Afgelopen week was het volop zomer. Er kwam een nieuw gastkindje voor het eerst en door de extreme hitte, bleven we die dagen vooral thuis. Maar toen we allemaal vrij waren, genoten we met volle teugen van het mooie weer en de hittegolf. 

Schermafbeelding 2015-06-30 om 14.19.58

De nieuwste blote mama buik is van Sanne. Wat kwamen er weer lieve reacties op. En ik haalde een record aantal unieke bezoekers op 1 dag. Zo zie je maar hoe goed de rubriek gelezen wordt!

Schermafbeelding 2015-06-30 om 14.20.15

Lunchen met lekkere wraps. hierop zat kruidenkaas, kipfilet en ijsbergsla. Zo lekker en fris op een warme dag.

Schermafbeelding 2015-06-30 om 14.20.32

Kleine bink heeft nog steeds wat last van het doorkomen van zijn kiezen. Daarom keken we samen wat televisie, terwijl hij ondertussen druk met zijn auto speelde.

Schermafbeelding 2015-06-30 om 14.20.57

We mochten een setje kleding van de Zeeman reviewen. Vind je het hem niet leuk staan?

Schermafbeelding 2015-06-30 om 14.21.18

Dinsdagochtend gingen we voor het echt warm werd, voor het eerst fietsen en winkelen zonder de buggy mee te nemen. Luuk mocht zelf lopen in de Action. Het zorgde voor minstens 6 hartverzakkingen bij mij, maar we hebben het overleefd en eigenlijk ging het heel erg goed.

Schermafbeelding 2015-06-30 om 14.21.40

Het eerste fotodagboek sinds tijden kwam online.

Schermafbeelding 2015-06-30 om 14.22.02

Zara had sale en ik heb wat shirtjes besteld. Ik heb me nog best wel ingehouden eigenlijk. Wat ik heb gekocht kun je zien in de shoplog van afgelopen zondag.

Schermafbeelding 2015-07-05 om 10.23.26

Omdat wij het balkon afgezet hebben met een groot net zodat de kat, maar ook de kat van de buren niet van en op ons balkon kan komen, past er net geen parasol meer. Maar een balkon op het zuiden is ongelooflijk heet in de zomer. Met grote doeken heb ik geprobeerd wat schaduw te creëren. En dat lukte aardig. Het was zelfs heel even goed uit te houden op het balkon.

Schermafbeelding 2015-07-05 om 10.23.41

Dinsdagavond aten we een zelfgemaakte ham/kaas/ui quiche. Het was heerlijk! De volgende keer dat ik het maak zal ik bijhouden en fotograferen wat er allemaal in gaat, om er een recept voor online te zetten.

Schermafbeelding 2015-07-05 om 10.24.05

Woensdagochtend probeerde ik ‘s morgens zo snel mogelijk het huis aan kant te krijgen, voor het er te heet voor ging worden. Mijn nieuwe gastkindje zou voor het eerst komen, dus op deze manier had ik ‘s middags alle tijd voor hem en Luuk.

Schermafbeelding 2015-07-05 om 10.24.26

Woensdagavond kwam ik bij van de middag werken met een Radler. Mijn favoriete zomerse drank.

Schermafbeelding 2015-07-05 om 10.24.46

Donderdagochtend rustig aan ontbijten met een stuk stokbrood. Door de hitte was het brood niet goed meer en ik had alleen nog stokbrood in huis. Luuk zat er lekker van te smullen en zei alleen maar “mmmm”.

Schermafbeelding 2015-07-05 om 10.24.58

Donderdagmiddag terwijl Luuk lag te slapen kon ik heel even rustig op de bank zitten voor de ventilator met een fles koud water en een boek. Die middag zou ook mijn gastkindje weer komen, dus ik genoot even van de rust in huis.

Schermafbeelding 2015-07-05 om 10.25.18

Luuk werd donderdagmiddag wakker na zijn middagslaapje met een zeiknat hoofd van het zweten. Het was ruim 30 graden in zijn kamer en hij zweet snel.

Schermafbeelding 2015-07-05 om 10.25.36

Ook zijn bed was drijfnat. Zo sneu voor die kleintjes dit warme weer.

Schermafbeelding 2015-07-05 om 10.25.54

Het 4-uurtje van donderdagmiddag. Halverwege de middag maak ik altijd een bord vol groente en fruit, wat ik met de kinderen op eet tijdens het spelen. Zo eten ook de moeilijke eters ongemerkt wat vitamines. En is het dus niet heel erg als er met het avondeten niet veel in gaat.

Schermafbeelding 2015-07-05 om 10.26.07

Vrijdagochtend ging ik vroeg op pad met Luuk om boodschappen te doen voor ons middagje zwemmen. Op de heenweg ging het nog wel, maar de terugweg (20 minuten later) was weer erg warm. Luuk ging dus lekker met blote voeten in de wagen.

Schermafbeelding 2015-07-05 om 10.26.26

Luuk ging voor het eerst mee buiten zwemmen. Bij ons in de buurt zit een zwembad, waar je heerlijk buiten kunt zwemmen. Hij vond het heerlijk. En wij ook. Tante Maaike was ook mee en die genoot ook zichtbaar van de quality time met haar neefje.

Schermafbeelding 2015-07-05 om 10.26.39

Zaterdag besloten we een dagje bij mijn moeder in de tuin te hangen. Eigenlijk hadden we hele andere plannen, maar daar was het veel te warm voor. Mijn moeder woont langs de rand van Utrecht, waar de Tour de France begon die dag. We hoorden dus steeds gejuich en muziek en ook de tv-ploegen in de helikopters kwamen urenlang over ons heen vliegen. Wij genoten op afstand in het heerlijke zwembad.

Schermafbeelding 2015-07-05 om 10.26.50

Luuk en papa genoten in de schaduw van een broodje samen.

Schermafbeelding 2015-07-05 om 10.27.04

En we gingen ook nog barbecuen aan het eind van de dag. Luuk vond het zo gezellig. Hij bleef eten en kletsen. Ook kreeg hij zijn allereerste ijsje. Maar hij wist niet goed wat hij er mee moest. Het ijsje belandde vervolgens op de grond in 3 stukken. Nou ja.

Schermafbeelding 2015-07-05 om 10.27.18

Zondagochtend kwam ik rustig bij ‘s morgens. Luuk was zaterdagavond met de bbq zo lang wakker gebleven (hij ging na 22:00 uur pas slapen!) en ‘s avonds laat gingen we ook nog op de fiets terug naar huis. Dus waar hij normaal gesproken om 6:15 wakker wordt, was dat nu pas om 9:15 uur. Ik was wel iets eerder wakker en las op mijn gemakje wat mailtjes en reacties op mijn blog.

Schermafbeelding 2015-07-06 om 22.34.13

De rest van de dag ben ik bezig geweest met bloggen, de planning voor de komende week en het bijwerken van mijn agenda. Zodat ik ‘s avonds rustig quality time had met de man. We keken How I met your mother bijna helemaal af.

Het was een rustige zomerse week, met mijn eerste werkdagen met het nieuwe gastkindje. Deze week staat vooral vol met werkafspraken. Hopelijk krijgen we ook nog wat mooie dagen. Want ik ben nog lang niet klaar met de zomer!

Hoe was jouw week?

Lees ook: Weekoverzicht #54

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (32), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (6) en Maik (4). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een BSO en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Blote mama buik van Samantha
Next Liever niet

16 thoughts on “Weekoverzicht #53: Hittegolf en aan het werk

 1. Leuke week weer.. En wauw die natte haren lijken dan wel zwart he!
  Slim ook van dat bordje groente en fruit. Hier is dat nu nog niet nodig, maar wie weet in de toekomst haha!

  1. Ja bij mijn gastkindje begon het met 17 maanden 😉 Maar die heb ik dus door middel van de Monkey Platter aan het eten gekregen. Zo zijn we erachter gekomen dat hij dol is op tomaatjes 😉 Rara wat krijgt hij nu elke middag haha.

 2. Die quiche maak ik altijd met ham kaas en broccoli, ook erg lekker! Wij hebben trouwens ook een heel nettenstellage op het balkon, om dezelfde reden. En ook op het zuiden, niet uit te houden idd..
  Als je daar te lang in de zon zit bezwijk je en heb je een raar ruitjespatroon op je lijf haha

  1. Ohhh met broccoli ga ik ook eens proberen. Klinkt goed! Hahaha ja een patroontje 😉 Je ziet bij ons gelukkig geen schaduw deeltjes van het net. Het is een heel groot bouwnet. Misschien verschilt het dan toch van materiaal?

  1. Geboortekaartje? Dat is de verzenddoos van de Zara bestelling. En dat staat er ook bij.

   Maar je leest sowieso vrij weinig van blogs heb ik al gemerkt. Reageer dan niet….

 3. Die buik! Dat is echt niet eerlijk, zo is de mijne nog nooit geweest. Strak!
  Ow, en IKEA heeft trouwens een parasol voor op het balkon. Die maak je vast aan de railing, Heeft geen voet nodig.

  1. Daar gaat het ook absoluut niet om bij de blote mama buik rubriek. Ik zou zeggen, klik op de link en lees de verhalen achter de buiken.

   Ik ben bekend met de parasols inderdaad, maar ze zijn te klein voor ons lange (8 meter) balkon en de zon gaat er onderdoor. Had er al eens naar gekeken. Toch bedankt voor de tip!

   1. Je hebt gelijk. Ik kende het nog niet, de blote buiken. Ben eens gaan teruglezen en zijn mooie verhalen. Dacht dat het jouw buik was, en was bedoelt als compliment (het is nog steeds een compliment), maar heb niet goed naar de tekst onder de foto gekeken. Was zo onder de indruk van de foto.

 4. Hihi 😉
  Die natte haren, Melle hier precies zo, die drijft ook altijd zijn bed uit. Zo sneu. En dat zwembad is geweldig. Wil ik ook. Zegt zij beetje jaloers 🙂

  1. Haha gevonden!! Ja ik zou dat bad ook wel willen. Maar past net niet op mijn balkon, jammer de bammer! Maar was echt heerlijk om een dagje in te vertoeven!

 5. Jij bent die dagen lekker doorgekomen, heerlijk! De Radler heb ik vorige week voor het eerst gedronken en hij is echt heel lekker, nu ook wel mijn favoriet haha. En het bad hebben wij sinds kort ook, dat was echt goed toeven. Hij staat bij ons alleen op het gras en dat gras is er niet echt heel blij mee 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Geld verdienen met affiliate marketing via Linkpizza

25 september 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten