Het is alweer tijd voor een nieuw weekoverzicht! Wat we vorige week zoal deden? Best wel veel, we hadden last van het herfstweer tijdens onze wandelingen, rommelden in huis, ik kocht een nieuwe (tweedehands fiets), zette zelf veel spullen te koop en natuurlijk keken we hoe Sinterklaas weer in het land kwam. Kijk je mee naar onze week in foto’s? 

Maandag

foto-07-11-16-19-25-09

We maken er een rustig dagje van. Mijn moeder komt gezellig op bezoek en we kletsen wat af. Maik vindt het allemaal zo gezellig dat hij vrijwel de hele middag slaapt haha. Om te bewijzen aan mijn moeder dat hij soms ook wakker is, maakte ik deze foto, hihi.

foto-07-11-16-21-17-45

’s Avonds was het tijd voor het eerste drankje sinds de zwangerschap. Zo lekker!

Dinsdag

foto-08-11-16-13-41-59

Dinsdagochtend is het druk. Luuk gaat naar de peuterspeelzaal en ik ga voor de nacontrole naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk is het mijn allerlaatste keer op de verloskunde poli en dat voelt toch wel een beetje raar. Ik word wel goedgekeurd, met de kanttekening volgend jaar wel uitgebreid gecontroleerd te worden op eventuele schade aan mijn vaten. Maar dat is voor latere zorg. Het doorspreken van de hele zwangerschap valt best een beetje tegen en als ik dan ’s middags m’n kleine mannetjes hand in hand zie liggen weet ik weer waar ik het allemaal voor gedaan heb.

foto-08-11-16-14-22-08

Wat dit is toch rijkdom?! Ik maakte gelijk gebruik van het feit dat Luuk ging slapen ’s middags en deed samen met Maik ook een tukkie.

foto-08-11-16-19-02-55

Maik kan elke dag beter zijn hoofd omhoog houden. En kijkt zo fijn om zich heen dan.

foto-08-11-16-19-46-43

We gingen voor het eerst samen douchen. Ik was zelf soms nog wat wankel onder de douche.. Tja, ik geef niet graag toe dat ik nog niet helemaal de oude ben haha. Maar nu had ik het vertrouwen het aan te kunnen. En het ging goed. Maik genoot enorm van het douchen samen. Hij ontspande veel meer dan hij doet als hij in bad gaat. Dat gaan we dus vaker doen!

foto-08-11-16-19-52-41

Maik heeft zulke leuke krulletjes als hij net gebadderd is haha. En deze trui van de Zeeman vind ik zo geinig. Mijn moeder kocht toevallig een blauwe variant in een maatje groter.

Woensdag

foto-09-11-16-07-17-39

Ontbijt voor de kinderen. Maik een lekkere warme fles en Luuk een bolletje met kip en gerookte worst. Tja, hij eet dat graag samen hahaha. Ach, beter dan chocopasta.

foto-09-11-16-07-20-09

Maik lag nog lekker te slapen, maar ik moest hem toch wakker maken voor een voeding, aangezien we Luuk niet veel later naar de peuterspeelzaal zouden brengen.

foto-09-11-16-10-34-47

Terwijl Luuk op de peuterspeelzaal was en Maik nog lekker lag te slapen in de kinderwagen, ging ik aan het werk. Wat aanpassingen doen aan de website van een kennis en ik zorgde ervoor nog wat deadlines te halen. De ochtend vliegt voorbij, want Maik moet ook op tijd weer drinken voor we vertrekken om Luuk op te halen.

foto-09-11-16-11-54-30

Luuk had overigens weinig zin in de weg naar huis. Hij was doodop en uiteindelijk heb ik zijn fietsje getild, de kinderwagen geduwd en ben ik met Luuk hand in hand naar huis gelopen. En maar natgeregend worden ondertussen…

foto-09-11-16-15-49-49

Wij doken dus lekker met zijn drietjes op de bank onder een kleedje. We keken een film over een spookje en Luuk kletste erop los.

foto-09-11-16-17-59-38

’s Avonds was het uiteraard tijd voor het allereerste Sinterklaasjournaal. Zo leuk weer!

foto-09-11-16-21-03-15

Heerlijk uitzicht zo op de late avond.

Donderdag

foto-10-11-16-12-49-00

Maik had ineens de hele nacht doorgeslapen. We verbaasden ons daarover en hadden het idee dat het eenmalig zou zijn. Maar de drie volgende nachten deed hij het ook!

foto-10-11-16-20-46-13

Terwijl ik Expeditie Robinson keek, wist Maik niet zo goed wat hij van al die complotten moest denken hahaha. Geweldige pose dit.

Vrijdag

foto-11-11-16-10-03-51

Ik deed een bod op deze fiets en mocht ‘m daarvoor komen halen. Ik had al een moederfiets, maar die fietste ontzettend zwaar, waardoor ik geneigd ben eerder de auto te pakken. Deze fiets is een stuk lichter, wat heel fijn is met straks twee kinderen op de fiets.

foto-11-11-16-10-14-21

Maik lacht al ruim anderhalve week, maar hij had naar mij nog niet gelachen. Tot deze ochtend. Eindelijk kreeg ik een prachtige lach te zien! En toen hij daarna naar de muursticker begon te lachen maakte ik deze foto. Wat een geweldige lach heeft hij toch!

foto-11-11-16-15-40-40

Al blijft hij ook nog steeds heel erg lief als hij slaapt haha

foto-11-11-16-17-55-37

Het was de 11e van de 11e, Sint Maarten tijd! Ik heb het vroeger nooit gelopen, maar Luuk maakte op de peuterspeelzaal een lampion en leerde het liedje. Hij vroeg na het zingen van het liedje afgelopen woensdag al of hij een snoepje kreeg daarna. Oeps, dat hadden ze hem dus uitgelegd. Ik had daarom geregeld dat Luuk Sint Maarten mocht “lopen” bij oma. Na aankloppen op de deur met zijn lampion, zong hij het liedje bijna perfect! Hij verwarde Sint Maarten in de laatste zin met Sinterklaas, maar ach, wat maakt het ook uit.

Maik vond het allemaal wel prima en liet zich besnuffelen door de nieuwe kitten van mijn moeder.

foto-11-11-16-19-39-18

We aten gelijk een hapje mee en na het eten kwam de tafelvoetbal tevoorschijn. Luuk en papa deden samen even een potje haha.

foto-11-11-16-19-58-02

Om daarna nog even de clown uit te hangen… Veel te laat gingen we weer naar huis toe, onderweg viel Luuk in slaap.

Zaterdag

foto-12-11-16-15-11-02

En als je dan niet heel erg uitslaapt, ben je ’s middags natuurlijk weer moe. Op weg naar tante Maaike viel Luuk dan ook weer in slaap. Met zijn zonnebril nog op haha.

foto-12-11-16-20-46-03

Luuk is gek op de filters van snapchat. En een beetje make-up staat hem best goed toch?

foto-12-11-16-21-59-42

Na een gezellig etentje bij zijn tante met de hele familie, viel hij op de terugweg naar huis weer in slaap. Geef hem eens ongelijk. Hij was verwend door “Sinterklaas” (zijn oudoom en tante) en liet de politie motor niet meer los.

foto-12-11-16-23-13-49

Thuis mocht Luuk zijn schoen nog zetten. Met zijn drietjes zongen we een liedje en daarna gingen we lekker slapen.

Zondag

foto-13-11-16-15-43-21

Zondag was dit ongeveer hoe de hele dag eruit zag. Lui, luier, luist. We brachten vrijwel de hele dag op bed door. Heerlijk rustig! Dat hadden we even nodig.

foto-14-11-16-00-42-15

En wat Maik ervan vindt dat er weer een nieuwe week gaat beginnen? Hij denkt er het zijne van zo vlak na de laatste voeding zondagavond.

Lees ook: Weekoverzicht #114

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Getest | Suikervrije limonade van Cool Bear
Next De regels van een puber

3 thoughts on “Weekoverzicht #113: Herfstweer en Sinterklaas is weer in het land

  1. Wat een lieverds! Heerlijk samen douchen. Luca wil nooit meer tillen (best logisch aks je 3 bent) en Nola beweegt heel veel en kijkt dan naar beneden. Zij zit ook liever op de grond. Maar zo heerlijk samen onder de douch. Best praktisch ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Tips bij online boodschappen doen

8 januari 2020
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten