Fietsen, het is als je het mij vraagt een zwaar onderschat iets. Dat merk je pas op het moment dat je een baby krijgt. Want je baby mag niet mee op de fiets. Niet in een drager in ieder geval. En ja, je kunt een soort adapter voor de Maxi-Cosi achterop de fiets monteren, maar dat vond mijn manlief dan weer helemaal niks. En nadat ik een keer met eigen ogen heb gezien hoe een Maxi-Cosi er op de fiets uitziet, vond ik het zelf ook geen goed idee meer. Het ziet er toch wel gevaarlijk uit…

Als ik heel eerlijk ben, ik vind het geweldig dat we kleine kindjes hebben. Het is dat we te klein wonen, maar wat mij betreft krijgen we er nog vijf. Maar ik miste het fietsen best wel. Zeker omdat we maar één auto hebben die manlief meestal mee heeft naar het werk. Mensen zeggen vaak dat je wereld klein wordt als je een baby krijgt. Meestal bedoelen ze dat, volgens mij, op het sociale vlak. Maar ik heb het in letterlijke zin zo ervaren. Want toen Levi net groot genoeg was om op de fiets te mogen, was ik alweer zwanger van Lisa.

Levi genoot, net als ik, met volle teugen van het fietsen. Maar al ben ik in het bezit van een prachtige moederfiets, veel extra ruimte had ik naar mijn idee niet. Althans, mijn buik groeide met rasse schreden en ik kwam dan ook al snel bijna klem te zitten. Voor mij was de lol van het fietsen er dan ook al snel af. In juli werd Lisa geboren en het wachten tot ze kon zitten begon opnieuw. Let op, goed nieuws! Na tien maanden is het moment daar, ze kan zelfstandig gaan zitten! Geen moment te vroeg, want Levi begint nu op de peuterspeelzaal en ik vind het geweldig dat ik nu niet hoef te lopen! Ik hield mijn hart namelijk al vast…

Gisteren was het tijd voor een oefenrondje. Lisa voorop en Levi achterop. Heb jij wel eens met twee kinderen gefietst? Ik vond het echt doodeng, maar het blijkt gewoon een kwestie van ‘doen’ te zijn. Uiteindelijk is het me echt enorm meegevallen! Het enige wat ik de hele tijd, al genietend, kon denken: ‘Mijn wereld is weer een stukje gegroeid!’ En toen besefte ik pas echt hoe klein mijn wereld het afgelopen jaar was. En hoeveel kilometers ik te voet heb afgelegd.

Als ik over bovenstaande nadenk, vind ik het allemaal heel bijzonder. Op het moment dat je baby wordt geboren gaat er een enorme, compleet nieuwe wereld voor je open. Diezelfde wereld wordt voor een tijdje ook heel klein. Net als je baby. En naarmate je baby groeit, neemt ook de omvang van je wereld weer toe. Eigenlijk is het prachtig toch, om op deze manier weer mee te mogen groeien met je kindje?

Show Full Content

About Author View Posts

Gera

Hoi, mijn naam is Gera ('83). Samen met mijn manlief vormen wij een gezellig samengesteld gezin met drie geweldige kinderen: Johan (2002), Levi (2015) en Lisa (2016). Mijn inspiratie is dan ook alom aanwezig! Schrijven en anderen helpen is mijn passie! Daarom richtte ik mijn bedrijf Tekst & VA Gera Stockschen op (www.gerastockschen.nl). Meer van mij lezen? Kijk dan eens op mijn persoonlijke blog www.huismama.nl.

Previous Favoriete kinderboek: Jip en Janneke
Next Winweek: Ockyz Sweakers

4 thoughts on “Fietsen, hoe je wereld met de kinderen meegroeit

    1. Heerlijk hè. Ik vind het vooral ook zo leuk om de wereld door hun ogen te bekijken. Ineens zie je van alles wat je eerst niet meer zag.

    1. Dat lijkt me ook zo erg! Van de week viel ik ook bijna, bij het afstappen. Ik schrok me dood! Gelukkig had ik er toen maar één op de fiets, anders had ik het denk ik ook niet gehouden…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Een Fierkommatries

16 februari 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten