Een weeffout in onze sterren

Al veel goeds over gehoord, maar nog nooit de tijd gehad het boek echt te lezen. Tot nu. Een weeffout in onze sterren van John Green. Ben je net zo nieuwsgierig naar het boek als ik? Lees dan vooral verder om te weten wat ik ervan vind. 

WAAR GAAT HET BOEK OVER?

Het boek gaat over Hazel. Zij is drie jaar geleden opgegeven wegens kanker. Dankzij een nieuw medicijn gaat het naar omstandigheden goed met haar en ze lijkt haar leven te kunnen rekken. Ze pakt haar studie op en wil niet als een zieke behandeld worden. Augustus (Gus), heeft kanker overleefd. Daar heeft hij wel een been voor moeten inleveren. Zodra Hazel en Gus elkaar ontmoeten vallen ze voor elkaar. Hazel houdt het alleen een tijd tegen, want ze wil Gus niet alleen achterlaten als ze de strijd tegen de kanker verliest.

Hazel laat Gus kennismaken met haar favoriete boek: An Imperial Affliction. Het boek is geschreven door Peter van Houten. Het gaat over een ziek meisje. En het boek houdt midden in het verhaal op. Samen besluiten ze opzoek te gaan naar Peter van Houten om hem te vragen wat er met de personages gebeurt op het moment dat het boek is opgehouden. Ze komen terecht in Amsterdam, waar de schrijver woont. Is hij wel zo fantastisch zoals ze zich hadden voorgesteld? In Amsterdam verandert hun hele leven samen.

WAT VIND IK VAN HET BOEK?

De afgelopen jaren heb ik veel positieve recensies gelezen over dit boek. Ook hoorde ik veel goede verhalen over de film. Ik ben zo iemand die liever eerst het boek leest en dan pas de film kijkt. Maar door al die positieve berichten, was mijn verwachting van het boek heel erg goed. Waardoor het stiekem een beetje tegenviel. Het boek is heel anders dan ik me had voorgesteld.

De hoofdpersonages zijn een stuk jonger dan ik dacht. Waardoor ik even bang was dat het een beetje een kinderboek was. Toch ben ik door blijven lezen. Ik heb het al eens eerder verteld, boeken over zieke mensen en dan met name mensen met kanker, trekken me op de een of andere manier heel erg. En dat was hier net zo. Ik kon het niet accepteren dat zulke jonge mensen tegen zo’n vreselijke ziekte te moeten vechten. Dus ook al zijn het jonge mensen, ze hadden te kampen met hele volwassen zaken. En dat boeide me enorm.

Halverwege het boek was ik om. Ik wilde door blijven lezen om te weten hoe het afloopt. Komen Hazel en Gus bij elkaar? Waarom is die Peter van Houten zo’n lul? En bovenal, blijft Hazel voorlopig nog leven? Het verhaal nam een verrassende wending, waardoor het me heel diep raakte. Ik heb tranen met tuiten gehuild bij het lezen van het boek. En was daardoor toch enorm onder de indruk van het verhaal. Nu begrijp ik alle goede recensies. Ik ga zo snel mogelijk proberen de film te bekijken. Want daar ben ik nu wel heel erg nieuwsgierig naar geworden.

BEOORDELING

★★★★☆ (4/5)

Je koopt het boek hier.

1 gedachte over “Een weeffout in onze sterren”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten