Via de blog van Emma kwam ik eind december in aanraking met de Filofax agenda’s. Dat leek me wel wat, een fijne agenda waarin je alles kwijt kunt en waar je ook nog eens lekker veel creativiteit in kunt stoppen, geweldig! Al snel bestelde ik mijn eerste Filofax en een nieuwe verslaving was geboren.

Waar ik normaal gesproken 12 en half notitieboekje rond heb slingeren waar vooral de eerste pagina’s van worden gebruikt. En waar mijn bureau altijd vol lag met losse papiertjes en notities, kan ik nu alles kwijt in 1 Filofax. Werkelijk alles stop ik erin, notities, mijn agenda, adressen, lijstjes, foto’s, afsprakenkaarten, blog ideeën, haakpatronen, mooie quotes en ga zo maar door. Klaar met alle verschillende notitieboekjes en weg met alle rondslingerende notitieblaadjes. Alles kan in 1 agenda en dit ruimt de boel makkelijk op. Ook kan ik alles makkelijk terugvinden.

 

Filofax

Dat ik mijn creativiteit erin kwijt kan is ook erg prettig. Met gemak maak ik een stel tabbladen om alle verschillende categorieën in mijn Filofax aan te kunnen duiden. Ik versier de pagina’s, teken mijn ideetjes op en schrijf alles van me af. De agenda pagina’s worden versierd en ik plak en schrijf net zo in mijn agenda zoals ik vroeger op de middelbare school ook deed. Mijn agenda’s vielen aan het eind van het schooljaar bijna uit elkaar van ellende, waren 4 keer zo dik als het begin van het jaar, maar straalden wel heel veel gezelligheid uit. En daar hou ik zo van! Mijn eigen chaotische idee’tjes en spullen keurig opgeborgen in 1 agenda, ideaal!

Inmiddels is de Filofax hype heel Nederland wel door aan het gaan. Nog niet eerder heb ik er een blog aan geweid, omdat ik vanwege mijn zwangerschap er nogal een “donkere” creativiteit op na hield, er was vrij weinig vrolijkheid in mijn Filofax te bekennen, maar nu ik me weer beter voel ziet mijn Filofax er stukken gezelliger uit.
Heerlijk vind ik het om blogs af te struinen en te lezen over de verschillende setups van Filofaxen. Leuk ook om te zien hoe iedereen er zijn eigen inbreng aan geeft. Binnenkort komt er dus een blog online met mijn setup.

Heb jij ook een Filofax? En zo niet, wat voor agenda heb je dan wel?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (32), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (6) en Maik (4). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een BSO en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Wat ik niet mis aan zwanger zijn
Next Wat ik mis aan zwanger zijn

5 thoughts on “Filofax – Een nieuwe verslaving

  1. Ziet er leuk uit! Het is inderdaad een leuke en lekkere creatieve bezigheid. Ik versierde vroeger ook mijn agenda’s en zo en sinds een paar maanden heb ik ook een nep-filofax ( vind de echte zo prijzig, maar misschien ooit..)

  2. Oh, wat een leukerd!
    Zelf heb ik altijd agenda’s gehad,
    tot vorig jaar.
    Nu zet ik alles in mijn telefoon en dat is echt niet zo leuk.

  3. Ik vind een filofax te prijzig..maar het blijft kriebelen als ik dit zo zie. Ik gebruik momenteel zelf nog steeds mijn moleskine agenda. Deze vind ik prettig maar versier ik ook niet waardoor ik me dus afvraag of ik dat bij de filofax wel ga doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

iPhone X of iPhone XR?

23 juli 2019
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten