Vorige week vierden wij Luuk’s eerste verjaardag. En na alle weken waarin ik jullie meenam in alle voorbereiden, leek het me leuk om nu ook te vertellen hoe we het gehad hebben. Luuk is alweer een week 1 jaar!

De slingers

De avond voor Luuk’s verjaardag gingen Joost en ik het hele huis versieren met ballonnen en slingers. En ondertussen legde ik de laatste hand aan de zelfgemaakte slinger. We waren ontzettend benieuwd naar hoe Luuk het zou vinden de volgende ochtend.

DIY-verjaardagsslinger

Toen Luuk eenmaal wakker was namen we hem mee naar de woonkamer en daar keek hij zijn ogen uit. Met grote ogen en open mond keek hij naar alle slingers en ballonnen. Dat was fantastisch om te zien. Hij vond het prachtig allemaal.

De visite

We hadden al het bezoek tussen 14:00 en 17:30 uur uitgenodigd. En terwijl iedereen binnenkwam, lag Luuk nog heerlijk te slapen. De hele woonkamer zat dus vol op het moment dat hij wakker werd. Na een schone luier en een lik gel in zijn haar namen we hem mee de woonkamer in. Vol verbazing keek hij iedereen 1 voor 1 aan. Terwijl de visite een verjaardagsliedje zong, liet Luuk het allemaal gelaten over zich heen komen.

Toen hij daarna in zijn feeststoel ging zitten keek hij nog eens iedereen een voor een aan, maar daarna kreeg hij praatjes.

De cadeautjes

Iedereen kwam een voor een een cadeautje geven aan Luuk. Hoewel hij het uitpakken nog niet goed begreep. Had hij al heel snel door dat er verschillende cadeautjes achter elkaar kwamen. Was het ene cadeautje uitgepakt, dan schoof hij het de andere kant op om plaats te maken voor het volgende cadeautje. Het is zo grappig om te zien dat hij dat “spelletje” zo snel doorhad.

Luuk kreeg allerlei Vteck Toet Toet speelgoed, waaronder de treinbaan, de garage en het vliegveld. En nog allemaal losse Toet Toet auto’s. Ook kreeg hij een Grimm’s regenboog, een driewieler, een iPad spel van Fischer-Price, verschillende leesboekjes en een knuffel. Hij is dus flink verwend!

De taart

Met de cakesmash fotoshoot die ik een maand of 2 geleden met Luuk deed, wilde Luuk helemaal niet van de taart eten. De foto die dus bij het artikel stond op zijn verjaardag, was een klein beetje in scene gezet. Ik heb namelijk speelgoed in de taart verstopt en zelf wat taart op hem gesmeerd om het een leukere foto te laten worden. Oeps!

Ik was dus erg benieuwd wat hij deze keer van de taart ging vinden. Het was gewoon een stuk slagroomtaart van de Hema. En wat ik niet had verwacht, hij viel aan! Als eerste at hij de stukjes fruit die er bovenop lagen en daarna was al het slagroom aan de beurt. Toen ik zelf een half zo groot stuk als Luuk had op had, vond ik het mooi geweest. Luuk had bijna net zoveel op als mij.

hoewashet

Maar wat was hij boos toen ik de taart weghaalde. Na een korte schoonmaaksessie met een washandje en wat schone kleren konden we weer verder feest vieren. Mijn broertje ging samen met mijn vader en Joost alle Toet Toet dingen in elkaar zetten en er werd volop gekletst.

Het was een hele geslaagde dag. Zonder heel veel poespas. Gewoon gezellig met familie en vrienden. Aan het eind van de dag viel Luuk moe maar voldaan in slaap. In de loop van de avond werd hij soms nog even wakker, maar na een aai over zijn bol en het geven van zijn speen sliep hij rustig verder.

Luuk is 1. Hij is geen baby meer. Maar een echte dreumes!

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous TAG: Would you rather – Mommy style
Next Blote mama buik van Angelique

4 thoughts on “Eerste verjaardag – Hoe was het?

  1. Leuk om te lezen! Zo bijzonder, een eerste verjaardag. Mooi ook dat hij het zelf zo naar z’n zin heeft gehad en lekker van de taart smulde. Ik vind de Toet Toet auto’s zo leuk! Als er hier nog ooit een jongetje komt, dan weet ik al wat hij krijgt voor zijn eerste verjaardag 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekoverzicht #11: Naar de dierentuin

7 juli 2014
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten