Vanavond is het zover! Vanavond start Serious Request 2015 en ik heb er ontzettend veel zin in! Het Glazen Huis staat dit jaar in Heerlen en Giel Beelen, Domien Verschuuren en Paul Rabbering zullen het gaan bewonen van 18 tot en met 24 december. 

Al jaren ben ik een enorme fan van Serious Request. Ik heb kippenvel over mijn hele lijf op het moment dat ze het huis ingaan en zit zoveel mogelijk aan de buis gekluisterd naar de beelden te kijken, terwijl ik me voorbereid op de kerstdagen. Twee jaar geleden deed ik dat met een zwangere buik en vorig jaar met een kleine Luuk die al dansend probeerde te staan en te kruipen. Maar ook de jaren daarvoor probeerde ik er zoveel mogelijk van mee te krijgen.

Het goede doel van dit jaar

Serious Request 2015 staat in het teken van jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Het gaat om jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en Democratische Republiek Congo. Want zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog. Het geld wordt gebruikt voor een kans op een betere toekomst, door middel van scholing, beroepstraining, psychische hulp en een basis waarmee in levensonderhoud kan worden voorzien.

Zelf doneren?

Om heel eerlijk te zijn hebben we, buiten het kopen van twee Serious Request kerstmutsen vorig jaar, nog nooit gedoneerd. Ik vraag me namelijk altijd af of het geld wel daadwerkelijk op de juiste plaats terecht komt en niet bij één of andere directeur blijft hangen. Maar ik ben altijd erg onder de indruk van de documentaires die Eric Corton maakt en kijk graag naar hoe de DJ’s zich inzetten voor de goede doelen.

Serious Request is voor mij echt de aftrap naar de kerst en ik kan niet wachten tot het vanavond begint!

Kijk of luister jij graag naar Serious Request?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Dreumes outfit met Noppies
Next Blote mama buiken – Hoe verder?

2 thoughts on “Fan van Serious Request

  1. Ja, wij kijken het ook. Dit jaar Heerlen, voor ons half uurtje rijden dus willen toch wel een bezoekje brengen.
    Meestal doneren we wel wat.
    Ook altijd leuk op tv de extra tv zender, zodat je alles kan volgen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Maagverkleining – De uitslag van de apneutest

5 juni 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten