Al vanaf het moment dat Luuk 1 maand oud was bleef ik iedere 22e van de maand trouw een maandfoto van hem maken. Ik legde een zwart hoeslaken op de grond. Zijn knuffelbeer erop en Luuk ernaast. En dan probeerde ik zo gek mogelijk te doen om Luuk ook nog eens in de camera te laten kijken. Dat lukte de ene maand beter dan de andere keer. Deze maandfoto’s kregen uiteraard een mooie plek op Luuk’s verjaardag. 

Via Pinterest verzamelde ik verschillende ideeën om de maandfoto’s tot hun recht te laten komen. En daar maakte ik zelf een mengelmoesje van. Ik besloot alle maandfoto’s uit te printen op fotopapier en ze op gekleurd papier te plakken. En de slingers maakte ik vast aan de deur van de woonkamer. Waar iedereen langs kwam lopen. Het effect was erg leuk. En alle visite vond het heel leuk om Luuk op die manier te zien groeien.

maandfotoslinger

Wat heb je nodig?

Een printer voor de foto’s (of laat de foto’s bijv. bij de Hema afdrukken)
Gekleurd papier
Lijm
Lint
Kleine wasknijpers
Plakband

Hoe maak je het?

Knip het gekleurde papier op de juiste maat en zorg dat ze iets groter zijn dan de foto’s zelf. Je plakt de foto’s op het gekleurde papier en laat alles goed drogen.

En hang met de kleine wasknijpers de foto’s op het lint. Ik heb het zelf op 2 linten gedaan, omdat ze verticaal opgehangen moesten worden. Maar je kunt er ook voor kiezen een lange horizontale slinger van te maken. Plak de linten met plakband vast op de plek waar je het hebben wilt en je kunt genieten van je baby door de afgelopen 12 maanden heen.

Bij mij hangen de eerste 6 maanden op de linker slinger onder elkaar. En de laatste 6 maanden op de rechterslinger. De laatste foto (rechtsonderin) is gemaakt op zijn verjaardag zelf.

Heb jij maandfoto’s gemaakt? En heb jij er iets leuks mee gedaan?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Winnen: Armband van Lovemade
Next Blote mama buik van Fransje

4 thoughts on “DIY: De maandfoto’s

  1. Super leuk! Dan zie je pas echt hoe snel ze groeien he? Ik had een fotolijst cadeau gekregen met 12 ‘hokjes’. Iedere maand koos ik een mooie foto. Vorige week had ik de laatste foto in de lijst geplaatst. Fijne paasdagen!x

    1. Ja dat is ook leuk inderdaad. Zie dat ook vaker voorbij komen. Misschien doe ik dat ook nog een keer. Ik heb genoeg foto’s van alleen zijn gezicht van het afgelopen jaar 🙂

      Bedankt. Hopelijk waren jouw Paasdagen ook fijn!

  2. Ah! Zo leuk! Die knuffel is echt heel groot op die babyfoto, maar stiekem ook maar heel klein op de bijna-dreumes foto’s! Wauw! Tof bedacht, wij doen gewoon de Milestonecards en maken vaak een foto als Melle in de box ligt van zijn hele outfit. Ook leuk om te zien hoe klein hij was tussen zijn speelgoed en wat een beste vent het al is na 3 maand in verhouding tot die eerste foto’s. 🙂

    1. Leuk is dat om te zien he. Die eerste 6 maanden veranderen ze elke maand zo erg. De maanden daarna groeien ze minder hard, maar veranderen ze juist weer qua uitdrukkingen. Ik ben blij dat ik de foto’s zo trouw heb gemaakt. Hopelijk houden jullie het ook vol!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

31 weken zwanger

22 augustus 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten