Het was geen hele drukke week. Qua werk was het rustig en Luuk was nog flink aan het uitzieken van de griep. Ondertussen werd het een stuk kouder en ging het zelfs sneeuwen! Ook gingen we een middagje naar Rotterdam vanwege de verjaardag van mijn schoonvader. Kijk je mee naar onze week in foto’s?

ziek

Luuk had nog een tijdje last van de nasleep van het ziek zijn de week daarvoor. Het snot kwam overal uit waar het maar uit kon komen en Luuk werd daar steeds verdrietig en bozig van. We hebben wel eens gezelligere dagen gekend, maar gelukkig bleek het al gauw beter te gaan.

ontbijt

Ook eetlust had Luuk niet veel. Zijn macaroni wilde hij niet, dus kreeg hij een feest boterham van papa, met op de ene helft pindakaas en de andere helft smeerkaas. Dat ging er wel in! Ook al kijkt hij niet heel vrolijk dankzij zijn snotneus.

chocoladeletter

Kijk nou wat ik in de kast vond! De L van Joyce! 😉

luieren

Luuk was nog wat hangerig en lag lekker uit te rusten op de bank ’s middags, met zijn nieuwe Planes fleeceplaid.

eetkamerstoel

Nu onze eetkamerstoelen het één voor één op lijkt te geven, bestelden we nieuwe eetkamerstoelen. Bovenstaande, maar dan in het grijs. Beetje jammer alleen dat de levertijd is verlengd en we waarschijnlijk nog ruim een maand moeten wachten tot ze geleverd worden.

eettafel

En bij nieuwe eetkamerstoelen hoort een mooie eettafel. Ik trok het tafelzeil omhoog en zag wat eronder zat. Tja, dat gaat dus allemaal opgeschuurd worden binnenkort en dan ga ik de tafel met greywash behandelen. Ik ben nu al benieuwd naar het resultaat!

kinder-winkelwagen

Dinsdag ging ik boodschappen doen met Luuk en het leek me wel een goed idee als hij met een kinderwinkelwagen de winkel doorging. Na vier stappen hield Luuk het voor gezien. Zo’n winkelwagen is echt niet leuk. Hij wilde “titten”. En dus ruilde ik de kleine winkelwagen in voor een grote, zodat meneer lekker kon zitten.

zwemmen

Woensdag zijn we samen met oma wezen zwemmen. Luuk vond het heerlijk! En het leek ook goed voor zijn luchtwegen, het kwam lekker los en vanaf dat moment lijkt Luuk zich stukken beter te voelen!

mrsmama

Ik was er al een aantal weken van op de hoogte, maar vorige week maakte mijn lieve vriendin Marije bekend dat zij de aanstaande mama achter Mrs Mama is.

kidzcity

Donderdag had ik afgesproken bij KidZcity samen met Fleur, Lieke en Meike en alle kinderen. Mijn gastkindje ging ook gezellig mee. De kids aten als lunch een lekkere tosti, die ging er goed in!

dreumes

Wat een lekker bekkie heeft hij toch. Hij wilde op de tafel klimmen en ging lief naar me lachen toen hij zag dat ik keek. Tja, zo’n mooie lach betekent meestal dat meneer iets uitvreet wat niet mag haha!

zelf-eten

Joost maakte lekkere bami ’s avonds en Luuk wilde heel graag met mijn vork eten. Kleintjes worden groot, hij kan echt zo goed met bestek eten. Grappig dat zulke dingen eigenlijk zo vanzelf gaan.

kinderwagen

Luuk en ik gingen een stukje wandelen samen. Lekker warm ingepakt want het werd koud afgelopen week. Zijn handschoenen wil hij overigens niet aan helaas. Zit hij steeds in de kinderwagen met ijskoude handjes haha!

sneeuwen

Zaterdagochtend ging ik samen met Luuk op de fiets via Marktplaats een aantal boeken ophalen. Het was droog toen we vertrokken, maar eenmaal onderweg begon het te sneeuwen. Luuk vond het niks aan en begon wat te mopperen achterop. Eenmaal terug ging het nog harder sneeuwen, maar het bleef niet liggen. Dat vond ik niet heel erg, want we gingen nog naar Rotterdam die dag.

deurklink-omhoog

Joost heeft de deurklinken van de deuren die Luuk zelf open en dichtdoet in huis omhoog gezet. Het huis wordt zo langzamerhand echt peuterproof gemaakt.

cadeau-uitpakken

In Rotterdam op verjaardagsvisite bij opa en oma. Opa was jarig en Luuk kreeg cadeautjes. Nieuw ondergoed en pyjama’s. Daar was ik erg blij mee, Luuk kon zijn teleurstelling niet echt verbergen hihi. Oeps!

krentenbol

Gelukkig kon hij later breeduit lachen naar zijn opa, oma en tante. Ondertussen at hij zijn buikje rond en maakt ik wat leuke foto’s van hem en van hem samen met zijn opa en oma.

scheepvaart-kijken

Opa en oma wonen tegenwoordig aan de Maas en er komen de hele dag door schepen voorbij varen. Luuk keek zijn ogen uit. “Boot!” en in de verte zag hij steeds heel goed de auto’s rijden. “Auto!!” hoorde je dan enthousiast. Hij vond het heerlijk om voor het raam naar buiten te kijken.

tampon-zonder-touwtje

Zondag kwam de blog over de tampon zonder touwtje online. En jeetje wat is dat goed gelezen. Blijkbaar zijn veel mensen nieuwsgierig naar dit ‘sponsje’. Leuk om te zien!

sneeuw

Zondagochtend was het eindelijk zo ver in het midden van het land. Er lag sneeuw! Wel maar een mini laagje, maar toch. Ikzelf heb een hekel aan sneeuw. En hoewel Luuk vorig jaar als baby al kennis maakte met dit witte goedje, was dit toch eigenlijk wel echt zijn eerste keer. Zodra het licht genoeg was buiten, rond half 9, trok ik warme kleren bij ons aan en gingen we samen naar buiten. Waar Luuk eigenlijk alleen maar kon huilen. Hij vond het helemaal niks. Hij wilde geen handschoenen aan, geen muts op en ondertussen vond hij het veel te koud. Ik moest hem optillen, want zelf rondlopen door die sneeuw was niks aan. Tjongejonge, hij is echt een kind van z’n moeder. Ook ik heb niet zoveel met sneeuw. De rest van de dag is Luuk dan ook lekker binnen gebleven.

Hoe was jouw week?

Lees ook: Weekoverzicht #81

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Blote mama buik van Marina
Next Tips voor een kindvriendelijke tuin

5 thoughts on “Weekoverzicht #80: Griep, sneeuw en een middagje Rotterdam

  1. Ondanks de nasleep van het ziek zijn ziet het eruit als een drukke week! Wij wonen ook in het midden van het land, maar hier lach helaas echt amper sneeuw 🙁

  2. Ja leuk is dat hè, om kinderen ‘ineens’ iets nieuws te zien kunnen doen. Hier wordt ook ineens van een vork gegeten en langzaam zie ik hem ook dingen aan zijn vork proberen te prikken. Het is allemaal zo knap als je erover nadenkt. 🙂

  3. Hé, ik sta er ook tussen! Wat lief! <3 Die pretbek van Luuk als ie iets doet wat hij niet mag. Ik zou volgens mij mijn lachen niet in kunnen houden, haha. Je zou trouwens bijna blij zijn dat Luuk niet van sneeuw houdt, want dan hoef jij ook niet in de kou naar buiten 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Parc Phoenix in Nice (Zuid-Frankrijk)

10 september 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten