen, zag ik een oproep voorbij komen op Facebook, of er mensen interesse hadden in een plekje op een rommelmarkt in een dorp even verderop. De plek zou helemaal gratis zijn. Dat wilde ik wel. Het was even spannend wat betreft het weer, maar op de ochtend zelf bleek de markt toch door te gaan.

De rommelmarkt stelde niet veel voor. Maar al tijdens het uitpakken van de auto kwamen er allemaal handelaren voorbij om vrijwel alles dat ik in mijn handen had eruit te graaien en te kijken of ze er iets aan hadden. En zowaar had ik al voor alles was uitgestald de eerst euro’s verdiend. Dat scheelde weer!

En hoewel het heel rustig was en maar een mini markt was, werd er toch vrij veel gekocht. En een aantal uur later pakten we ongeveer een halve auto minder aan spullen weer in. Fijn! Omdat ik besloot dat de meeste spullen echt niet meer mee naar huis gingen, pakte ik de auto handig in. Ik wilde namelijk een stop maken bij de Weggeefwinkel die bij ons in de straat zit. Daar leverde ik tassen vol met boeken, wol en andere dingen af. Zij waren heel blij met de spullen en ik met de ruimte. Want nu hoefde ik alleen onze oude kinderwagen, plus anderhalf doosje met spullen mee terug naar huis te nemen. De rest was allemaal verkocht of weggegeven.

En ik hield er nog een leuk zakcentje aan over ook. Daar was het niet perse om te doen, maar het is wel mooi meegenomen.

Op de rommelmarkt
Op de rommelmarkt

De rest van het huis

Nu er alle ruimte is voor het stapelledikant, waar twee kinderen in kunnen slapen en ook nog het neerzetten van een droogrek heb ik de smaak te pakken. Het zorgt voor veel meer rust nu die kamer is aangepakt. En ik krijg gelijk zin om de rest van het huis ook aan te pakken.

Omdat ik weet dat het naast het vele werken wat ik sinds kort doe, bijna niet te doen is om het alleen te doen, schakel ik weer hulp in. Deze keer van mijn moeder. Zo kan ik hopelijk snel met een nieuwe lei beginnen. En is alles ’s morgens zo opgeruimd en schoongemaakt. Dan is er veel meer tijd om te spelen met de kinderen. En om ’s avonds na een korte schoonmaaksessie lekker op de bank te ploffen om te bloggen of een film te kijken. Of allebei, want dat gaat makkelijk nu ik een laptop heb.

Nog meer spullen die weg kunnen
Nog meer spullen die weg kunnen

Opgeruimd hoofd?

Zorgt een opgeruimd huis dan echt voor een opgeruimd hoofd? Ik heb het idee van wel. Het geeft me in elk geval al veel meer rust dat er zoveel spullen zijn uitgezocht. En als ik de deur van onze rommelkamer open doe is het gewoon netjes. En heb ik niet meer de behoefte de deur zo snel mogelijk weer dicht te trekken. Dat scheelt een stuk!

Er blijft zelfs ruimte over op de kast!
Er blijft zelfs ruimte over op de kast! En ja, ik heb nog genoeg om mee te haken…

Maar het gaat me pas echt rust geven als de rest van het huis ook klaar is. Zodat we alles beter kunnen bijhouden en er niet meer zo tegenaan hoeven te hikken.

Klinkt het bekend? En hoe pak jij het aan?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Meetsticker voor kinderen
Next Zonnebrandcrème test

9 thoughts on “Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

  1. Een opgeruimd huis is een sjaggie mama. Ik heb er echt zo’n hekel aan. Als het memateloos irriteert ga ik er iets mee doen en MOET alles in 1 keer perfect. Natuurlijk heeft een dag te weinig uren. Gevolg ik ben moe en sjaggie :-). Elke. Keer.

  2. Goed bezig xeg! Tja, en je weet hoe het er hier uit ziet 😉 en nog vind ik het soms rommelig en gooi v alles weg. Heerlijk vind ik het, een opgeruimd huis!

  3. Ja ik weet zeker een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Fay heeft er een handje van om heel de speelgoedkist leeg te trekken. Oeh als zij naar bed is moet ik dat echt weer allemaal opruimen, kan het dan niet laten liggen door de kamer heen haha.
    Bij ons hebben we ook een rommelkamer, die moet echt uitgezocht worden, doen we ook eens in de zoveel tijd, maar zodra er weer “rommel” komt gaat het daar weer heen. Niet zo handig!

  4. Ik ben hier pas een jaar geleden komen wonen en wij hebben van de week eindelijk het ‘zoldertje’ aangepakt. Wat een zooi kan een mens in een korte tijd verzamelen! We hebben alles goed uitgezocht en dat geeft wel echt rust

  5. Heerlijk als het zo opgeruimd is! Bij mij geldt het zeker, wanneer het opgeruimd en netjes thuis is ben ik zelf ook rustiger. Heerlijk is dat! Fijn dat je het is gelukt!

  6. Ik vind persoonlijk ook dat een opgeruimd huis een opgeruimd hoofd geeft. Je hebt goed opruiming gedaan. En wat toevallig dat er net een marktje was waar je goed hebt kunnen verkopen.
    Hier moet de zolder ook nodig worden opgeruimd. Maar ik weet idd niet goed hoe of waar ik moet beginnen… mss idd vragen of iemand komt helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Deze maatregelen kun je nemen tegen contactgeluid

4 januari 2022
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten