Nog een week en dan vieren we feest. Luuk is nog een week baby. En volgende week zondag wordt hij wakker als een dreumes. Dat is hij nu natuurlijk stiekem al een beetje. Maar volgende week zondag is hij 1 jaar. De voorbereidingen voor zijn verjaardagsfeest zijn in volle gang. En uiteraard hoort daar ook versiering bij. Dit maak ik voor een deel zelf.

Slingers met foto’s

Ik heb het afgelopen jaar zoveel foto’s van Luuk gemaakt, dat ik veel verschillende uitdrukkingen op de gevoelige plaat vast heb kunnen leggen. Dat is perfect materiaal om een foto slinger met Luuk’s gezicht te kunnen maken. Ik print de foto’s van zijn gezicht uit via Word en knip ze uit rondom zijn gezicht. Dan plak ik met gekleurd papier een feestmuts op zijn hoofd en maak alle feest-Luukjes met een lint aan elkaar vast. Persoonlijkere slingers zijn er niet!

Ballonnen in de deuropening

Wat een feest zal het zijn om allerlei ballonnen in de deuropening van de woonkamer te hebben hangen. Zodat iedereen die binnen komt er doorheen moet lopen. Beter de aandacht zullen ze niet krijgen als ze binnenkomen. En als ik met de taart naar binnen kom, is er natuurlijk vast wel iemand die alle ballonnen even aan de kant haalt.

De maandfoto’s

Elke maand hebben jullie de maandfoto kunnen bekijken die ik trouw bij elke maandupdate plaats. Ook deze foto’s zullen een mooie plek krijgen in huis, zodat alle visite goed kan kijken hoe Luuk gegroeid is het afgelopen jaar. Ik heb al wel een idee in mijn hoofd zitten, maar ik hoop dat het net zo makkelijk uit te werken is als ik nu denk. Na Luuk’s verjaardag zal ik het resultaat sowieso laten zien. En jullie vertellen hoe ik het heb aangepakt.

De feeststoel

Luuk z’n stoel zal natuurlijk ook in feestsfeer zijn. Deze gaan we versieren met linten. Zo kan iedereen zien waar de jarige job zit. En het maakt de foto’s van het taart eten een stuk feestelijker.

Stoffen slingers

Om het mezelf ook wat makkelijker te maken, hebben we ook stoffen slingers gehaald om op te kunnen hangen. Deze kun je ook al zien op de foto bovenaan dit artikel. Het is een blauwe stoffen slinger met ruitjes, sterren en dat maakt het echt jongensachtig.

Ballonnen

Ook zullen we her en der in de woonkamer wat ballonnen ophangen om het extra feestelijk te maken. En hij mag ’s morgens terwijl ik het huis klaarmaak voor de visite ook wel even met een ballon spelen. En ook de gallerij bij de voordeur zullen we versieren met ballonnen en slingers, zodat iedereen het goed kan vinden (vanwege de verbouwing komt iedereen vanaf de andere kant aangelopen, dus dat is even zoeken geblazen).

Al met al gaat het er vast mooi uitzien allemaal. Ik ben heel erg benieuwd wat Luuk ervan gaat vinden als hij uit bed komt volgende week. Gelukkig kunnen we eerst een ochtend als gezin zijn verjaardag vieren en komt alle visite pas ’s middags. Zo kan Luuk wennen aan de veranderingen in huis voor het huis volloopt met visite.

Had jij “standaard” slingers hangen? Of heb je er ook iets persoonlijks van gemaakt?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous DIY: Memorybox
Next Blote mama buik van Cassandra

7 thoughts on “Eerste verjaardag – De versiering

  1. Wij hadden toen ( ppff alweer lang geleden..) slingers met een 1 erop en ook ballonnen met een 1 erop. De jarige zelf kreeg een enorme slagroomtaart om mee te doen wat hij wilde…boel kranten om de kinderstoel heen. Eerst heel voorzichtig een vingertje in de slagroom om 2 minuten later helemaal los te gaan en zijn hoofd erin te stoppen!
    Veel plezier op DE dag!

  2. Wat doe je dit allemaal leuk! Wedden dat luuk zijn ogen uitkijkt! Ben benieuwd hoe het er uiteindelijk allemaal uit gaat zien 😀

  3. Wij hebben ook elk jaar een feeststoel, vinden de kindjes zo leuk! Voelen ze zich helemaal speciaal. De slingers kopen wij altijd in het wit en de ballonnen in één kleur. Klinkt simpel, maar staat altijd gaaf!

  4. Leuke ideeën allemaal. Dat gaat Luuk vast geweldig vinden! Ik heb ook alle maandfoto’s opgehangen, Lise had een kroon op en ik heb ballonnen en (gekochte) slingers en pompons opgehangen. Maar dat heb je volgens mij allemaal al wel gezien op mijn blog 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Budgettip: Wasbare zwemluier

6 juli 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten